امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 44170 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۸ |
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

در این مطلب شما را با ۸ عادت روزمره‌ صحیح که تاثیر مثبتی روی سلامتی جسم و روح دارند، آشنا می‌کنیم.

به گزارش کرج رسا، بسیاری از مردم تصور می‌کنند که برای سالم بودن باید هزینه‌های زیادی کنند اما در اکثر موارد عادت‌های درست و کار‌های ساده‌ روزمره تاثیر زیادی در سلامتی، بهبود خلق و خوی و شادابی دارند. عادت‌های درست یا نادرست روزمره در طولانی مدت تاثیر زیادی روی بدن می‌گذارند.

مسواک زدن روزانه

نتایج پژوهشی به چاپ رسیده نشان می‌دهد که مسواک زدن دندان‌ها و استفاده از نخ دندان به صورت روزانه خطر بروز سکته‌ی مغزی را کاهش می‌دهد.

از دیگر اثرات مثبت مسواک زدن روزانه، کاهش بیماری‌های لثه است که می‌توانند به بیماری‌های قلبی، افتادن دندان و عفونت منجر شوند.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان در مرد‌ها امکان ابتلا به ناتوانی جنسی را بالا می‌برد. این مشکل در خانم‌ها نیز باعث به دنیا آوردن نوزاد نارس و کم وزن می‌شود.

برنامه ریزی روز بعد، از شب قبل

اگر روز شلوغی در پیش دارید بهتر است آن را از شب قبل برنامه ریزی کنید. این کار باعث صرفه جویی در وقت و داشتن حس بهتر می‌شود. در واقع نوشتن برنامه روزانه از شب قبل باعث کاهش استرس روز کاری می‌شود و در نتیجه لازم نیست از وعده‌های غذایی خود به خصوص صبحانه بزنید و با تنش، روز کاری خود را به پایان برسانید.

ورزش روزانه

کافیست که روزانه بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ورزش کنید تا تاثیر آن را روی سلامتی روح و جسم خود مشاهده کنید. ورزش کردن با افزایش آندورفین در جریان خون باعث کاهش استرس‌های روزانه شده و شما را خوش خلق می‌کند. امروزه با توجه به شرایط همه گیری کرونا سعی کنید ورزش مختصر و مفید را در منزل انجام دهید و از این موضوع مهم به دلیل شرایط موجود غافل نشوید.

علاوه براین ورزش کردن با افزایش جریان خون و کاهش استرس به ارتقای سلامت قلب کمک می‌کند. در واقع تحرک بدنی منظم یکی از عوامل کاهش خطر زوال عقل مربوط به سالمندی است. این کار باعث تقویت حافظه شده، وزن را کنترل و قدرت عضلانی را افزایش می‌دهد. یکی دیگر از خواص غیرقابل انکار ورزش، مقابله با اعتیاد به مواد مخدر است، چرا که باعث افزایش تولید دوپامین یا همان هورمون خوش خلقی شده و میل به مواد مخدر را کاهش می‌دهد.

تنظیم زمان خواب در طول شبانه روز

خواب بهترین درمان و احیاکننده طبیعی است. خواب باعث بهبود حافظه، افزایش تمرکز و ارتقا قدرت ذهن و خلاقیت می‌شود. به عقیده‌ محققان افرادی که هر شب بین پنج تا هفت ساعت می‌خوابند، بیشتر از افرادی که خواب شبانه شان کمتر از ۵ یا بیش از ۸ ساعت است عمر می‌کنند. اگر می‌خواهید سالم زندگی کنید، خوب و به اندازه‌ کافی بخوابید.

مصرف دو سهم غذایی سبزیجات در روز

گاهی مصرف کربوهیدرات‌ها و مواد نشاسته ای، جایی برای مصرف سبزیجات باقی نمی‌گذارد. اما همیشه یادتان باشد که این مواد غذایی حاوی میزان زیادی مواد مغذی هستند که برای سلامتی بدن لازم و ضروری است. سبزیجات حاوی فیبرها، اسید فولیک، ویتامین‌های A، E و C، پتاسیم و منیزیم هستند.

فیبر‌ها به هضم بهتر غذا و کاهش کلسترول خون و همچنین بهبود سلامت قلب کمک می‌کنند. اسید فولیک برای تولید گلبول‌های قرمز و رشد ستون فقرات در دوران جنینی لازم و ضروری است. همچنین انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی دیگر نیز برای سالم زیستن ضروری هستند.

داشتن یک تقویم

تقویم یکی از آن ابزار‌های ساده، مفید و قابل حمل است که کمک زیادی به تنظیم برنامه‌های زندگی می‌کند.
یک تقویم بزرگ تهیه و تمام وقت‌های پزشکی، جلسه‌ های خود، تعداد جلسات ورزشی و برنامه‌های اختصاصی خود را در آن یادداشت کنید. این کار سردرگمی‌های روزانه را کاهش داده و برای آرامش روحی کمک کننده است.

شکرگزار بودن

شکرگزاری از کار‌های مهمی است که باعث ایجاد احساس آرامش و نشاط می‌شود. این کار باعث مثبت اندیشی و ارتقای روحیه‌ی افراد می‌شود.

شستشوی مرتب دست‌ها

شستن منظم دست ها، کاری ساده و در عین حال موثر برای پیشگیری از رشد و انتقال میکروب‌ها است.با توجه به همه گیری ویروس کرونا موضوع شستشوی دست‌ها بسیار حائز اهمیت است. حتما قبل از رفتن به سراغ مواد غذایی، بعد از دستشویی و بعد از انجام کار‌های منزل حتما دست‌های خود را بشویید.
واقعیت این است که میکروب ها، باکتری و ویروس‌ها در یک چشم به هم زدن از یک سطح آلوده به دست‌ها منتقل شده و آن‌ها را نیز آلوده کنند. عفونت‌های گوارشی، آنفلوانزا، هپاتیت A و امروز ویروس کرونا از جمله بیماری‌هایی هستند که از طریق دست دادن با فرد آلوده منتقل می‌شوند؛ بنابراین شستن مرتب دست‌ها تاثیر زیادی در حفظ و ارتقای سلامتی دارد.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top