امروز: جمعه, ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 6 شوال 1446 | 2025-04-04
کد خبر: 5427 |
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۹ |
۰
| 3
ارسال به دوستان
پ

تحلیل مواد معدنی دهانه ای در استرالیا نشان داد ۲.۲۲۹ میلیارد سال قبل شهاب سنگی با این نقطه از زمین برخورد کرده است.

به گزارش کرج رسا، کهن ترین محل برخورد شهاب سنگ با زمین در «یارابوبا» (Yarrabubba) در غرب استرالیا قرار دارد. این شهاب سنگ حدود ۲.۲۲۹ میلیارد سال قبل با سیاره خاکی برخورد کرده است.

گروهی از محققان دانشگاه کورتین در پرت با استفاده از تحلیل ایزوتوپیک مواد معدنی در محاسبه دقیق قدمت یک دهانه با عرض ۴۳ مایل به این نتیجه رسیدند. دهانه یارابوبا یکی از قدیمی ترین محل های برخورد شهاب سنگ با زمین به حساب می آمد اما تاکنون قدمت دقیق آن اندازه گیری نشده بود.

کریس کرکلند استاد دانشگاه کورتین در این باره می گوید: یارابوبا سال ها قبل به عنوان محل برخورد شهاب سنگ با زمین شناخته شد اما قدمت آن هیچ گاه به درستی تخمین زده نشده بود.

 

 

سطح زمین به طور مداوم در حال تغییر است که دلیل آن حرکات تکتونیک و فرسایش است. به عبارت دیگر محل برخورد شهاب سنگ با زمین که قدمت زیادی داشته باشد، به آسانی قابل شناسایی نیست.

در همین راستا محققان برای تعیین سن دقیق یارابوبا، مواد معدنی زیرکون و مونازیت را که در نتیجه برخورد شهاب سنگ کریستالی شده بودند را تحلیل کردند. این مواد در مرکز دهانه یارابوبا قرار داشتند. این پژوهش نشان داد یارابوبا حدود ۲.۲ میلیارد سال دارد که معادل نصف سن زمین(۴.۵ میلیارد سال) است.

زمان برخورد شهاب سنگ با زمین و ایجاد دهانه احتمالا سبب شده زمین از یک بازه انجماد خارج شود.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top