امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 41156 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۰۹ |
۰
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

در یک مطالعه جدید دانشمندان دانشگاه «سایمون فریزر» (SFU) کانادا مدلی برای آزمایش اثربخشی اقداماتی مانند رعایت فاصله فیزیکی، ماسک و حباب اجتماعی در شرایط مختلف ایجاد کردند.

به گزارش کرج رسا، محققان دریافتند که فاصله فیزیکی از نظر جهانی موثر بوده است در حالی که حباب اجتماعی و زدن ماسک بیشتر به موقعیت وابسته بوده است.

حباب اجتماعی به گروه کوچکی از افراد یک خانواده که تنها با یکدیگر معاشرت می‌کنند و با دیگر خانوارها ملاقات نمی‌کنند، اطلاق می‌شود.

این مطالعه توسط «پال توپر» (Paul Tupper) و «کارولین کولین» (Caroline Colijn) که از استادان دانشگاه سایمون فریزر هستند، انجام شده است.

در این مدل، دانشمندان مفهومی بنام «رویداد آر» (event R) را معرفی کردند که طی آن تعداد افرادی که پیش‌بینی می‌شود طی یک رویداد از فردی آلوده به ویروس کووید ۱۹ آلوده شوند را اعلام می‌کند.

دانشمندان عواملی مانند شدت انتقال، مدت قرار گرفتن در معرض بیماری، نزدیکی افراد به یکدیگر و درجه شلوغی محیط را بررسی کردند و سپس روش‌هایی را که برای جلوگیری از انتقال در شرایط مختلف، موثرترین هستند را مورد بررسی قرار دادند.

در این مدل، دانشمندان داده‌های گزارش شده از شیوع کرونا در رویدادهای مختلف مانند مهمانی‌ها، کافی شاپ‌ ها، کلوپ‌های شبانه، حمل و نقل عمومی و رستوران‌ها را وارد و سپس بررسی کردند.

رویدادها به عنوان اشباع (احتمال انتقال زیاد) یا خطی (احتمال انتقال کم) طبقه بندی شدند. مکان هایی که احتمال انتقال در آنها زیاد بود شامل بارها، کلوپ‌های شبانه و محل‌های شلوغ کاری است در حالی که مکان‌هایی با احتمال انتقال کم شامل حمل و نقل عمومی در صورت زدن ماسک، رعایت فاصله در رستوران‌ها و فعالیت‌های خارج از منزل است.

آنها خاطرنشان کردند: زدن ماسک و رعایت فاصله فیزیکی ممکن است در مکان‌ های شلوغ مانند مهمانی‌ ها، گروه‌ های کر، آشپزخانه‌ های رستوران، دفاتر شلوغ، کلوپ‌ های شبانه و بارها موثر نباشند زیرا حتی اگر زدن ماسک میزان انتقال را به نصف کاهش دهند، ممکن است تأثیر زیادی بر روی احتمال انتقال (و همین طور تعداد مبتلایان) نداشته باشند.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top