امروز: یکشنبه, ۱۶ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 6 رجب 1446 | 2025-01-05
کد خبر: 32485 |
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۴ |
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

طرح «یارانه دستمزد» یکی از سیاست‌های اجرایی در بحث اشتغال و از ابزارهای دولت برای حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا است که متقاضیان برای ثبت‌نام باید به سامانه pyd.mcls.gov.ir مراجعه کنند.

به گزارش کرج رسا، طرح یارانه دستمزد به عنوان یکی از برنامه‌ها و سیاست‌های دولت در حوزه اشتغال و کاهش هزینه‌های ایجاد اشتغال است که از سال گذشته به صورت آزمایشی در استان‌های ایلام، کردستان، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویراحمد عملیاتی شد.

هدف این طرح تحرک بخشی به ایجاد اشتغال در بنگاه‌های خرد، کوچک و متوسط و ایجاد بستر لازم برای اشتغال دانش آموختگان مقطع تحصیلی دیپلم و بالاتر، ارتقای مهارت، انتقال دانش و فناوری به بنگاه اقتصادی و ارتقای سطح تولید و سرمایه‌گذاری است.

البته پس از شیوع بیماری کرونا از اوایل اسفندماه سال گذشته تاکنون، دولت در قالب سیاست‌های حمایتی و در قالب چهار ابزار حمایتی «پرداخت تسهیلات»، «بیمه بیکاری»، «مشوق بیمه کارفرمایی» و «یارانه دستمزد» به حمایت از کسب‌وکارها پرداخته است.

براساس آخرین آمار که از سوی «محمد شریعتمداری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام شد با اجرای این طرح تاکنون ۴۲ هزار شغل در سطح کشور ایجاد شد.

در این طرح، وزارت تعاون به کارآفرینان و کارفرمایانی که افرادی دارای مدرک دیپلم و دانش آموختگان دانشگاهی را جذب کنند، ۳۰ درصد یارانه دستمزد مصوب شورای کار را به مدت یک سال پرداخت می‌کند. در این طرح تمام واحدهای اقتصادی دارای کد تامین اجتماعی می‌توانند شرکت کنند، البته در این طرح اولویت با شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها، تعاونی‌ها و کارآفرینان برتر برگزیده در جشنواره ملی است.

براساس این طرح کارفرمایان به ازای هر دو نفر نیروی کار بیمه شده موجود، می‌توانند یک نفر را در قالب طرح یارانه دستمزد به کار بگیرند. سابقه بیمه فرد بکارگیری شده در ۲ سال گذشته نباید بیش از ۶ ماه باشد.

متقاضیان در استان‌های منتخب می‌توانند از طریق سامانه pyd.mcls.gov.ir ثبت‌نام کنند.

براساس این گزارش سال ۱۳۹۷ که طرح یارانه دستمزد برنامه‌ریزی شد هدف‌گذاری کمی، ایجاد پنج هزار و ۸۷۹ فرصت شغلی در استان‌های هدف بود، اما با توجه به استقبال کارفرمایان، تعداد ۶ هزار و ۷۵۲ فرصت شغلی در این استان‌ها ایجاد شد که ۴۶۲ نفر آنها شغل اولی و سرپرست خانوار بودند.

استان لرستان با بیشترین سرانه (۹.۷ نفر) و استان کردستان (۲.۱) پایین‌ترین سرانه را کسب کرد.

طرح یارانه دستمزد در ۱۶ استان مرزی و محروم کشور در حال اجراست.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top