امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15

استاد ابریشم فروش با الهام از مشوق و مقوم راهش استاد احمدوند می‌گوید: “من به همه نوع کبریت عشق می‌ورزم” من نگاه جنسیتی (پلاستیکی، جوبی، مقوایی و….) و تفکیکی و تبعیض آمیز به کبریت نمی‌کنم. “من خودم را میراث بان و حافظ این بخش از میراث بجا مانده از گذشتگان در حوزه کبریت می دانم نه نگهبان و انبار دار”

✍️ رضا قاسمپور

جستارگشایی

“مرحوم پدرم کبریت می‌خرید وقتی دیدم تنوع دارند به سرم زد کبریت جمع کنم. کم‌ کم هرجا می‌رفتم کبریت می‌خریدم و چون کلکسیون کبریت خیلی کم بود دوست داشتم کلکسیونی داشته باشم منحصر به فرد. تقریبا از سال ۱۳۶۳ کبریت جمع کردم و زمانی که استخدام آموزش و پرورش درآمدم هنوز هم کبریت جمع می‌کردم. یک روز که در اینترنت جستجو می‌کردم با آقای “مهدی غیاث” از بزرگان کلکسیون کبریت ایران آشنا شدم. در آن زمان شهرستان بودم با ایشان ارتباط برقرار کردم وقتی انتقالی گرفتم کرج، یک روز ایشان بنده را به تالار آفتابِ تهران دعوت نمود که در آنجا مجموعه داران کبریت کیپ کیپ جمع بودند. خوشبختانه با آقایان عربلین،خراسانی و احمدوند آشنا شدم.

 

https://www.uplooder.net/img/image/97/8b2f4ab5e001db0d9b6b4ae13a52ee09/photo-2023-12-11-08-42-34.jpg

 

بعد از آشنایی با آقای احمدوند، شیوه جمع‌آوری کبریت‌های من عوض شد. چون در ابتدا فقط کبریت خارجی (پاکستانی روسی سوئدی و…‌) جمع می‌کردم. شروع کردم به جمع آوری کبریت‌ های ایرانی و تا الان چیزی حدود هفت هزار کبریت جمع آوری کرده‌ام.” (البته با کمک و راهنمایی استاد احمدوند)

 

https://www.uplooder.net/img/image/12/c989d4df0b2bb820afc8bbe434c8d6df/photo-%DB%B2%DB%B0%DB%B2%DB%B3-%DB%B1%DB%B2-%DB%B1%DB%B1-%DB%B0%DB%B0-%DB%B5%DB%B1-%DB%B5%DB%B0.jpg

 

صور خیال و مکاشفات کبریتی

جملات بالا بخشی از مطالبی است که از زبان استاد ابریشم فروش؛ مدیر خونگرم، انرژیک و دوست داشتنی دبیرستان محروم باقرالعلوم حسین آباد مهرشهر می‌شنویم. مدیری که علاوه بر عشق به خانواده، دانش‌آموزان و همکارانش، مجنون‌ وار گِرد کبریت‌های رنگارنگ، متنوع و متکثرش حلقه عاشقانه و چنبره عارفانه زده و در صور خیال و مکاشفات اندرونی برای تک تک چوب کبریت‌های ملسِ عزیزتر از جان لاو می‌ترکاند. راستس چه می‌شود کرد؟ در این دنیای وانفسا هرکس دیوانه و مغروق گم‌گشته خویش است. من دیوانه ی نوشتن، تو دیوانه دیده شدن و او دیوانه جمع‌ داری و کلکسیونری کبریت‌های ایرانی و خارجی و آن یکی دیوانه انباشتن مال و ثروت به هر قیمت و به هر ذلت…

سوئد مهد کبریت دنیاست

استاد ابریشم فروش با سی سال تجربه، عاشق کبریت از همه نوعش بوده و علاقه عجیب و غریبی بر تاریخچه و دنیای پر رمز و راز کبریت ها از سال اختراعش توسط جان واکر در سال ۱۸۲۷ تا لحظه مصاحبه و گپ و گفت دوستانه ما دارد.

وی نیز همانند استاد احمدوند سوئد را مهد کبریت دنیا خوانده معتقد است: کبریت ها دارای انواع و اقسام مثلثی، مقدایی، چوبی و… بوده و ابعاد کبریتها را از بندانگشتی تا ۵۰ سانتی متر می باشد.

ابریشم‌فروش به مزاح، خانمها را هوی مجموعه داران خوانده می افزاید: در سی سال گذشته، دغدغه اصلی ام نهادینه کردن فرهنگ مجموعه داری و حفاظت از اشیا به جا مانده از نیاکان و انتقال به هنگام و صحیح آنها به نسل جدید می‌باشد.

به کبریت‌ها عشق می‌ورزم

استاد ابریشم فروش با الهام از مشوق و مقوم راهش استاد احمدوند می‌گوید: “من به همه نوع کبریت عشق می‌ورزم” من نگاه جنسیتی (پلاستیکی، جوبی، مقوایی و….) و تفکیکی و تبعیض آمیز به کبریت نمی‌کنم. “من خودم را میراث بان و حافظ این بخش از میراث بجا مانده از گذشتگان در حوزه کبریت می دانم نه نگهبان و انبار دار”

“من ضمن علاقه شدید به کبریتهای تولید شده در گذشته و حمایت و دفاع از هویت و اصالت این کبریتها “به نوع آوری و تحول در صنعت در حال احتضار کبریت سازی که با تفکر پیکانیسم  پیش می رود بسیار علاقه مند هستم” تقریبا همه‌ی مجموعه های ما با اندکی کم و زیاد با هم مشابهت های زیادی دارد که مجموعه اینجانب در مقابل مجموعه بسیاری از بزرگواران جمع‌دار؛ قطره ای در مقابل اقیانوس است. امیدوارم در اتیه نمایش مجموعه بنده بتواند موجب نشاط و شادی در شما عزیزان گردد.

و در پایان قلبا عرض میکنم.

“با ارزش ترین و بزرگترین مجموعه من، وجود خانواده، همکاران، دانش‌آموزان و شما دوستان گرانقدر و محترم است، نه چند عدد کبریت”

 

 

 

رضا قاسمپور
به قلم: رضا قاسمپور

 

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top