امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 18361 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۹ |
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

رییس اداره جهاد کشاورزی شهرستان فردیس گفت: ۹۷ مورد تغییر کاربری اراضی کشاورزی و بنای غیر مجاز در روستای فرخ آباد زیبادشت و شهرک الهیه این شهرستان قلع و قمع شد.

علیرضا بدری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این بناها در اجرای تبصره ۲ بند ۱۰ قانون حفاظت از اراضی زراعی و باغی با حکم دادستان عمومی و انقلاب شهرستان فردیس تخریب شد و ۱۱۱هزار مترمربع از اراضی کشاورزی آزاد سازی و به حالت اولیه بازگشت.

وی گفت: این ساخت و ساز غیر مجاز شامل ۵۵ مورد دیوارکشی، هشت مورد فنس کشی ، ۱۶ مورد بنا، چهار مورد آلاچیق، ۱۱ مورد استخر و ۱۲ مورد محوطه سازی در اراضی کشاورزی و باغی بود که با حضور عوامل شهرداری مشکین دشت ، نیروی انتظامی و جهاد کشاورزی تخریب شد.

رییس اداره جهاد کشاورزی شهرستان فردیس گفت: یکی از مأموریت‌های مهم جهادکشاورزی مدیریت کارآمد در راستای بهره‌برداری بهینه و حفظ و صیانت از اراضـی کشاورزی و تامین امنیت غذایی نسل حاضر و آینده بر اساس شرح وظایف قانونی و تکلیفی است.

بدری با بیان اینکه تغییر کاربری اراضی کشاورزی همواره یکی از مهمترین چالش‌ها و مشکلات فراروی بخش کشاورزی بوده و حفظ کاربری این اراضی از جمله فاکتورهای اساسی تامین‌کننده پایداری بخش کشاورزی است ، افزود: قانون‌گذار با هدف حفظ کاربری زمین‌های زراعی و باغ‌ها و تداوم تولید و بهره وری از آنها در سال ۱۳۷۴ قانونی با عنوان «قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها» به تصویب رساند تا از تغییر کاربری این اراضی جلوگیری کند.

وی در توضیح بیشتر گفت: بر اساس این قانون تمام مالکان یا متصرفان اراضی زراعی و باغ‌های موضوع این قانون که به صورت غیرمجاز و بدون اخذ مجوز از کمیسیون این قانون، اقدام به تغییر کاربری کنند، علاوه بر قلع و قمع بنا، به‌ پرداخت جزای نقدی از یک تا سه برابر بهای اراضی زراعی و باغ‌ها به ‌قیمت روز زمین با کاربری جدید که مورد نظر متخلف بوده‌ است و در صورت تکرار جرم، به حداکثر جزای نقدی و حبس از یک ماه تا ۶ ماه محکوم می‌شوند.

بدری افزود: افزایش قیمت اراضی و بهره‌برداری بی‌رویه و غیراصولی از اراضی کشاورزی سبب می‌شود که اراضی کشاورزی مرغوب، همواره مورد توجه افراد سودجو و فرصت‌طلب قرار گیرد تا با تغییر کاربری و خرد نمودن اراضی و فروش و واگذاری این اراضی به افراد ناآگاه، آنها را از چرخه تولید خارج و ضربه‌های جدی را بر تولید محصولات کشاورزی وارد کنند.

شهرستان فردیس حدود۲ هزارو۵۰۰ هکتار زمین کشاورزی و باغی دارد.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top