امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 48608 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۲ |
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

امروز محمدجواد ظریف که به مسکو سفر کرده، از ثبت واکسن روسی کرونا به نام “اسپوتنیک‌وی” در ایران خبر داد و گفت: امیدواریم بتوانیم این واکسن را هم بخریم و هم با روسیه به طور مشترک تولید کنیم. اما «اسپوتنیک‌وی» چیست و چطور کرونا را مهار می‌کند؟

واکسن کرونای اسپوتنیک V ساخت روسیه بر اساس یک ناقل ویروسی از نوع ویروس سرماخوردگی طراحی شده است. در این واکسن از دو نوع آدنوویروس عامل سرماخوردگی انسان به نام‌های Ad26 و Ad5 استفاده شده است که ژن‌های ویروس کرونا را که یک پروتئین سطحی گل‌میخی در آن را می‌سازند، به درون بدن منتقل می‌کند. این پروتئین گل‌ میخ‌ مانند سطحی با اتصال به گیرنده‌های سلول‌های انسانی امکان ورود ویروس به سلول و تکثیر آن را فراهم می‌کنند.

 

 

این واکسن ساخته شده بوسیله انستیتوی پژوهشی همه‌گیرشناسی و میکروب‌شناسی گامالیای مسکو که واکسن Gam-COVID-Vac هم نامیده می‌شود، در ۱۱ اوت (۲۱ مرداد) ۲۰۲۰ بوسیله وزارت بهداشت روسیه ثبت شده است.

در اغلب کشورها بر اساس راهنمای سازمان جهانی بهداشت هنگامی واکسن‌های نامزدشده برای پیشگیری از کرونا برای مصرف عمومی تایید می‌شوند که داده‌های مربوط به ایمنی و اثربخشی کارآزمایی‌های بالینی مرحله سوم یا نهایی آنها بوسیله سازمان‌های ناظر بین‌المللی ارزیابی و تایید شده باشند.

تایید سریع این واکسن پیش از انتشار داده‌های کارآزمایی بالینی مرحله سوم باعث بروز انتقاداتی در رسانه‌های گروهی شد و بحث‌هایی را در جوامع علمی برانگیخت.

 

واکسن اسپوتنیک و واکسن آسترازنکا از یک ناقل ویروسی برای انتقال ژن‌های کروناویروس به داخل بدن استفاده می‌کنند

 

واکسن کرونای ساخته شده بوسیله دانشگاه آکسفورد و شرکت سوئدی- انگلیسی آسترازنکا نیز مانند واکسن اسپوتنیک از ناقل ویروسی برای انتقال ژن‌های کروناویروس به درون بدن انسان استفاده می‌کند، اما یک آدنوویروس یا ویروس سرماخوردگی مربوط به شمپانزه‌ها در آن به کار رفته است.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top