امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 30529 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۶ |
۰
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

از میلیون ها فردی که به ویروس کرونا آلوده شده اند بسیاری از آنها خوش شانس هستند و دلیلش هم این است که نه به طیف شدید که به طیف خفیف و ملایم کرونا مبتلا شده اند. اما این تمام ماجرا نیست.

به گزارش کرج رسا به نقل از دیلی میل، شواهد درحال رشد از چین که به عنوان مهد کوید۱۹ معرفی می شود و دیگر شواهد به دست آمده از ایتالیا به عنوان نخستین کشور اروپایی که درگیر کرونا شد نشان می دهد افرادی که حتی به طیف بسیار خفیف این ویروس مبتلا شده اند پس از بهبودی کامل و خروج کامل ویروس از بدنشان همچنان با عوارض متعددی در آینده دست و پنجه نرم خواهند کرد.

پروفسور روبرتو پدالتی رئیس قلب و عروق در انستیتوی علمی بالینی در پاویای ایتالیا ، به Good Health گفت: «آنچه ما در بیمارستان ها دیده ایم نمونه ی کوچکی از مشکلات بزرگتر و پنهان است. تمرکز ما در حال حاضر درمان بیمارانی است که در مرحله حاد به سر می برند تا به آنها به بهبودی بیماری کمک کنیم. اما باید تأثیرات مخرب ویروس در آینده را نیز در نظر بگیریم».

یکی از خطرات عوارض ویروس کرونا در بدن آسیب به ریه هاست که مدت ها بعد هم می تواند خود را نشان بدهد.

یکی از این عوارض به هر حال آسیب های احتمالی طولانی به مدت ریه است که پروفسور پدالتی از آن می ترسد خدمات درمانی را در سرتاسر جهان برای مقابله با این عارضه به خود اختصاص بدهد. افزایش تعداد کسانی که به دلیل ابتلا به Covid-19 با کاهش ظرفیت ریه روبرو شده اند نیاز به توانبخشی در ماه های آینده دارد.

اما از طیف خفیف کرونا که بگذریم به طیف شدید آن می رسیم. نوع جدید آن به طور عمیق به ریه ها نفوذ کرده و کیسه های هوای ریز را ملتهب و از مایعات پر می کند. این مانع از آن می شود که کیسه های هوایی عملکرد صحیح اکسیژن رسانی ریه به جریان خون را انجام بدهند و در نتیجه دی اکسید کربن از آنها خارج می شود. در نهایت این اتفاق منجر به ذات الریه می شود که هر دو طرف ریه را تحت تاثیر خود قرار می دهد.

بیماری همانطور پیشرفت می کند و بیماران برای نفس کشیدن تلاش می کنند که این منجر به ایجاد سندرم حاد تنفسی (ARDS) می شود که در شرایط بالقوه کشنده است یعنی جایی که ریه ها به شدت ملتهب می شوند.

بسیاری از بیماران آسیب دیده قادر به تنفس بدون فشار نیستند و نیاز به دستگاه تنفسی دارند.

حتی هنگامی که بیماران کرونایی بهبود یابند ممکن است “فیبروز ریوی” برای آنها باقی بماند. فیبروز ریوی زخم شدن بافت ریه است که می تواند منجر به افزایش مشکلات تنفسی شود.

چندین مطالعه اخیر شواهد فزاینده ای را نشان می دهد که کرونا باعث فیبروز ریوی می شود. یک مقاله تحقیقاتی در ماه مارس در یک ژورنال چینی منتشر شده است مدعی است که شواهد گسترده نشان می دهد “فیبروز ریوی ممکن است یکی از مهمترین عوارض [طولانی مدت] در بیماران کوید۱۹ باشد”.

در ژورنال Lancet Infectious Diseases در ماه آوریل ، محققان گفتند که مشخص نیست که آیا این تغییرات ریه “برگشت ناپذیر” است یا خیر.

همچنین مقامات بهداشتی در هنگ کنگ در ماه مارس فاش کردند که در بین ده هزار بیمار اول که پس از معالجه طیف شدید کوید۱۹ از بیمارستان مرخص شده اند ، ۲۵ درصد هنوز از تنگی نفس رنج می بردند و در هنگام سریع راه رفتن بیشتر دچار مشکل می شوند.

علیرغم بهبودی ظاهری در برخی از بیماران ممکن است عملکرد ریه آنها در حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش داشته باشد. دکتر اوون تانگ تاک یین ، مدیر پزشکی مرکز عفونی عفونت در بیمارستان پرنسس مارگارت در هنگ کنگ چنین ادعایی را مطرح کرده است.

گروه مشاوره علمی بریتانیا در موارد اضطراری هشدار داده است که بیماران مبتلا به کوویید ممکن است “خستگی شدید و تنگی نفس برای چند ماه” داشته باشند.

برخی از کارشناسان معتقدند که حتی افرادی که نیازی به بستری در بیمارستان ندارند نیز ممکن است تحت تأثیر قرار بگیرند. رئیس انجمن پزشکان هلندی در بیماری های ریوی و سل هشدار داد که هزاران نفر در هلند که بهبود یافته از Covid-19 هستند ممکن است در اثر آسیب دائمی در ریه هایشان رنج ببرند. وی در اینباره می گوید: در حالی که بسیاری از افراد تست کرونای مثبت داشتند به اندازه کافی بیمار نبودند. به هر حال آنها به مراقبت های بیمارستانی نیاز داشتند اما با اینکه به صورت خفیف بیماری را تجربه کردند در آینده احتمالا با عوارض تنفسی به جای مانده از ویروس کرونا دست و پنجه نرم خواهند کرد.

یک تئوری این است که فیبروز ریوی رخ می دهد زیرا ویروس روند بهبود زخم را مختل می کند. این همان اتفاقی است که با توجه به مقاله ای که در مجله ویروس شناسی در سال ۲۰۱۷ منتشر شده است در رابطه با بیماری سارس منتشر شده است.

همچنین تحقیقات منتشر شده در ژورنال ثوراکس در سال ۲۰۰۵ نشان داد که شش ماه پس از بهبودی از بیماری سارس ، عملکرد ریه بازماندگان SARS به طور قابل توجهی پایین تر از یک جمعیت عادی است. اِما اسوینگوود رئیس انجمن فیزیوتراپیست های دارای مجوز در مراقبت تنفسی می گوید افرادی که مجبور به استفاده از دستگاه های تنفسی می شوند تا ۱۴ روز به آن نیاز دارند. این افراد به دلیل قرار گرفتن در معرض طولانی مدت میزان بالای اکسیژن با عارضه کم رطوبتی در ریه مواجه می شوند که این می تواند منجر به خشک شدن و آسیب رسیدن به مخاط های میکروسکوپی شود.

وی گفت: « ما بیمارانی را می بینیم که هرگز به طور عادی انتظار نداشته ایم که کاملاً و خوب باشند و از توانایی های حیرت انگیز و عملکرد ریه ها برخوردار باشند ، اما هنوز هم مشکلات ریه رنج می برند.»

آنچه مشخص به نظر می رسد این است که بیماران مبتلا به ویروس کرونا بعد از بهبودی با عوارض متعددی دست و پنجه نرم می کنند که برخی از آنها می توانند مرگ آفرین باشند.

مترجم: هیلدا حسینی خواه

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top