امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 34835 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۵:۰۶ |
۰
| 4
ارسال به دوستان
پ

هوای سرد و خشک می‌تواند پوست شما را دچار خشکی، خارش، التهاب و قرمزی کند.

به گزارش کرج رسا، با رعایت این نکات، به حفظ رطوبت طبیعی پوست خود کمک کنید و به مبارزه با خشکی زمستان بروید.

۱. از دستگاه رطوبت ساز استفاده کنید

استفاده از مرطوب‌کننده در خانه یا محل کار، رطوبت را به هوای خشک زمستان اضافه کرده و به مرطوب نگه داشتن پوست کمک می‌کند. رطوبت‌ساز را در اتاقی که بیشترین زمان را در آنها می‌گذرانید، قرار دهید.

۲. دمای خانه را تنظیم کنید

وقتی بیرون هوا خنک است، اولین کاری که می‌خواهید انجام دهید چیست؟ گرما را بالا ببرید! اما گرمای مرکزی می‌تواند هوای خانه شما را خشک‌تر کند. بنابراین برای حفظ سلامت پوست، دمای محیط خانه را بین ۲۰ تا ۲۲ درجه تنظیم کنید.

۳. دوش ولرم بگیرید

دوش گرفتن با بخار به مدت طولانی ممکن است در زمستان وسوسه‌انگیز باشد، اما متخصصان پوست پیشنهاد می‌کنند، برای حفظ رطوبت پوست، دوش ولرم ۵ تا ۷ دقیقه‌ای، داشته باشیم. همچنین هنگام شستن دست‌ها نیز نباید بیش از حد از آب گرم استفاده شود. اگر هنگام شست‌وشو پوست شما قرمز می‌شود این یعنی آب خیلی گرم است. به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) شستن دست‌ها با آب خنک‌تر به اندازه آب گرم در از بین بردن میکروب‌ها موثر است و برای پوست تحریک‌پذیری کمتری دارد. اگر از خشک‌کن دست استفاده می‌کنید، قبل از بین رفتن تمام رطوبت دست، خشک کردن را متوقف کنید.

۴- پاک کننده های ملایم و بدون عطر را انتخاب کنید

صابون نامناسب باعث خارش و خشکی پوست می‌شوند. به عنوان مثال، صابون‌های معمولی می‌توانند حاوی مواد معطر و اسانس‌های تحریک‌کننده پوست باشند. در عوض، یک پاک‌کننده دارای رطوبت و بدون عطر یا یک ژل شست‌وشوی بدن می‌تواند انتخاب خوبی برای پوست شما باشد.

۵- روند مراقبت از پوست صورت را اصلاح کنید

در ماه‌های سرد، پاک‌کننده‌های مبتنی بر کرم را انتخاب کنید و از شوینده‌های دارای الکل که پوست را خشک‌تر می‌کند، خودداری کنید. شب‌ها از مرطوب‌کننده غنی‌تری برای صورت خود استفاده کنید. لب‌هایتان را فراموش نکنید. استفاده از یک مرطوب‌کننده می‌تواند باعث بهبود لب‌های خشک و ترک خورده شود.

۶. دستان خود را مرتباً مرطوب کنید

پس از شستشوی دست، پوست آن را با مرطوب‌سازی سالم نگه دارید. دکتر استین گلد، متخصص پوست می‌گوید: بهتر است از یک کرم یا پماد در زمستان استفاده کنید. در مناطق گرم و مرطوب نیز استفاده از لوسیون مناسب است. شستن دست در روزهای سرد سال به دلیل خطر ابتلا به سرما خوردگی و آنفلوآنزا و حالا هم به دلیل همه‌گیری کرونا بسیار اهمیت دارد. استفاده از کرم دست بعد از هر بار شستشو می‌تواند به سلامت پوست دست کمک کند.

۷. ضد آفتاب بزنید – حتی در روزهای خاکستری زمستان

در روزهای روشن زمستان، برف اشعه خورشید را تا ۸۰ درصد منعکس می‌کند. فریب روزهای تاریک زمستانی را نخورید چرا که اشعه ماورای بنفش مضر خورشید می‌تواند در ابرها نفوذ کرده و همچنان صدمه بزند. به همین خاطر استفاده از ضد آفتاب در هوای سخت زمستان نیز به همان اندازه تابستان بسیار مهم است. قبل از اینکه بیرون بروید، از یک ضد آفتاب مرطوب‌کننده و با طیف گسترده با SPF ۱۵ یا بالاتر برای پوست خود استفاده کنید.

 

 

۸. لباس مناسب، راحت و ضد خارش بپوشید

بسیاری از پارچه‌ها در هوای سرد می‌توانند خشکی پوست را تشدید کنند. استین گلد می‌گوید: از تماس مستقیم پشم و لباس‌های خشن با پوست خودداری کنید. این جنس پارچه‌ها می‌تواند باعث تحریک و خارش پوست خشک شوند.

۹. به یاد داشته باشید که درست غذا بخورید و هیدراته باشید

باربارا آر رید، متخصص پوست می‌گوید: گاهی اوقات پوست بسیار خشک است، در این شرایط می‌توان از طریق غذاها یا مکمل‌هایی که حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ یا امگا ۶ هستند، مانند روغن ماهی و روغن بذر کتان، به مرطوب شدن پوست کمک کرد.

۱۰. لباس‌های مرطوب را سریع عوض کنید

پوشیدن لباس و کفش مرطوب باعث تحریک بیشتر پوست و ایجاد خارش می‌شود. اگر دستکش، جوراب یا لباس‌های دیگر شما خیس شد، حتماً آنها را در اسرع وقت تعویض کنید.

اگر بعد از رعایت این نکات، پوست هنوز هم احساس خشکی، ناراحتی و تحریک دارید، استین گلد پیشنهاد می‌کند از یک کرم هیدروکورتیزون بدون نسخه استفاده کنید. او می گوید: اگر بعد از چند روز بهبودی مشاهده نکردید، با پزشک خود صحبت کنید. برای غلبه بر اثرات خشکی زمستان بر روی پوست خود ممکن است به یک مرطوب کننده قوی با نسخه نیاز داشته باشید.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top