امروز: یکشنبه, ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / 18:54:39 | برابر با: الأحد 8 شوال 1446 | 2025-04-06
کد خبر: 48180 |
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۴ |
۰
| 5
ارسال به دوستان
پ

کتاب مثنوی‌ نامه هفت شهر عشق حجت‌الاسلام حمیدی با حضور شعرا، ادبا و علاقمندان شعر و ادب استان در کرج رونمایی شد.

✍️ رضا قاسم پور

روز سه شنبه ۳۰ دیماه ۱۳۹۹ به همت انجمن ادبی فرزانگان و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد استان البرز، برنامه رونمایی از کتاب مثنوی‌ نامه هفت شهر عشق حجت‌الاسلام حمیدی با حضور شعرا، ادبا و علاقمندان شعر و ادب استان برگزار گردید.

پس از خوشامدگویی و جستارگشایی خانم کاظمی پور (دبیر انجمن فرزانگان البرز) دکتر کوره‌ای به عنوان اولین سخنران با اشاره به اینکه «کمترین فایده عشق پشیمانی است» افزود:

روحانیت باید به نویسنده و شاعر پرکاری چون حجت‌الاسلام دکتر حمیدی با نشر ۱۲ کتاب افتخار نماید. وی روحانی چندوجهی و عارف و عاشق پیشه‌ای است که به ادبیات تسلط و اشراف دارد.

کوره‌ای افزود: در کتاب هفت شهر عشق، حمیدی در سایه نظامی گنجوی بوده و البته واژه‌ها و گاها بسامدهای جدیدی را به نمایش و ارتعاش می‌گذارد.

خانم دکتر زهره فدایی به عنوان دومین منتقد با اشاره به شیوه خطابی در اشعار نیایشی استاد حمیدی گفت: اشارات و تلمیحات به آیات و روایات در کتاب موج می‌زند. تمثیل، ویژگی بارز شعری حمیدی بوده و در جای جای کتاب از نمادهای عرفانی به وفور استفاده شده است وی در ادامه مثالهایی از اشعار نگارنده کتاب را ذکر نمود.

 

 

در ادامه دکتر جوادی زاویه دیگر منتقد جلسه از دیدی متفاوت و انتقادی به کتاب نگریسته گفت: «من به خاطر چاپ کتب با محتوای تکرار مکرارت دلم به حال جنگل می‌سوزد و تعدد کتب با مفاهیم کهنه دلیل بر فرزانگی نیست.

وی افزود: مثنوی قالبی است برای داستان و روایت، و در این کتاب شاهد هیچ روایتی نیستیم و البته اثری هم از هفت شهر عشق نیست. زبان کتاب شعر حمیدی نیست، زبان نظامی هشتصد سال پیش است.

وی در ادامه اشکالاتی نیز بر مقدمه، ویرایش و صفحه‌آرایی کتاب عنوان کرده افزود ساختار کتاب منسجم نیست. وی در پایان یکی از اشعار چاپ شده در کتاب هفت شهر عشق را ستود.

رضا قاسمپور به عنوان دیگر منتقد جلسه ضمن تحسین از صراحت و شجاعت نقد دکتر جوادی افزود: انتقادات ایشان بر تک تک ما وارد بوده و اگر قصد پیشرفت داریم باید از نقد عریان استقبال کنیم.

وی گفت: استاد حمیدی زاهد خشک مقدس نبوده و عاشق شعر، حافظ مدنیت و مدافع هنر ماست و البته این خصیصه بارز و شگرفی است و نباید ساده از کنار آن گذشت.

قاسم‌پور ضمن اشاره به سه نوع عشق اروتیک، فیلیایی و عشق نامشروط افزود: مولوی در مثنوی معنوی‌اش علاوه بر تجربه‌ی هر سه لایه‌ی یاد شده پا در مرتبت بالاتر و والاتری از عشق گذاشته است و آن درمان نخوت و ناموس با اعجاز عشق می‌باشد.

 

 

قاسم پور در پایان با قرائت نمونه شعرهایی از کتاب هفت شهر عشق قضاوت در خصوص مراتب عشق‌ورزی نگارنده کتاب را به مخاطبان حواله نمود.

در بین برنامه حامد بیاتی، خانم شیرازی، استاد احمدزاده و… به قرائت شعرهای خود پرداختند و آقای مرادی با اشاره به زندگانی و آثار گرانسنگ شیخ اشراق سهروردی از مدیر کل ارشاد بابت حضور در نشستهای فرهنگی ادبی تجلیل نمود و در ادامه گریزی به آثار استاد حمیدی زد. همچنین گروه موسیقی حاضر در جلسه نیز برنامه زیبای خود را اجرا نمودند.

ناصر مقدم مدیرکل فرهنگ و ارشاد نیز ضمن حضور در برنامه از حجت‌الاسلام حمیدی شاعر و نویسنده پرکار البرزی تقدیر و تجلیل نمود.

شایان ذکر است که حجت الاسلام حمیدی متخلص به شایق دارای تحصیلات حوزوی با درجه فوق لیسانس فقه بوده و بازنشسته نیروی انتظامی است وی متولد هشترود آذربایجان،بزرگ شده کرمان و قم بوده و از اوایل دهه هفتاد ساکن کرج می باشد استاد حمیدی علاوه بر مجموعه شعرهای گوناگون پنج جلد کتاب در موضوعات مختلف منتشر کرده است ترجیح وی در شعر سبک عراقی است و مضامین عرفانی و تغزلی در کنار مسائل اجتماعی در اشعارش موج می زند وی در سه زبان فارسی،،ترکی و عربی دست به قلم بوده و دبیر انجمن ادبی دلشدگان کرج می باشد.

ضمن دعوت علاقمندان به خوانش کتاب هفت شهر عشق شعری از این کتاب را با هم زمزمه می‌کنیم:

در طلب کوی تو آواره ام
چاره من باش که بیچاره ام

جان به لبم از عطش روی توست
مرغ دلم نغمه‌گر کوی توست

عاشقت از صبح ازل بوده ام
تا به تو نه وادیه پیموده ام

از نفست باغ دلم تازه شد
مرغ سخن از تو پر آوازه شد

حسن تو در آینه افتاده است
شادی‌ام از جوش سر باده است

غصه ام از قصه گیسوی توست
بسته به جان سلسله موی توست

در شب گیسوی تو آشفته ام
در سخن از لب تو سفته ام

می شود آیا بشوم یار تو؟
خوبترین محرم اسرار تو؟

بنده شوم بنده آن بارگاه
مثل گدایی که به دنبال شاه

آمدم ای شاه پناهم بده
بر حرم خویش تو راهم بده

در قفس عشق تو زندانی‌ام
#شایقم از خویش چه می رانی‌ام؟

 

 

 

رضا قاسمپور
به قلم رضا قاسمپور
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید