یکی از شاخصههای مهم جامعه متعالی و پیشرو قانونگرایی و التزام به قانون است. چنانچه قانون در جامعهای نهادینه شود، افراد جامعه ضمن امکان ادامه حیات به رشد و تعالی خود نیز نائل گردیده و زمینه لازم برای ظهور و بروز ارزشهای انسانی فراهم میشود و اجرای برنامههای هدفگذاری شده تسهیل میگردد.
به گزارش کرج رسا، مدیریت در گذشته بویژه در جهان سوم بیشتر بر اساس آزمون و خطا و با روابط و نگرشهای سنتی عجین بود.
امروزه به مدد پیشرفتهای روزافزون علمی، مدیریت به عنوان یکی از شاخههای مهم علوم انسانی مدنظر است.
به باور عموم مدیریت به دو بخش ذاتی و اکتسابی مبتنی بر آموزش مشتمل است.
یکی از شاخصههای مهم جامعه متعالی و پیشرو قانونگرایی و التزام به قانون است. چنانچه قانون در جامعهای نهادینه شود، افراد جامعه ضمن امکان ادامه حیات به رشد و تعالی خود نیز نائل گردیده و زمینه لازم برای ظهور و بروز ارزشهای انسانی فراهم میشود و اجرای برنامههای هدفگذاری شده تسهیل میگردد.
برای رسیدن به این شاخصه مهم میبایست زمینههای لازم برای آشنایی افراد جامعه با قانون فراهم گردد، تا ضمن آشنایی آحاد جامعه با حقوق شهروندی خود، از اعمال رفتارهای مخالف قانون و مقررات جلوگیری شود.
دکتر حسن تقی لو فرهنگی و پژوهشگر زنجانی الاصل و رئیس هیئت بدوی تخلفات اداری آموزش و پرورش البرز به عنوان یکی از پیشکسوتان عرصه آموزش و پرورش به منظور آشنایی مدیران مدارس اقدام به گلچین، سادهسازی و تدوین مجموعه قوانین لازم برای مدیران مدارس در قالب کتابی ظریف و شکیل تحت عنوان “دانستنی های مدیران مدارس” کرده است.
در سال ۱۳۹۴ انتشارات مدرسه این کتاب ارزشمند را در تیراژ ده هزار جلد منتشر کرده که به دلیل استقبال کاربران، کتاب یاد شده چندین بار تجدید چاپ شده است.
نگاهی به کتاب “دانستنی های مدیران مدارس”
مدیران همواره در معرض تخلفات اداری و کاری قرار دارند. بخش عمدهای از تخلفات موجود نظام اداری کشور، بویژه تخلفات احصا شده از پروندههای موجود در هیئات رسیدگی به تخلفات اداری، بیانگر عدم اطلاع و آگاهی کافی مستخدمین دولت و کارکنان اداری از قوانین و مقررات جاری است.
با عنایت به حجم مجموعه قوانین و موجود که نوعاً پیچیدهاند، کتاب حاضر مشتمل بر چهار فصل (آییننامههای اجرایی مدارس، دستورالعملها، توصیههای راهبردی و تخلفات و تنبیهات اداری) میباشد.
علاوه بر آن در انتهای هر بخش تعدادی سوال جهت خودآزمایی در نظر گرفته شده است.
قوانین رسیدگی به تخلفات اداری با ذکر مصادیق به صورت کاربردی آورده شده است.
ضرورت آشنایی مدیران با حقوق اداری بر کسی پوشیده نیست. بطور مثال تفویض اختیار و تفویض امضا دو مقوله مهم و حیاتی است که شرایط، مشابهت ها و تفاوت هایی دارند و همچنین وظایف ذاتی یک مدیر قابل توکیل نیست. مدیران، مسئول حسن اجرای قوانین در مدرسه میباشند. تفویض امضا منحصراً به نامههای اداری مربوط بوده و جنبهٔ اعتماد شخصی مدیر میباشد.
عمده تخلفات اداری مدیران مدارس مربوط به نقض قوانین و مقررات به دلیل #جهل به قانون است. لذا مطالعه آئیننامه اجرایی، دستورالعمل مالی و نحوه ارائه خدمات فوق برنامه و…. بر تک تک مدیران واجب میباشد.
از طرفی مجموعه قوانین مرتبط با علم مدیریت بسیار پراکنده و در عین حال پیچیده و بعضاً تخصصی است، به طوری که استنباط صحیح و کاربردی از این ملغمه برای یک مدیری که سواد حقوقی و فرصت کافی ندارد، عملاً کار آسانی نیست.
در پایان ضمن آرزوی توفیقات روز افزون برای مؤلف این اثر ارزشمند، مطالعه مجموعه برای مدیران به ویژه از نوع جوانتر توصیه میشود.

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.