امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 22564 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۸ |
۰
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

نایب رییس شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به بازدید خود از کاروانسرای تاریخی شاه عباسی کرج گفت: این مجموعه ارزشمند براثر بارش ها و نفوذ رطوبت در حال تخریب بوده و باید هر چه سریع تر تعیین تکلیف شود.

به گزارش کرج رسا، دکتر رحیم‌ خستو عصر چهارشنبه در نطق پیش از دستور نشست علنی شورای اسلامی شهر کرج بیان داشت: در کل کشور چهار تا پنج کاروانسرا مانند کاروانسرای شاه عباسی کرج وجود دارد و هرچند این مجموعه در سال های گذشته مرمت و بازسازی شده اما اکنون به علت بارش ها و نفوذ رطوبت در وضعیت تخریبی قرار گرفته است.

رییس کمیسیون هنر و ارتباطات شورای اسلامی شهر کرج ادامه داد: در زمان کنونی شاهد اختلافاتی بین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز و بهره بردار کاروانسرای شاه عباسی هستیم.

وی با اشاره به اینکه مجموعه میراث فرهنگی البرز این اراده را دارد تا کاروانسرای شاه عباسی کرج را در اختیار هنرمندان صنایع دستی قرار دهد، گفت: اما در ابتدا باید تکلیف بهره بردار کنونی آن مشخص شود.

خستو بیان داشت: از استانداری البرز تقاضا می شود که برای تعیین تکلیف بهره بردار این مجموعه و رفع مشکلات حادث شده در کاروانسرا به میراث فرهنگی استان کمک کند.

وی با بیان اینکه شهرداری کرج بابت تاسیسات ایجاد شده در کارونسرای شاه عباسی حدود ۲۵ میلیون تومان طلب دارد، عنوان کرد: در این میان نیز شهرداری می تواند کمک کند.

رییس کمیسیون هنر و ارتباطات شورای شهر کرج با اشاره به اینکه وجود ایستگاه تاکسی در مجاورت کاروانسرای شاه عباسی با کارکرد فرهنگی آن سنخیتی ندارد، گفت: اگر خط تاکسی ها از آن نقطه جابه جا شود بهتر است، از طرفی شب ها نیز برخی معتادان در محدوده کاروانسرا حضور پیدا می کنند که به این مورد نیز باید رسیدگی شود.

وی با بیان اینکه در زمان حاضر مکان مناسبی مانند بازارچه برای فعالیت هنرمندان صنایع دستی در کرج وجود ندارد، گفت: اکنون تعدادی از هنرمندان این شهر در کاروانسرای شاه عباسی کرج با در اختیار گرفتن غرفه هایی مستقر هستند.

خستو با اشاره امروزه درمیان تغییر فناوری درجهان ، نگاه ها به سمت هنر و کارهای هنری پیش می رود، افزود: ایران سرآمد تولید صنایع دستی است و کرج نیز با وجود تعداد زیادی هنرمند و کارگاه های تولید صنایع دستی قابلیت تبدیل به پایتخت هنری ایران را دارد.

کاروانسرای شاه‌عباسی کرج بنایی سنگی-آجری مربوط به دوران صفویه است که در کلانشهر کرج مرکز استان البرز ساخته شده و در ۲۲ فروردین ماه سال ۱۳۵۶ با شماره ۱۳۶۸ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

این بنا را می‌توان یکی از ارزشمندترین آثار دوره صفویه دانست که در شاهراه ابریشم قرار داشته است.کاروانسرای شاه عباسی در ابتدای ساخت برای کاروان‌ها و مرکب‌هایشان به عنوان مکان استراحت بوده و در اوایل دوران قاجاریه تبدیل به پادگان یا قلعه نظامی شد و در اواخر دوران قاجار نیز به عنوان مدرسه موسوم به فلاحت از آن استفاده می‌شده‌است.

مساحت کل بنا سه هزار متر مربع و مساحت حیاط میانی ۹۰۰ متر مربع است. ورودی کاروانسرا نیز از ایوان شمالی است. پیرامون حیاط میانی آن ۲۱ حجره ایوان‌دار برای استراحت مسافران و پنج بارانداز برای نگهداری کالا و جایگزینی همراهان و نگهبانان کاروان‌ها ساخته شده است.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top