امروز: دوشنبه, ۱۷ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 7 رجب 1446 | 2025-01-06

در سال ۱۹۸۴ میلادی از “استیو جابز” که در آن زمان ۲۹ ساله بود، پرسیده شد که نظرش را در مورد رایانه های شخصی بیان کند. آن زمان تنها چند ماه از عرضه اولین رایانه شخصی اپل با نام مکینتاش می گذشت اما بنیانگذار اپل از قبل به دهه های آینده فکر می کرد. او گفت: “انواع رایانه‌ هایی که امروز داریم ابزار هستند.

در سال ۱۹۸۴ میلادی از “استیو جابز” که در آن زمان ۲۹ ساله بود، پرسیده شد که نظرش را در مورد رایانه های شخصی بیان کند. آن زمان تنها چند ماه از عرضه اولین رایانه شخصی اپل با نام مکینتاش می گذشت اما بنیانگذار اپل از قبل به دهه های آینده فکر می کرد. او گفت: “انواع رایانه‌ هایی که امروز داریم ابزار هستند.

در مرحله بعدی رایانه ‌ها به‌عنوان “عامل” عمل خواهند کرد. تقریبا شبیه این است که شما یک دوست کوچک دارید”. جابز به اندازه ‌ای زنده ماند که تحقق نسخه اولیه این مفهوم را ببیند؛ او یک روز پس از انتشار “سیری” یک دستیار شخصی هوشمند و راهنمای دانا که به عنوان نرم افزار کاربردی برای آی او اس اپل کار می کرد، درگذشت زمانی که او بر پیشرفت رایانه های رومیزی به لپ تاپ و سپس گوشی های هوشمند دستی نظارت داشت.
در کنار او برای هر یک از این تحولات “جانی آیو” حضور داشت که طبق گزارش ها  اکنون در حال کار بر روی چیزی است که می‌تواند به تحول بعدی رایانه‌ های شخصی تبدیل شود: یک دستگاه هوش مصنوعی کوچک، بدون صفحه ‌نمایش.

به گزارش فرارو به نقل از ایندیپندنت، جانی آیو به عنوان طراح مشهور بریتانیایی از زمان ترک اپل در سال ۲۰۱۹ میلادی شرکت خود را راه اندازی کرده است که اکنون در حال مذاکره پیشرفته با Open AI خالق چت جی پی تی (Chat GPT) برای ساخت “آیفون مبتنی بر هوش مصنوعی” است. اطلاعات کمی در مورد شکلی که این دستگاه ممکن است داشته باشد وجود دارد اما Soft Bank غول فناوری ژاپنی بیش از یک میلیارد دلار برای این سرمایه گذاری متعهد شده است.

 

 

حدس و گمان در مورد شکلی که این دستگاه ممکن است داشته باشد از یک بلندگوی مستقل با قابلیت چت جی پی تی مانند آمازون اکو گرفته تا هدفون های هوشمندی که  به کاربران گوشی هوشمند هوش مصنوعی این امکان را می دهد تا بتوانند با آن صحبت کنند متغیر است. Open AI به درخواست”ایندیپندنت” برای اظهارنظر پاسخ نداد. با این وجود، افراد آشنا با این موضوع گفتند که این دستگاه صفحه نمایش نخواهد داشت و این نشان دهنده انحراف قابل توجهی از گوشی های هوشمند است.

همزمان با طرح این ایده ها که به نظر می رسد بیش تر ناشی از پیشرفت های اخیر با چت بات وایرال شده باشد؛ Open AI در دو هفته گذشته اعلام کرد که هوش مصنوعی آن شرکت اکنون به اینترنت دسترسی مستقیم دارد و قادر به “دیدن، شنیدن و صحبت کردن” است. با این وجود، با نگاهی طولانی تر جهش بزرگ بعدی ممکن است چیزی بسیار جسورانه تر باشد. “عمران چاودری” یکی دیگر از طراحان سابق اپل  در حال حاضر روی چیزی کار می‌ کند که معتقد است تکامل منطقی بعدی برای رایانه‌ های شخصی است.

چاودری که نقش مهمی در اختراع صفحه نمایش لمسی آیفون داشته همگرایی هوش مصنوعی با محاسبات صوتی و حرکت محور را برای ایجاد یک روش کاملا جدید به منظور تعامل با فناوری پیش بینی کرد.

در نمایشگاه اخیر مد پاریس “هیومین” که شرکت تازه تاسیس توسط چاودری می باشد دستگاه مرموزی با نام  Humane Ai Pin که شبیه به گجت‌ های شخصی آینده ‌گرایانه‌ دوره پس از گوشی ‌های هوشمند به نظر می ‌رسد به نمایش گذاشته شد که لباس ها می چسبد و یک صفحه نمایش لیزری را بر روی هر سطحی مانند کف دست می تاباند. هم چنین، این دستگاه می تواند به پرسش‌ های صوتی پاسخ دهد و جهان را از طریق دوربین ‌ها و حسگرهای کوچک ببیند.

این فناوری توسط “نائومی کمپبل” مدل بر روی صحنه در حالی به نمایش گذاشته شد که ارقام تازه وضعیت وخیم بازار گوشی های تلفن همراه هوشمند را نشان می دهند.  در میان گزارش‌ هایی مبنی بر داغ شدن بیش از حد آیفون‌ها و سطوح ناایمن تشعشع شرکت تحلیلگر بازار Canalys فاش ساخت که فروش گوشی های تلفن همراه هوشمند به پایین ترین سطح خود در یک دهه گذشته رسیده است.

چند سالی است که پایان عصر گوشی ‌های هوشمند پیش‌بینی می ‌شود. با این وجود، سرعت اخیر پیشرفت در عرصه هوش مصنوعی بدان معناست که  الگوی جدیدی از محاسبات محیطی و مبتنی بر هوش مصنوعی ممکن است به این حوزه نیز تعمیم یابند که در نتیجه آن برخلاف یک ساعت هوشمند به هیچ دستگاه همراهی نیاز ندارد و برخلاف یک جفت عینک هوشمند مانعی بین کاربر و دنیای واقعی ایجاد نمی‌ کند. نکته مشخص آن است که دستگاه و فناوری بعدی در این مسیر حرکت خواهد کرد: کوچک شدن رایانه‌ های شخصی تا جایی که تقریبا کاملا ناپدید می‌ شوند.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top