امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 27656 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۳۹ |
۰
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوجبلاغ گفت: مزرعه‌دار ساوجبلاغی موفق به شکستن رکورد برداشت پیاز در واحد سطح در کشور شد.

ایرج الماسی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا ضمن اشاره به مراسم کیل گیری محصول پیاز در روستای ساوجبلاغ، افزود: این مزرعه دار موفق شد تا رکورد جدیدی را در برداشت پیاز برای خود ثبت کند.

وی افزود: جلال نژاد رنجبر در مزرعه ۶۵ هکتاری خود که به کشت پیاز اختصاص داده، با برداشت بیش از ۱۵۰ تن پیاز در هکتار رکورددار کشور شد.

الماسی با اشاره به اینکه پیاز محصول بومی شهرستان ساوجبلاغ نیست، اظهار داشت: در استان البرز ۲۴۲ هکتار زمین کشاورزی به کشت پیاز اختصاص یافته که ۱۲۸ هکتار آن در ساوجبلاغ است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوجبلاغ همچنین تصریح کرد: میانگین عملکرد کشوری این محصول ۴۳ تن در هکتار ، میانگین آن در استان ۶۰ تن و میانگین برداشت این محصول در شهرستان ساوجبلاغ نیز ۷۵ تن در هکتار است.

الماسی همچنین افزود: شهرستان ساوجبلاغ با دارابودن ۵۳٪ سطح کشت پیاز در استان البرز و میانگین عملکرد ۷۵ تن در هکتار، مقام نخست تولید پیاز در استان البرز را کسب نموده است.

وی در ادامه اظهار داشت: شهرستان ساوجبلاغ با شرایط و اقلیم خاصی که دارد از پتانسیل خوبی برای تولید محصولات باغی برخوردار است و در خصوص میوه های هسته دار از جمله گیلاس و آلو، شلیل و هلو در سال‌های گذشته دارای ثبت رکوردهای کشوری بوده است.

الماسی گفت: میزان سطح زیر کشت باغات شهرستان ساوجبلاغ قریب به ۱۴ هزار هکتار بوده و عمده باغات شامل هلو، شلیل، آلو، سیب، گیلاس، گردو و غیره است.

وی افزود: شرایط مناسب آب و هوایی و تنش‌های سرمایی حداقل در مقایسه با ۲ سال گذشته و بارندگی‌های با کمیت و پراکنش مناسب در کنار رعایت اصول باغداری در راستای حفظ و حراست از باغات مانند استفاده به موقع از کود و سم، شخم پای درختان، هرس به موقع، آبیاری منظم وغیره باعث شده که امسال شاهد عملکردهای مناسبی در این شهرستان باشیم به نحوی که در محصولاتی مانند گیلاس، آلو، هلو و شلیل شاهد ثبت رکوردهای ملی در شهرستان باشیم.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوجبلاغ گفت: پیش بینی می‌شود در سال جاری بیش از ۳۵۰ هزارتن انواع محصولات سردرختی در شهرستان ساوجبلاغ تولید و به بازار عرضه شود که در مقایسه با سال گذشته رقم قابل توجهی است چرا که سال گذشته بدلیل سرمازدگی کمتر از ۵۰ هزارتن تولید داشتیم.

‌وی اظهار داشت: در بحث صادرات هم عمده بار درجه یک در بعضی محصولات مثل گیلاس، هلو، شلیل، آلو شابلون و قطره طلا به کشورهای همسایه بویژه حوزه خلیج صادرات انجام می‌شود.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان ساوجبلاغ در ادامه از اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ اراضی زراعی و باغی، از آزادسازی ۸۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان ساوجبلاغ طی چند روز گذشته خبر داد.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top