امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 34763 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۴ |
۰
| 9
ارسال به دوستان
پ

یکی از شاعران فعال در عرصه تهران و کرج، روحانی خوش صورت و نیک سیرتی است به نام حجت الاسلام اکبر حمیدی متخلص به شایق. شاعری سه زبانه (فارسی، ترکی و عربی) با اصالتی آذربایجانی و بزرگ شده کرمان و تهران با بیش از یک دوجین کتاب و دیوان چاپ شده است.

به گزارش کرج رسا، در مدت یک سال حضور در کرج به خاطر فعالیت‌های ژورنالیستی و حضور در محافل ادبی تهران و کرج، با برخی از شعرا، ادبا و هنرمندان طراز اول استانی و بعضاً ملی آشنا شدم. سوته دلانی که در هیاهوی این کلانشهرها هر یک برای خود دنیایی زمردین داشته و جهان هستی را از منظر مکاشفات اندرونی و ادراکات بیرونی می‌کاوند.

یکی از شاعران فعال در عرصه تهران و کرج، روحانی خوش صورت و نیک سیرتی است به نام حجت الاسلام اکبر حمیدی متخلص به شایق.

شاعری سه زبانه (فارسی، ترکی و عربی) با اصالتی آذربایجانی و بزرگ شده کرمان و تهران با بیش از یک دوجین کتاب و دیوان چاپ شده است.

استاد حمیدی متولد ۱۳۴۰ از توابع شهرستان هشترود آذربایجان بوده که به دلیل فقدان مدرسه تا ۹ سالگی از نعمت تحصیل باز مانده است. سپس برای تأمین معاش به همراه خانواده عازم کرمان شده و پس از اخذ دیپلم در همان استان، برای ارضای عطش روحی و کسب معارف دینی سال ۱۳۵۶ عازم حوزه علمیه قم می‌شود.

 

 

با پیروزی انقلاب و شروع جنگ تحمیلی برای لبیک گفتن به فراخوان بنیانگذار جمهوری اسلامی به خیل رزمندگان و مدافعان وطن پیوسته و در یکی از عملیات‌ها به شدت شیمیایی می‌شود،

به طوری که با آثار و عوارض این جراحات جسمی و روحی پس از گذشت سی و اندی سال همچنان درگیر می‌باشد.

به خاطر تنگدستی خانواده و مشکلات مداوم معیشتی، حمیدی از کودکی کمک کار پدر بوده و در دوره نوجوانی در کنار تحصیلات مدرسه و حوزه همواره به مشاغل مختلفی مشغول بوده است.

در سال ۱۳۵۹ با دختری نجیب و عفیف از اهالی آذربایجان غربی ازدواج و حاصل این پیوند ساده و بی‌آلایش، یک دختر و دو پسر می باشد.

در سال ۱۳۷۰ بر اثر یک تصادف شدید مدتی خانه‌نشین شده و با دنیای شعر و شاعری مؤانست برقرار می‌کند.

در همان سال‌ها که ساکن کرج بود با فعالان شعر و ادب همچون زنده‌یاد استاد علی آذرشاهی (آتش)، استاد ناظر شرفخانه ای، زنده یاد استاد آذر مازندرانی، استاد خیراله حق بیگی (ساپلاق)، استاد سدید، استاد علومی و بسیاری از شعرا و نویسندگان دیگر آشنا می‌شود.

 

 

آشنایی با استاد آذرشاهی روح شاعرانه‌گی و سرایش شعر را در وی بیدار می‌کند. به طوری که در سال ۱۳۷۰ با ورود جدی به دنیای شعر و شاعری نقطه عطفی در زندگی اکبر حمیدی رقم می‌خورد. هرچند پذیرش یک روحانی معمم در محافل ادبی بدواً توأم با مقاومت و تمسخر برخی از حاضرین قرار می‌گرفت و از دیگر سوی هم‌صنفان روحانی وی نیز حضورش را در چنین محافلی کسر شأن و مکروه می‌دانستند، ولی گذشت زمان حلال خیلی از مشکلات بوده و در اثر مداومت و مجاهدت این روحانی نیک سرشت هر دو مانع از مسیر دلبری برچیده می‌شوند.

+بیشتر بخوانید: شعر؛ ما همه دلداده ی کوی توائیم / شعری سروده ی “اکبر حمیدی شایق”

در سال ۱۳۷۶ گریه ی خاموش اولین مجموعه شعر استاد حمیدی در تیراژ ۳۳۰۰ توسط حوزه هنری تهران منتشر می‌شود.

زندانی زمین، ذره ذره تا خورشید، آینه‌های مشرقی، شوق پرواز، دلشدگان حرم، بهار لحظه‌ها، جاده‌های عاشقی، شب‌های تنهایی و یک آسمان غربت از دیگر آثار چاپ شده استاد حمیدی تاکنون می‌باشد. همچنین دیوان ترکی و عربی وی نیز به زودی به زیور چاپ آراسته می‌شود.

جانمایه اشعار حمیدی عشق و عرفان بوده و مکاشفات روحی و ادراکات هستی‌شناسانه در بیت بیت اشعارش هویداست.

تا اوایل دهه نود ترجیح حمیدی در سرایش شعر، سبک عراقی است، ولی با آشنایی با آثار گرانسنگ عبدالقادر بیدل دهلوی، ناگاه آتشی در دل و جانش زبانه کشیده و سبک شعریش را عوض می‌کند. اشعار فراوانی با مضامین عرفانی و تغزلی و موضوعات فرهنگی اجتماعی از استاد حمیدی در دهه‌های اخیر در روزنامه‌ها و نشریات طراز اول ملی به چاپ رسیده‌اند.

 

 

در سال ۱۳۹۴ حمیدی در کسوت یک شاعر در اشل ملّی به همراه شعرای دیگر در محضر رهبر معظم انقلاب به شعرخوانی پرداخته و مورد توجه و عنایت معظم له قرار می‌گیرند.

در سال ۱۳۹۲ بنابر پیشنهاد و درخواست دوستان و علاقمندان شعر، انجمن ادبی دلشدگان را در استان البرز تأسیس کرده و در هاله جلسات منظم و مستمر این انجمن، شعرای بسیاری رشد و نمو کرده و به پویایی رسیده‌اند.

استاد حمیدی داری تحصیلات حوزوی بوده و با درجه فوق لیسانس فقه از نیروی انتظامی بازنشسته شده‌ است. وی همچنین علاوه بر آثار ادبی پنج جلد کتاب در موضوعات مختلف منتشر کرده ‌است.

 

?? روح مسیحا ??

باید که دلم غرق تمنای تو باشد
در آینه مشغول تماشای تو باشد

دلداده کجا در طلب سود و زیان است؟
باید که در اندیشه‌ی سودای تو باشد

وقتی همه محتاج نفس‌های تو هستند
باید مدد از روح مسیحای تو باشد

امشب که دلم گشته گرفتار نگاهت
می‌ترسم از آن لحظه که رسوای تو باشد

تا مرغ دلم در سفر قله‌ی قاف است
بگذار که در سایه‌ی عنقای تو باشد

ای ماه من امشب تو بیا جلوه‌گری کن
در آینه تا پرتو زیبای تو باشد

از وصف تو گفتن هنر بی‌هنران نیست
(#شایق) غزلش شرح معمای تو باشد

 

 

 

رضا قاسمپور
به قلم: رضا قاسمپور
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top