امروز: شنبه, ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 7 شوال 1446 | 2025-04-05
کد خبر: 47552 |
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۳ |
۰
| 14
ارسال به دوستان
پ

کایروپراکتیک یا درمان دستی یک روش درمانی مربوط به تشخیص، درمان و پیشگیری از اختلالات دستگاه اسکلتی عضلانی و تأثیر این اختلالات بر روی دستگاه عصبی و سلامت عمومی، می‌باشد.

✍️ رضا قاسمپور

به دعوت استاد رشتچی زنجانی برای آشنایی با پزشکی حاذق، متفاوت و انساندوست راهی کلینیکش در بلوار سرداران کرج می‌شویم. کلینیکی شیک و تر و تمیز که برخورد مناسب کارکنانش اشتیاقم را برای مصاحبه با دکتر شمس الدین شمس مضاعف می‌کند.

در اتاق انتظار گپی مختصر با مهندس شاهی مدیر کلینیک می‌زنیم تا دکتر شمس را ملاقات کنیم. پس از لختی تأنی با چهره خندان دکتر مواجه می‌شویم. پزشکی خوشرو، انرژیک و انسانی جامع الاطراف.

پس از چاق سلامتی وارد چرایی و چیستی رشته جدید و نسبتا گمنام کایروپراکتیک می‌شویم. دکتر انگار ذهن خوانی می‌کند. با توضیحات مسلسل بسیاری از سؤالاتم را یکریز و پی در پی پاسخ می‌دهد.

دکتر شمس با اینکه دعوت‌ نامه‌ های شغلی از آفریقا، کشورهای حوزه خلیج فارس، ترکیه، پاکستان و…. داشته است شش سالی است که به دعوت کشورش لبیک گفته و به منظور خدمت به هموطنانش برگشته است. وی علاوه بر تخصص در کایروپراکتیک دوره‌ های تکمیلی و آکادمیک طب سوزنی چینی، آناتومی، طب طبیعی (درمان بدون داروهای شیمیایی) و مهندسی کشاورزی را در دانشگاه‌های معتبر اروپا و آمریکا گذرانده است. از همه مهمتر فردی به شدت اجتماعی و مسلط به زبان‌ های انگلیسی، فرانسه، ترکی استانبولی، ایتالیایی و عربی است. از مصاحبت با ایشان سیر نشده و گذشت زمان را حس نمی‌کنم.

دکتر شمس با اشاره به اینکه انسانیت بالاترین فضیلت است، چند بار در لابه لای حرف‌ هایش اشاره می‌کند که ما رقیب سایر پزشکان هم‌صنف خود نبوده و اتفاقا سعی وافر داریم تا در تعامل کامل با سایر رشته‌های پزشکی همچون اطبای مغز و اعصاب، ارتوپدها و سایر کادر درمان باشیم.

 

دکتر شمس
دکتر سید شمس الدین محمد شمس

 

هر از گاهی استاد رشتچی و مهندس شاهی وارد سؤال و جواب‌ها و گفت و شنود ما می‌شوند. آنچه ذیلا می‌خوانید محصول گپی دوستانه با دکتر شمس در خصوص چرایی و چیستی کایروپراکتیک و حواشی آن می‌باشد.

لازم به ذکر است که از مطالب منتشر شده سایر همکاران رسانه‌ ای نیز در تهیه گزارش استفاده شده است.

در حال حاضر در ایران حدود چهل دکتر کایروپراکتیک فعال داریم. مطب اولیه‌ ام در ونک تهران بود و پنج سالی است ساکن کرجم و حدود چهل هزار پرونده پزشکی در بایگانی کلینیک موجود است که بیش از هشتاد درصد مراجعان رضایت نسبی از کایروپراکتیک دارند. نیاز مادی و مالی ندارم، ولی به دلیل استقبال هموطنان از چهار گوشه کشور به دنبال خیر و سرمایه‌گذار برای توسعه و تخصصی‌تر کردن گرایشات مختلف کایروپراکتیک هستم.

دلیل استقبال فزاینده از کایروپراکتیک؛ راحتی درمان، پرهیز از خشونت و تهاجمات جراحی‌ها، اثربخشی بالا و هزینه درمان مناسب (سه تا پنج میلیون تومان) و از همه مهم‌تر قابل توسعه و بسط بودن آن به خیلی از بیماری‌ هاست.

“کایروپراکتیک” روشی موثر برای درمان درد دیسک کمر و گردن درد و دردهای عضلانی است با این روش دیگر نیازی به عمل‌ های سنگین و گذراندن دوران نقاهت خسته‌ کننده ندارید.

متاسفانه امروزه به دلیل سبک زندگی ناسالم و رعایت نکردن نکات نشستن صحیح، بیشتر افراد دچار کمردرد و گردن درد و مشکلاتی از این قبیل می‌شوند. روش‌های مختلفی برای درمان و تسکین درد‌های استخوانی و ستون فقرات وجود دارد. عده‌ای به درمان‌های خانگی روی می‌آورند و عده‌ای هم که از درد‌های مزمن کلافه شده‌اند، عمل جراحی را انتخاب می‌کنند.

کایروپراکتیک یک روش دستی و سنتی برای تشخیص و درمان و همچنین پیشگیری از اختلالات دستگاه اسکلتی و عضلانی و تاثیر آن‌ها بر ستون فقرات و دستگاه‌های عصبی است. دکترِ کایروپراکتیک که متخصص طب فیزیکی و توانبخشی است با حرکات حساب‌شده‌ی دستان خود محل درد و مشکل را شناسایی کرده و درمان را آغاز می‌کند.

کایروپراکتور‌ها ممکن است این ماساژ با حرکات دست را با روش‌های زیر ترکیب کرده و آن‌ها را باهم به کار بگیرند:

یخ و گرم

تحریک الکتریکی

تکنیک‌های آرام‌سازی

ورزش‌های عمومی و باز توانی

اشعه مادون قرمز

مکمل‌های غذایی

دست‌ کاری ستون فقرات در حالت عادی درد ندارد. اگر از قبل کمر درد داشته باشید، ممکن است به خاطر حرکتی که اتفاق می‌افتد کمی احساس درد و آسیب دیدگی بکنید. اما هدف از دست‌کاری ستون فقرات آن است که شما احساس بهتری پیدا کنید.

بعضی از متخصصان کایروپرکتیک از یک تخت متحرک استفاده می‌کنند. وقتی متخصص کایروپرکتیک روی پشت بیمار فشار وارد می‌کند بخش‌هایی از تخت رو به پایین حرکت می‌کنند. این تخت کمی سر و صدا دارد، اما روش استفاده شده در واقع بسیار آرام است.

کایروپراکتیک کدام درد‌ها را درمان می‌کند؟

درمان‌های کایروپراکتیک معمولاً برای درد‌هایی که عضلات و استخوان‌ها و مفاصل را درگیر می‌کند، کاربرد دارد. مانند موارد زیر:

کمردرد

درد گردن

مشکلات و درد شانه

لغزندگی دیسک‌های کمر

پادرد و سیاتیک

درد و مشکلات مربوط به مفاصل ران، زانو، مچ پا و کف پا

درد و مشکلات مربوط به آرنج، مچ دست و مفاصل کف دست

فیبرومیالژیا (سندرم درد اسکلتی-عضلانی مزمن)

البته برخی از متخصصان این رشته از کایروپراکتیک برای درمان مشکلات دیگری هم استفاده می‌کنند که خیلی به عضلات و استخوان‌ها مربوط نیست. مانند:

آسم

حساسیت‌ها

قاعدگی‌های دردناک

قولنج در نوزادان

سردرد و میگرن

فشارخون بالا

بیماری‌های روانی مانند افسردگی، فوبیا و اضطراب

اختلالات گوارشی روده و معده

روش‌های درمان‌های دستی کایروپراکتیک

فشار ناگهانی و شدید بر روی ستون فقرات: این کار برای کاهش محدودیت در مفاصل و بهبود دامنه‌ی حرکتی انجام می‌شود.

حرکت دادن آرام مفاصل در موقعیت‌های مختلف: این روش برای کاهش و رفع گرفتگی‌های مفصلی انجام می‌شود.

کشیدن و یا فشار دادن عضلات در جهت‌های خاص: این عمل برای تقویت عضلات و بهبود دامنه‌ی حرکتی آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.”

فواید کایروپراکتیک

تسکین درد را تسریع می‌کند و در چند جلسه شما را به هدفتان می‌رساند.

تحرک پذیری مفاصل را افزایش می‌دهد و در واقع بدنتان را از خشکی نجات می‌دهد.

توانایی‌های بدن را به حداکثر میزان می‌رساند و بعد از آن شما می‌توانید کار‌ها و ورزش‌هایی که درگذشته توانایی انجام آن‌ها را نداشتید را انجام دهید.
به کاهش استرس کمک کرده و حال فرد را بهتر می‌کنند.

این روش آسیب‌های قدیمی و درد‌هایی که در بدنتان کهنه شده‌اند را کایروپراکتیک و خطرات احتمالی:

افراد مبتلا به پوکی استخوان، تنگی کانال نخاعی، یا التهاب در ناحیه کمر و آرتروز گردن یا افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، نباید از روش‌های دستکاری ستون فقرات استفاده کنند.

دکتر بیمار مناسب درمان کایروپراکتیک را در روز ویزیت بیمار با دقت انتخاب میکند و پروتکل درمانی مناسب مشکلات او برایش تجویز میکند تا ببیند آیا بدن بیمار تا چه حدودی به درمان پاسخ میدهد.

 

 

 

رضا قاسمپور
گزارش: رضا قاسمپور
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top