امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 51228 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۸ |
۰
| 3
ارسال به دوستان
پ

خریداران خودرو بدانند تخفیف بیمه شخص‌ ثالث به فروشندگان مربوط می‌شود و هنگام تمدید بیمه‌نامه، تخفیف سال‌های قبل به‌دلیل تغییر پلاک خودرو، اعمال نخواهد شد.

به گزارش کرج رسا، روزنامه همشهری نوشت: حجت بر شرکت‌های بیمه تمام شد؛ آنها دیگر حق ندارند در برابر قانون بیمه شخص‌ ثالث در ارتباط با انتقال تخفیف بیمه به ‌خودروی دیگر متعلق به بیمه‌گذار یا افراد درجه یک منتسب به او مانع‌تراشی کنند، از این به بعد تخفیف بیمه شخص ‌ثالث به مالک خودرو تعلق می‌گیرد و با خرید و فروش خودرو این تخفیف به فرد خریدار منتقل نخواهد شد.

به این ترتیب بیمه‌نامه‌های شخص ثالث خودروها حتی پس از فروش آنها تا زمان انقضای بیمه‌نامه معتبر بوده ولی در وقت تمدید دیگر این تخفیف اعمال نخواهد شد بلکه تخفیف به فروشنده برمی‌گردد و خریدار باید بیمه‌نامه جدید بخرد آن‌هم بدون تخفیف یا این که از تخفیف‌های خودش استفاده کند.

در هفته‌های اخیر چالش بر سر نحوه انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به‌شدت داغ شده و برخی شهروندان نسبت به تمکین‌ نکردن شبکه فروش شرکت‌های بیمه گلایه دارند و می‌گویند در هنگام صدور بیمه‌نامه، تخفیف سال‌های قبل آنها به‌دلیل فروش خودروی قبلی اعمال نشده است.

از سوی دیگر بسیاری از خریداران خودرو هم نمی‌دانند که درصورت خرید خودرو از فرد فروشنده باید بیمه‌نامه جدید بخرند یا بیمه‌نامه فعلی معتبر است؟ پیش از این در گزارشی به برخی از ابهام‌ها پاسخ داده شده اما مهم این است که با خرید و فروش خودرو، بیمه‌نامه باطل نمی‌شود و تا سررسید دارای اعتبار است و به این ترتیب هیچ خودرویی بدون بیمه‌نامه و بلاتکلیف در هنگام خرید و فروش باقی نمی‌ماند اما وقتی پلاک خودرو تغییر کند به هنگام تمدید بیمه‌نامه، تخفیفی که متعلق به فرد فروشنده بوده دیگر به فرد خریدار منتقل نخواهد شد و این تخفیف در سوابق بیمه‌ای شخص فروشنده باقی می‌ماند تا به‌خودروی دیگر متعلق به فرد فروشنده و یا همسر و فرزندانش منتقل شود.

رئیس‌ کل بیمه مرکزی از امکان انتقال تخفیف بیمه‌نامه شخص‌ ثالث خودروها خبر داده و سقف تخفیف بیمه شخص‌ ثالث را ۷۰ درصد اعلام کرد و گفت: طبق قانونی که در سال ۹۵ با ۱۶آیین‌نامه اجرایی تهیه و در سال ۹۷ تصویب شد همه شرکت‌های بیمه‌ای موظف به اجرای این قانون شدند اما برخی از اجرای آن سر باز زدند.

غلامرضا سلیمانی با حضور در یک برنامه تلویزیونی تأکید کرد: قانون می‌گوید اگر فردی صاحب خودرو باشد و به‌دلیل رانندگی خوب مشمول تخفیف تا ۷۰ درصد شود می‌تواند در زمان فروش خودرو این حجم تخفیف را به‌ خودرویی دیگر به نام خود و یا اعضای خانواده خود انتقال دهد. او در عین حال یادآوری کرد: آن دسته از شرکت‌های بیمه‌ای که این قانون را اجرا نکرده‌اند مرتکب تخلف شده‌اند و اگر مشکل دسترسی وجود دارد با پیگیری ما، مشکلات دسترسی به سامانه این شرکت‌ها رفع خواهد شد زیرا سامانه اجرای این قانون آماده شده و مشکلی ندارد.

او با بیان این که تخفیف بیمه‌نامه شخص‌ثالث روی پلاک خودروها اعمال خواهد شد افزود: استفاده از این تخفیف محدودیت زمانی ندارد و منقضی نخواهد شد وحتی اگر نیروی انتظامی به ابطال پلاک خودرو اقدام کند، تخفیف آن در پرونده مالکیت صاحب پلاک ثبت می‌شود. رئیس کل بیمه مرکزی توضیح می‌دهد: چنانچه دارنده پلاک خودرویی که دارای تخفیف پلاک خودرو است به فروش خودرو اقدام کند فرد خریدار از تخفیف بیمه‌نامه خودرو بهره‌مند نمی‌شود و این تخفیف برای صاحب پلاک محفوظ می‌ماند.

او با بیان این که همه شرکت‌های بیمه‌ای موظفند تخفیف بیمه‌ای سایر شرکت‌های بیمه‌ای را نیز محاسبه و قبول کنند ادامه داد: اگر شرکت بیمه‌ای، در زمان صدور بیمه‌نامه شخص‌ ثالث، تخفیف بیمه را به بهانه این که شرکت دیگری صادرکننده بیمه‌نامه قبلی بود نپذیرد و محاسبه نکند، دچار تخلف شده است. سلیمانی تأکید کرد: تخفیف بیمه‌نامه شخص‌ ثالث علاوه بر ثبت در شرکت بیمه‌کننده، در شرکت بیمه‌ مرکزی هم ثبت می‌شود و هر فرد می‌تواند با مراجعه به واحد استعلام بیمه مرکزی از میزان تخفیف پلاک خود مطلع شود.

رئیس‌ کل بیمه مرکزی درخصوص سوخت شدن ۵ درصد تخفیف سالانه بیمه‌نامه شخص‌ ثالث گفت: در بیمه مرکزی تمهیداتی صورت گرفته تا شرکت‌های بیمه‌ای نتوانند ۵ درصد تخفیف سالانه شخص‌ ثالث را سوخت کنند و سیستم استعلام سنهاب بیمه مرکزی درخصوص ثبت اطلاعات و عملکرد، جزو بهترین سیستم‌های کشور محسوب می‌شود. به‌گفته این مقام ارشد بیمه مرکزی، افرادی که تا به حال از حیث سوخت تخفیف ۵ درصد سالانه خود متضرر شده‌اند می‌توانند به واحد بازرسی و پیگیری بیمه مرکزی مراجعه کنند.

شرط انتقال تخفیف هم‌نوع بودن خودرو

در روزهای اخیر برخی شهروندان با این چالش مواجه شده‌اند که آیا می‌توان تخفیف هر وسیله نقلیه را به وسیله نقلیه دیگر منتقل کرد؟ بر اساس قانون بیمه شخص‌ ثالث به‌دلیل نوع کارکرد و کاربری هر وسیله نقلیه، نمی‌توان به راحتی تخفیف را جابه‌جا کرد.

به‌طور مثال تخفیف و حق بیمه یک خودروی سواری با یک تاکسی یا وسیله نقلیه باری متفاوت است و قانون چنین اجازه‌ای را به شرکت‌های بیمه‌ای نمی‌دهد. رئیس‌ کل بیمه مرکزی هم درباره جابه‌جایی تخفیف بین خودروهای متفاوت می‌گوید: انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث خودرو در شرایطی امکان‌پذیر است که خودروی بعدی فرد، هم‌نوع خودروی قبلی باشد مثلا اگر خودروی قبلی پراید بود می‌تواند تخفیف خودرو را به‌خودروی سواری دیگر انتقال دهد و امکان انتقال تخفیف بیمه‌ ثالث خودروی سواری به‌ خودروی کامیون و تریلی و برعکس وجود ندارد.

او در پاسخ به پرسش برخی شرکت‌های بیمه‌ای درباره ثبت‌ نشدن برخی گواهینامه‌ها و کارت‌های ملی در سامانه ثبت بیمه‌ای گفت: ثبت جنسیت، تصویر گواهینامه و کارت ملی راننده در سیستم ثبت بیمه‌ای صرفاً برای شفافیت موضوع است و ارتباطی با پرداخت خسارات خودرو ندارد زیرا خسارات بیمه‌ای به ‌خودرو تعلق می‌گیرد نه راننده، در ضمن ثبت نشدن برخی اطلاعات ممکن است به‌دلیل بروز مشکلات اینترنتی و سامانه‌ای باشد که با صرف اندکی وقت و تأمل و تأخیر این مشکل هم رفع می‌شود.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top