تورج عقدایی در سال ۱۳۴۸ دیپلم ادبی خود را در تهران اخذ، سپس در دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی و واحد علوم و تحقیقات تا مقطع دکتری ادبیات فارسی ادامه دادهاند. وی از سال ۱۳۵۸ تاکنون در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری، درسهای تخصصی رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی را در دانشگاههای تربیت معلم، شهید بهشتی، الزهرای زنجان، دانشگاه پیام نور، دانشگاه آزاد اسلامی، آموزش عالی ضمن خدمت فرهنگیان، مرکز تحصیلات تکمیلی علوم پایهٔ زنجان و مدیریت دولتی تدریس کرده و با مرتبه دانشیاری و دهها کتاب و مقاله در سال ۱۳۹۸ به درجه بازنشستگی نائل آمد.
✍ رضا قاسمپور
شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۲ با قرار قبلی در معیت دوستانِ جان، داود مرادخانی و امیر همایونی در عظیمیه کرج به دیدار دکتر تورج عقدایی (مدرس شهیر ادبیات دبیرستان و دانشگاههای زنجان) میرویم.
برعکس بنده که تنها یک جلسه در دبیرستان شریعتی زنجان افتخار شاگردی این استاد فرزانه را دارم همراهانم دروس تخصصی چهار ساله رشته فرهنگ و ادب و برخی از دروس دانشگاهی را با دکتر عقدایی گذراندهاند.
دکتر با خوشروئی تمام از شاگردان قدیمیاش استقبال و پس از یک ساعت یادآوری خاطرات و سیر در آفاق و انفس دوران خوش تحصیل، نهایتا با اهدای کتاب فاخرش “روانشناسی کمال در مثنوی”رسم میهمانداری و میهماننوازی را تکمیل میکند.
علاقمندی به سرنوشت دانش آموزان
نگاه نافذ، تبسم ملیح، حافظه عجیب و غریب دکتر بین شاگردانش تقسیم میشود. همراهانم که از دیدار استادِ جان به شور و شعف امده و در پوست خود نمیگنجد یک ریز و پی در پی خاطرات کلاس های مشترک شان را زیر و رو و از خصائص انسانی، مهارت های بیبدیل تدریس، سخت گیری های ضروری و عشق و علاقه وافر استاد به شاگردان و سرنوشت شان میگویند.
تفکر انتقادی و روش تدریس مشارکتی
خیلی از دانشآموزان دکتر در زنجان بر این باورند که مطالبی که استاد در دبیرستان تدریس کردهاند تا آخر دوره لیسانس چراغ راه بوده و در واقع دانشگاه چیز جدیدی به دانش ادبیشان نیفزوده است.
مرادخانی میافزاید: به عنوان یک معلم اعتراف میکنم که روش تدریس دکتر چنان جذاب و گیرا بود که بعد از سی سال معلمی اکثر مطالب دبیرستان در ذهنم در حال رژه بوده و به سان یک فیلم چند بعدی در روح و روانم در تموج خیالانگیز است.
همایونی در تکمیل صحبت ها به کلاس داری مشارکتی، تفکر انتقادی و مناسبات عاطفی استاد اشاره کرده میافزاید: من هنوز هم با افتخار خود را در جاذبه مغناطیسی دکتر حس میکنم.
آثار در دست انتشار
دکتر عقدایی با اشتیاق گوش به دهان دانش آموزانش دوخته و هر از گاهی لابه لای مسلسل کلمات بُر و سُر میخورد. استاد معتقد است که از سطح کیفی آموزش در دانشگاهها به شدت کاسته شده و در واقع حتی دانشگاههای تاپ دولتی در مسئله اموزش به سطح مدارس عادی دولتی هبوط کردهاند.
آثار در دست چاپ دکتر عبارتند از معنای زندگی در شعر حافظ، بازتاب پیری در ادبیات فارسی و …
رزومه تحصیلی دکتر عقدایی
تورج عقدایی در سال ۱۳۴۸ دیپلم ادبی خود را در تهران اخذ، سپس در دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی و واحد علوم و تحقیقات تا مقطع دکتری ادبیات فارسی ادامه دادهاند.
وی از سال ۱۳۵۸ تاکنون در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری، درسهای تخصصی رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی را در دانشگاههای تربیت معلم، شهید بهشتی، الزهرای زنجان، دانشگاه پیام نور، دانشگاه آزاد اسلامی، آموزش عالی ضمن خدمت فرهنگیان، مرکز تحصیلات تکمیلی علوم پایهٔ زنجان و مدیریت دولتی تدریس کرده و با مرتبه دانشیاری و دهها کتاب و مقاله در سال ۱۳۹۸ به درجه بازنشستگی نائل آمد.
https://www.uplooder.net/img/image/96/8a5ebf5aeb346f3e685b2e380635036e/photo-2023-11-05-08-33-16.jpg
آثار قلمی و افرینش های ادبی دکتر
نوای شعر فارسی، انتشارات زهد، تهران ۱۳۷۹، بدیع در شعر فارسی، زنجان، نیکان کتاب، ۱۳۸۰، نقش خیال، نیکان کتاب، زنجان ۱۳۸۱، فارسی پیشدانشگاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، نیکان کتاب، ۱۳۸۲، زبان و ادبیات فارسی (عمومی)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، ۱۳۸۴، گزیدهای از زبان و ادبیات فارسی، قلم مهر، زنجان، ۱۳۸۴، آشنایی با زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، ۱۳۸۵، درآمدی بر عروض و قافیه، زنجان، ۱۳۸۵، شرح غزلهای سعدی (۲ جلد) تهران، انتشارات زوار، ۱۳۸۶، حدیث بالندگی، ادارهٔ کل اسناد و مدارک دانشگاه آزاد اسلامی، ۱۳۸۹، درسنامهٔ زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، ۱۳۹۱، یادنامه استاد علی هشترودی، قلم مهر، زنجان ۱۳۹۲، شرح غزلهای سعدی، تجدید چاپ در یک جلد، ۱۳۹۲، چگونه پایاننامه بنویسیم، انتشارات زوار ۱۳۹۳، روانشناسی کمال در مثنوی معنوی، انتشارات دستان تهران، تحلیل هفت پیغام حکیم هیدجی، کنگرهٔ حکیم هیدجی واثیرالدین ابهری، ۱۳۷۱، رنگ و سهم آن در آفرینش تصویرهای شاعرانه، مجلهٔ ادبیات معاصر، ش ۷، ۱۳۷۵، عوامل هدایت ذوق جامعه، ندای زنجان، ش ۶، ۱۳۷۶، ساختار تمثیل و نقش آن در آموزههای عرفانی، مجلهٔ علمی – پژوهشی عرفان، ش ۲، ۱۳۸۳، نظریه و نظریهپردازی و فقر آن در ادبیات، همایش منطقهای نهضت تولید علم، زنجان، مهر ۱۳۸۳ و نظریه و نظریهپردازی و فقر آن در ادبیات، کنگرهٔ بینالمللی نهضت تولید علم، تهران، فروردین ۱۳۸۴ بخشی از تألیفات و مقالات عقدایی است.
رونمایی از تمبر یادبود دکتر عقدایی
به گزارش خبرگزاری آنا دیماه ۱۴۰۱ به پاس خدمات صادقانه و یه عمر معلمی عاشقانه از تمبر یادبود دکتر عقدایی با حضور رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان رونمایی شد.
برای این استاد فرزانه آرزوی بهترینها را داریم.
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.