امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 43365 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۵ |
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

بیست و دومین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان، میزبان معاون استاندار البرز بود.

به گزارش کرج رسا، جهانگیر شاهمرادی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز ضمن تاکید بر اهمیت ارتباط با بخش های تولیدی اظهار کرد: در راستا طی ۵ سال گذشته اقدام موثری در البرز انجام شده است، از جمله اینکه تخصیص بیش از ۲ هزار هکتار زمین برای حوزه صنعت دنبال شد و از بعد تامین زیرساخت های فیزیکی نیز ۲۰۰ لیتر بر ثانیه از سهمیه سدهای استان را برای بخش صنعت دریافت کرده ایم.

وی در خصوص پرداخت تسهیلات به فعالان حوزه صنعت البرز نیز توضیح داد: در این خصوص حدود دو سال و نیم است که رتبه نخست کشور در پرداخت تسهیلات به البرز اختصاص دارد؛ باید تلاش کنیم رتبه صنعتی استان در سطح کشور که حدود هفتم تا هشتم است را بهبود دهیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز ضمن اشاره بر اینکه عصاره بخش خصوصی اتاق های بازرگانی است، گفت: باید به دنبال این باشیم که نقش اتاق بازرگانی در نظام تصمیم سازی اقتصادی را تقویت کنیم.

شاهمرادی در بخش دیگری در خصوص تسهیلات تخصیصی به استان البرز در بحث بیماری کرونا عنوان کرد: ما در استان برابر یکهزار و ۳۵۲ میلیارد تومان تسهیلات کرونا دریافت کردیم.

وی تاکید کرد: تا امروز در البرز حدود ۳۵۲ میلیارد تومان درخواست برای دریافت این تسهیلات کرونا داشتیم که از این مبلغ تاکنون موفق به پرداخت ۱۹۴ میلیارد تومان شده ایم که عمده مبلغ پرداختی این تسهیلات به ۱۷هزار و ۶۹۱ بنگاه اقتصادی عمدتا واحد صنفی تخصیص داده شده است، یعنی میانگین هر بنگاه اقتصادی از ابن لیست بالغ بر ۱۰ میلیون و ۹۶۰ هزار تومان تسهیلات دریافت کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز ضمن تاکید بر اینکه از رقم تخصیصی تسهیلات کرونایی استان البرز حدود ۹۰۰ میلیارد تومان بافی مانده، توضیح داد: باید چارچوبی برای دریافت این تسهیلات منظور شده تعریف شود.

وی در بخش دیگری با بیام اینکه رقم صادرات استان البرز در در سال جاری تاکنون به حدود ۵۹۷ میلیون دلار رسیده است، گفت: این رقم در طول سال گذشته ۵۳۶ میلیون دلار بوده است، به عبارتی امسال با رشد ۷۵درصدی در بحث صادرات استان مواجهه شده ایم.

شاهمرادی با بیان اینکه نباید خودت تحریمی را اشتباهی تفسیر کرد، توضیح داد: در استان طبق قانون پیگیر انجام امور مرتبط با بخش های تولیدی و صنعتی در سطح دستگاه های اجرایی هستیم.

وی با اشاره به اشکالاتی که در بخش هایی مانند قوانین بانکی، بیمه ای و مالیاتی و در ارتباط با تولید و صنعت وجود دارد، گفت: در استان البرز در قوانین زیست محیطی نیز مشکلاتی وجود دارد ، به عنوان نمونه کارخانه های زیادی خارج از شهرک های صنعتی استان داریم که مشمول معافیت های مالیاتی بر طبق مصوبه شعاع ۱۲۰ کیلومتری از پایتخت هستند، اما طبق مواردی مانند قانون هوای پاک اجازه تغییر کاربری به برخی از این کارخانه ها داده نمی شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز توضیح داد: اتاق بازرگانی جایگاه بالایی دارد و در کشورهای دیگر اتاق ها نقش مهمی در اقتصاد دارند و همه کاره این بخش هستند؛ در نتیجه انتظار انجام اقدامات کارشناسانه از سوی اتاق بازرگانی را داریم.

در ادامه جلسه ابوالفضل روغنی گلپایگانی رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران که مهمان ویژه نشست هیات نمایندگان اتاق البرز بود، ضمن اشاره به اینکه فعالان اقتصادی معتقد هستند اگر وضعیت ارزی سامان یابد وضع تولید مناسب تر خواهد شد، بیان کرد: در کشورجهش دلاری داشتیم که کمی به تولید داخلی کمک کرد و در بخش هایی نیز به نفع فعالان اقتصادی بود.

وی ضمن اشاره به موضوع برجام و مذاکراتی که در این خصوص ممکن است در آینده انجام شود، بیان کرد: ما به عنوان فعالان بخش خصوصی باید از اکنون به دنبال بررسی شرایط پس از مذاکرات و اتفاقاتی باشیم که پیرو آن برای بخش خصوصی رخ می دهد، از جمله شرایطی که در موضوع دلار ممکن است که پیش آید.

رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران گفت: باید به این مهم توجه کنیم که اگر در آینده مجدد درب های مراودات تجاری کشور گشوده شود و یا درآمدهای حاصل از نفت افزایش یابد، تولیدکنندگان و صنعتگران ایرانی چه میزان تاب آوری در مقابل آن شرایط خواهند داشت؟ در این راستا باید برنامه ریزی میان مدت داشته باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه طبق آمارهای رسمی ارائه شده حدود ۳۵ درصد از منابع مالی بانک های کشور در اختیار صنعت است، عنوان کرد: اما این آمار در واقع صحیح نیست چون در رقم اعلام شده بخشی به خدمات و قسمتی نیز سهم مسکن یا معدن است و عملا رقمی برابر ۱۱ تا ۱۲ درصد منابع بانکی کشور در اختیار صنعت است.

روغنی در ادامه افزود: تا قبل از جریانات اخیر ارزی، بحث اصلی فعالان اقتصادی موضوع منابع مالی بود اما در یک سال و نیم گذشته جهش های ارزی و بی ثباتی آن مهم ترین معضل این بخش شده است.

وی در بخش دیگری در خصوص صنعت داروی کشور با این توضیح که در حال حاضر بیشترین صادرات داروی ایران به سه کشور عراق، افغانستان و سوریه است، گفت: اما فعالان این حوزه مشکلاتی در مورد برگشت ارز حاصل از صادرات دارو دارند؛ چون این مهم برای این فعالان صنعتی بیش از یکسال به طول می انجامد؛ در نتیجه باید زمان بیشتری در مورد رفع تعهدات ارزی به آنها تخصیص داده شود.

رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران اشاره کرد که بحران در تامین مواد اولیه از جمله دیگر چالش های پیش روی فعالان اقتصادی است که پیگیر حل آن شده ایم و افزود: این بحران به دلیل عدم تامین و تخصیص نرخ ارز بروز کرده است.

وی توضیح داد: حدود ۸ میلیون تن کالای وارداتی در گمرکات کشور معطل مانده بود که خوشبختانه این کالاها ترخیص شده و بخشی از مواد اولیه صنایع کشور را تامین کرده است؛ اما هنوز بحران گریبانگیر صنعت در خصوص تامین مواد اولیه به طور کامل رفع نشده است.

به گفته روغنی، خود تحریمی در شرایط کنونی خیلی بیشتر از تحریم های خارجی فعالان اقتصادی کشورمان را آزار می دهد؛ زیرا به عنوان نمونه بانک های عامل ایران شرایط انقباضی به خود گرفته اند و یا دیگر دستگاه هایی که در ارتباط با صنایع و خدمات هستند، مسائل و مشکلات اساسی را برای فعالان این عرصه ایجاد کرده اند.

وی در مورد شرایط اقتصادی کشور با توجه به بیماری کووید-۱۹ و شرایط ایجاد شده در اثر آن دامه داد: تحت تاثیر این مهم فعالان صنایع پوشاک، کیف و کفش و چرم، صنایع غذایی و گردشگری آسیب های جدی دیده اند که امیدواریم حل شود‌.

رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران بیان کرد: در مجلس شورای اسلامی نیز پیگیر شده ایم که در طرح مسائل نظرات بخش خصوصی را نیز داشته باشند، امید است با اقداماتی که دنبال شده اتاق های بازرگانی سراسر و بخش خصوصی در بحث بودجه سال ۱۴۰۰ کشور بتوانند نظرات خود را در رابطه با جهش تولید ارائه کنند.

وی با بیان اینکه اتاق البرز در سال های قبل جزو اتاق های موثر کشور بوده است، گفت: به یقین با تغییرات اخیری هم که در زمینه انتصابات داشته ایم، این مسیر ادامه دار می شود.

روغنی در خصوص راه اندازی اورژانس کسب و کار در اتاق بازرگانی البرز افزود: این اقدام، کاری مهم است و انتظار می رود به عنوان الگویی به دیگر استان های کشور تعمیم داده شود‌ کما اینکه چند استان شروع به راه اندازی آن کرده اند.

وی در پایان عنوان کرد: ما باید در اتاق های بازرگانی با اقداماتی از جمله راه اندازی اورژانس کسب و کار پیگیر حل مسائل و مشکلات مرتبط با بخش خصوصی باشیم.

 

 

روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top