استقلال و پرسپولیس برای دریافت مجوز حرفه ای و حضور در لیگ قهرمانان آسیا در فصل آینده از اکنون باید بدهی بازیکنان و مربیان خارجی خود را پرداخت کنند.
به گزارش کرج رسا به نقل از ایسنا، فدراسیون فوتبال در حال بررسی وضعیت تیمهای لیگ برتری برای صدور مجوز حرفهای است. در این بین وضعیت چهار تیم پرسپولیس، استقلال، تراکتور و فولاد با توجه به حضور در لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۲۱ از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
این چهار تیم علاوه بر مجوز حرفه ای حضور در لیگ برتر، باید استانداردهای مورد نظر کنفدراسیون فوتبال آسیا را هم در بخشهای مختلف کسب کنند تا در نهایت، شرایط حضور در فصل آینده لیگ قهرمانان آسیا را کسب کنند. مجوز حرفهای تیمها بعد از بررسی پنج معیار اصلی شامل مسائل ورزشی، اداری و پرسنلی، حقوقی، مباحث مالی و زیرساختها و استادیوم صادر میشود.
در صدور این مجوز، شرایط برگزاری مسابقات، دیدارهای تیمهای پایه، قراردادها، شرایط تجاری و اقتصادی، مباحث مالی و زیرساختها را بررسی میشود.
* روزهای پر التهاب هواداران در مسیر گرفتن مجوز حضور در لیگ قهرمانان
این مسائل در حالی از سالیان گذشته تاکنون رعایت می شود که در سال ۲۰۱۹ منجر به جریمه فدراسیون فوتبال ایران به علت تخلف در صورت مجوز حرفهای برای چند تیم ایرانی شد.
در واقع با توجه به مشکلات زیرساختی، حقوقی و مالی تیمهای ایرانی، صدور مجوز حرفهای برای تیمهای ایرانی با مشکلات زیادی در سالیان گذشته همراه بوده که با کمک و مساعدت فدراسیون فوتبال همواره روی مشکلات و کاستیهای موجود در این تیمها سرپوش گذاشته شده است.
با این وجود، مهمترین مساله یعنی بدهی تیمهای ایرانی مساله ای است که در مورد بازیکنان و مربیان خارجی کاری از دست فدراسیون فوتبال هم بر نمیآید. در واقع هر چهار تیم حاضر در لیگ قهرمانان آسیا باید به نحوی طلبکاران خود را راضی کنند یا از نظر حقوقی توجیهی برای پرداخت نکردن مطالبات خارجیها بیاورند.
بر فرض مثال باشگاهها برای احکام قطعی خود بازیکنان و مربیان خارجی سابق خود، هیچ راهی جز اینکه آنها را پرداخت کنند یا با آنها بر سر گرفتن فرصت به توافق برسند، ندارند. تنها حالت ممکن ادامه رسیدگی به پروندهها در کمیته انضباطی فیفا یا دادگاه حکمیت ورزش است که در این صورت مشکلی از نظر حقوقی برای صدور مجوز نخواهد داشت چرا که منجر به حکم قطعی نشده است.
* بدهی هنگفت استقلال و پرسپولیس مقابل مجوز حرفهای آسیا
در فصل جاری و قبل از شروع رقابتها، بررسیها برای صدور مجوز حرفهای آغاز شده است و احتمالا همانند فصول گذشته روزهای پرالتهابی به خصوص برای تیمهای استقلال و پرسپولیس در راه است.
مهمترین دغدغه این تیمها در این برهه از فصل، احکام قطعی و بدهی به مربیان داخلی و خارجی است که در حال حاضر دو پرونده سنگین یقه هر دو تیم را گرفته و موجب محرومیت آنها از ثبت قرارداد بازیکنان و مربیان جدیدشان شده است.
در شرایط کنونی، استقلال و پرسپولیس با چند پرونده قطعی و سنگین روبرو هستند که همزمان با بسته شدن پنجره نقل و انتقالات، میتواند منجر به عدم صدور مجوز حرفهای این تیمها شود و باید تا مدت زمان قانونی، این بدهیها پرداخت شد.
استقلالیها مبلغ ۵۵۰ هزار یورو به وینفرد شفر، ۱۲۵ هزار دلار به باشگاه پاختاکور بابت رضایتنامه ایسما و همینطور ۱۲۵ هزار دلار به نیکولای بودوروف بدهکار هستند که منجر به بسته شدن پنجره نقلوانتقالات این تیم شده و برای صدور مجوز حرفهای منجر به دردسر بزرگی برای آبی ها خواهد شد.
همچنین پرسپولیس تا قبل از صدور حکم قطعی درباره پرونده کالدرون و بودروف، در حال حاضر ۷۸۴ هزار یورو به این مربی بدهکار است که صرفا با پرداخت این مبلغ یا جلب رضایت برانکو و گرفتن مهلت بیشتری از این مربی قادر به رفع ایرادهای AFC خواهد بود.
تراکتوریها هنوز پروندهای که در مرحله پرداخت بدهی باشد، ندارند و پرونده شکایت بازیکنان و مربیان خارجی این تیم در مرحله دادرسی قرار دارد و نمی تواند منجر به مشکلی برای آنها شود. فولاد خوزستان هم مانند تراکتور در دادگاه بین المللی ورزش حکم قطعی و بدهی ندارد و میتواند مجوز حرفه ای خود را در صورت نداشتن مشکل در بخشهای دیگر دریافت کند.
به گزارش ایسنا، به نظر میرسد همانند سالیان گذشته هواداران سرخابیهای پایتخت روزهای پرالتهابی را در ماههای آینده سپری خواهند کرد تا مجوز حضور در لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۱ را به دست بیاورند. با توجه به افزایش قیمت ارز و نبود منابع ارزی در این دو باشگاه، مدیران این دو تیم با مشکلات عدیدهای برای پرداخت این مبالغ سنگین روبرو خواهند بود و اگر در این فصله پرونده دیگری با حکم قطعی همراه شود، کار آنها سختتر هم خواهد شد.
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.