امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 91523 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۳:۱۶ |
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

مدیرکل بهزیستی استان البرز با گلایه از وضعیت نامناسب استان در زمینه مناسب سازی گفت: کمتر از ۱۰ درصد معابر و خیابان های این استان برای تردد معلولان مناسب سازی شده است.

وجیهه محمدی فلاح روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: شاید اولویت برنامه ریزان شهری و کسانی که مسوولیت مناسب سازی اماکن و معابر شهری را عهده دار هستند مسایل دیگری باشد که خیلی به این موضوع ورود نکرده و آنطور که باید حق مطلب را برای معلولان ادا نکرده اند.

وی یادآورشد: شاید در سنوات گذشته قوانین و مقررات خیلی جدی نداشتیم اما در حال حاضر که قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت را داریم و این قانون صراحتا تکلیف و وظایف تمام دستگاههای متولّی امر را مشخص کرده و هیچگونه عذری پذیرفته نیست .

محمدی فلاح تاکید کرد: در هر صورت زیبنده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و استان سرافراز البرز که همجوار پایتخت می باشد، نیست و پس از گذشت چندین سال از برگزاری جلسات مناسب سازی و تاکیدات همیشگی و تاکید صریح قانون همچنان شاهد این هستیم که برای ساختمان های جدید فاقد ضوابط مناسب سازی پایان کار صادر می شود.

وی افزود: همچنان کوچه ها و خیابان هایی هم که بازسازی می شود بازهم بدون لحاظ قوانین شهرسازی و ضوابط مناسب سازی است.

محمدی فلاح با اشاره به مبحث فرزند آوری و جوانی جمعیت افزود: بحث جوانی جمعیت که یکی از سیاست های کلان کشور درحال حاضر می باشد و از دستورات ابلاغ شده مقام معظم رهبری (مدالضله العالی) است متاسفانه در این خصوص هم ما آن ملاحظه لازم را نداشتیم و خانمی که قرار است چندین فرزند داشته باشد و با کالسکه تردد کند آیا واقعا محیط شهر را برای وی فراهم کرده ایم؟.

وی با اشاره به اینکه اکنون در البرز شاهد حضور ۱۲هزار جانباز و شناسایی ۴۰ هزار معلول هستیم که نیازمند مناسب سازی ایجاد امکان راحت در معابر و جامعه هستند، افزود: همچنین ۱۰ درصد جمعیت البرز را سالمندان تشکیل می دهند که نیاز به معابر مناسب دارند.

مدیر کل بهزیستی استان البرز بیان کرد: متاسفانه به رغم اینکه قوانین بسیار خوبی در این زمینه تدوین شده و نقش و وظایف تمام دستگاهها را مشخص کرده اما مناسب سازی و دسترس پذیری در اماکن، معابر، فضاهای آموزشی، فرهنگی، درمانی از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست.

شهرداری ها قوانین مناسب سازی را رعایت نمی کنند

وی گفت: طبق براوردهای انجام شده توسط تیم تخصصی بهزیستی و پیگیری و جلسات مکرر در این خصوص، همچنان شاهد این هستیم که از سوی شهرداری ها پروانه احداث، بازسازی و پایانکار ساختمان های جدید الاحداث باوجود عدم رعایت ضوابط و قوانین مناسب سازی صادر می شود.

محمدی فلاح گفت: با توجه به مصوبه جلسات گذشته بانکها موظف هستند دستگاههای خودپرداز را به شکلی جانمایی کنند که برای دسترسی جامعه هدف مناسب سازی به سهولت انجام پذیرد البته تعدادی از بانکها اقدامات لازم در این زمینه را انجام دادند و برخی دیگر هنوز اقدامی در این زمینه صورت ندادند که انتظار ما این هست تا در آینده نزدیک، مناسب سازی ATM ها را انجام داده و گزارش عملکرد خود را اعلام کنند.

این مسوول یادآورشد: مناسب سازی معابر و اماکن عمومی فارغ از وظیفه اداری وظیفه انسانی و اخلاقی همه مسوولان است و این را بدانیم که خود، فرزندان و آیندگان ما در این زمینه ذینفع میباشند.

وی افزود: آموزش و پروش و همچنین سازمان نوسازی مدارس مکلف هستند هرچه سریعتر مدارس را برای تردد دانش آموزان معلول یا کم توان جسمی مناسب سازی کنند و گزارش عملکرد خود در این زمینه را مکتوب اعلام کنند.

وی یاد آورشد: مشکل مناسب سازی علمک های گاز و همچنین پایان کار ساختمان های جدیدساخت نیز با وجود تذکرهای فراوان به اداره گاز و شهرداری ها بصورت کامل مرتفع نشده است.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top