امروز: جمعه, ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 6 شوال 1446 | 2025-04-04
کد خبر: 36019 |
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۵ |
۰
| 4
ارسال به دوستان
پ

البرز به عنوان کوچک‌ ترین و جوان‌ ترین استان در سال ۸۹ از تهران منفک و با مرکزیت کرج به استان تبدیل شد، ولی به دلیل درهم تنیدگی مسائل تهران_کرج عملا بعد از ده سال هنوز هم در تصمیمات کلان استان تهران و البرز سرنوشت مشترکی دارند.

به گزارش کرج رسا، البرز به عنوان کوچک‌ ترین و جوان‌ ترین استان در سال ۸۹ از تهران منفک و با مرکزیت کرج به استان تبدیل شد، ولی به دلیل درهم تنیدگی مسائل تهران_کرج عملا بعد از ده سال هنوز هم در تصمیمات کلان استان تهران و البرز سرنوشت مشترکی دارند.

 

 

مشکلات استان البرز را اجمالاً می‌توان به شرح زیر دسته بندی نمود:

ترافیک سنگین و آلودگی هوا

استان البرز با داشتم نیم درصد از جاده‌های کشور ۱۷ درصد از بار ترافیکی مملکت را به دوش می‌کشد و مشخصا اتوبان تهران_تبریز حد واسط تهران تا حصارک روزانه میلیون‌ها ساعت از وقت مفید کرجی‌ها و سایر هموطنان عبوری را تلف می‌کند. اتمام اتوبان همت و افتتاح کمربندی آبیک_اشتهارد می‌تواند بخشی از این بار فزاینده و آلودگی هوا را کاهش دهد.

تراکم، حاشیه نشینی و مشاغل کاذب

وجود چهار سوپر زندان بزرگ کشور در کرج عملاً این کلانشهر را در محاصره مجرمین و خانواده‌های آسیب‌پذیر آنها قرار داده است.

از طرف دیگر مهاجرت فزاینده از چهار گوشه مملکت به کرج باعث می‌شود که مسئولین نتوانند برنامه‌ریزی دقیقی برای این کلانشهر پیاده نمایند. فردیس به عنوان یکی از متراکم‌ترین شهرستان‌های ایران می‌باشد.

از سه میلیون نفر سکنه البرز بیش از یک میلیون نفر آن حاشیه نشین بوده و از امکانات متوسط زندگی محرومند و میزان جرم و جنایت، بیکاری و آسیب‌های اجتماعی در کرج در اوج خود قرار دارند.

کرج به عنوان شهر هفتاد و دو ملت به ایران کوچک مشهور بوده و تراکم کلاس‌های مدارس از بالاترین‌های کشور است.

کرج؛ خوابگاهی برای پایتخت

روزانه یک میلیون نفر از کارگران و سایر مشاغل از کرج راهی تهران شده و برای استراحت به کرج بر می‌گردند. دلیل این رفت و آمد پایین بودن مخارج زندگی و قیمت مسکن در کرج نسبت به تهران می‌باشد.

عدم پرداخت حق آب البرزی ها

یکی از مشکلات استان البرز خروج آب‌های جاری و سدهای آن بدون تأمین حق آبه مناسب این استان می‌باشد. سد کرج و سد طالقان نمونه‌هایی از مشکل یادشده می‌باشند.

عدم تناسب امکانات با سیل جمعیت

کرج به عنوان چهارمین کلانشهر کشور از امکانات متناسب با جمعیت در خصوص امکانات بیمارستانی، نیروی پلیس و… محروم بوده و اهالی اکثراً مجبور به مراجعه به پایتخت می‌باشند.

نمایندگان قلیل استان البرز

استان زنجان با یک میلیون جمعیت دارای پنج نماینده، و البرز با سه میلیون جمعیت سه نماینده منتخب در مجلس دارد و این موضوع در رأی‌گیری‌ها و وزن‌کشی‌ها عموما به ضرر شهروندان البرزی تمام می‌شود.

فرونشست زمین در البرز

کرج در گذشته نه چندان دور باغچه باغی در اطراف تهران بوده و از باغات و تفرجگاه‌های فراوانی برخوردار بود. متاسفانه امروزه رشد قارچی ویلاباغ‌ها و حفر چاه‌های عمیق غیرمجاز و همچنین مکش غیرمنطقی آب‌های زیرزمینی باعث نشست تدریجی زمین‌های این استان شده است. عمق این فاجعه در اشتهارد مشهودتر بوده و در صورت تداوم آن به زودی مهرشهر و سایر مناطق را در بر خواهد گرفت.

زور آباد کرج؛ الماسی در شب، زگیلی در روز

در کرج در مجاورت هر منطقه برخوردار یک منطقه به غایت محروم وجود دارد: در کنار مناطق برخوردار مهرشهر (آق تپه)، عظیمیه (زورآباد)، در کنار گوهردشت (حیدر آباد) و…. به طور قارچی رشد کرده اند. از این منظر کرج به عنوان شهر تضادها بوده و شکاف فقر و ثروت بسیار بالاتر از نرم کشوری است.

عرفان ها و نحله های نوظهور فعال در البرز

در امریکا بیش از ۱۲۰۰ عرفان قدیمی و نوظهور در حال فعالیت‌اند. به باور کارشناسان این حوزه، در ایران نیز از این تعداد حداقل نصفشان در پایتخت و کلانشهرهایی چون کرج بصورت غیرقانونی و زیر زمینی فعال و نیمه فعال بوده و برای خود حامیانی هر چند انگشت شمار دست و پا کرده‌اند.

از عرفان‌های شناخته شده و فعال در ایران می‌توان به شیطان پرستی، عرفان حلقه، مکتب Tsm، سای بابا، گروه مداد رنگی، دالایی لاما، عرفان سرخ پوستی، اکنکار، اوشو، یوگا، رام الله و…. اشاره کرد.

مثلث قدرت، ثروت و شهرت

در دنیای پرهیاهو و آشفته که در آن ارزش‌های دینی و هنجارهای اجتماع به شدت در حال رنگ باختن بوده و قدرت و ثروت هدف نهایی جلوه داده می‌شود، افرادی جهت کسب شهرت و آوازه و ثروت از شهر و دیار خود دل کنده و راهی کلانشهرهایی مانند کرج می‌شوند که معمولاً افرادی ریسک پذیر با هوش بالا هستند. تجمع چنین افرادی برای کرج هم تهدیدی بالقوه، و هم در صورت برخورد مناسب فرصتی استثنایی است.

فقدان خانه احزاب، ارتباط نازل نهادهای امنیتی، اطلاعاتی، امام جمعه و مدیریت عالی استان با کنشگران سیاسی_اجتماعی به ویژه اصلاح طلبان و نداشتن مکان مناسب برای اعتراضات کارگری و مدنی نیز بخشی از مشکلات نامحسوس استان البرز می باشد.

 

 

 

رضا قاسمپور
به قلم: رضا قاسمپور
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top