امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 52915 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۶:۳۴ |
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

سرپرست پلیس فتا استان با بیان اینکه شهروندان عملیات بانکی را خودشان انجام دهند و به هیچ عنوان رمز خود را برای فروشندگان اعلام نکنند، گفت: کلاهبرداران اسکیمری در کمین هستند تا از غفلت شهروندان سوء استفاده کنند.

سرهنگ رسول جلیلیان در گفت و گو با پایگاه خبری پلیس اظهار داشت: در سال های اخیر کلاهبرداری از طریق کپی اطلاعات کارت بانکی با دستگاه اسکیمر در سطح کشور رایج شده که با رعایت نکاتی ساده می توان راه نفوذ را برای این کلاهبرداران مسدود کرد.

وی با بیان اینکه دستگاه اسکیمر دارای نشانه هایی است، افزود: شهروندان حتما در هنگام انجام عملیات بانکی در دستگاه‌های کارت خوان دقت کنند دستگاه کارتخوان شکسته نباشد، چسب خورده نباشد و یا قطعه اضافی به آن متصل نباشد چرا که هر کدام از این علائم می‌تواند نشانه‌ای از وجود دستگاه اسکمیر در کنار دستگاه کارتخوان باشد که می‌تواند اطلاعات بانکی کارت شما را کپی کند.

سرپرست پلیس فتا استان البرز با توصیه به شهروندان که حتما در هنگام خرید، خودشان عملیات بانکی را انجام دهند و به هیچ عنوان رمز خود را برای فروشندگان اعلام نکنند، اظهار داشت: در اختیار نگذاشتن رمز عبور راه کلاهبرداری اسکیمری را می بندد، چرا که حتی در صورت نصب اسکیمر بر روی دستگاه کارت‌خوان، بدون اطلاع از رمز عبور، امکان برداشت از کارت بانکی، امکان‌پذیر نخواهد بود.

این مقام انتظامی ادامه داد: شهروندان حتما توجه داشته باشند که در هنگام انجام عملیات بانکی با دستگاه کارت خوان، دستگاه در معرض دید دوربین‌های مدار بسته فروشگاه نباشد که ورود رمز شما را بتواند ثبت کند.

سرهنگ جلیلیان خطاب به شهروندان گفت: در صورتی که احساس کردید خریدار از ترفند اسکیمر استفاده کرده، تغییر سریع رمز بانکی کارت می‌تواند مانع از برداشت غیرمجاز از کارت بانکی شما شود، لذا تغییر رمز ماهانه و دوره‌ای کارت‌های بانکی یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از عملی شدن اهداف مجرمانه، کلاهبرداران سایبری است.

وی تاکید کرد که دستگاه کارتخوان بانکی در فروشگاه‌ها باید در اختیار خریدار باشد تا خودش کارت را کشیده و رمز را وارد کند و نباید دور از دسترس یا دید مشتری باشد و فروشنده خود کارت بکشد و از مشتری تقاضای اعلام رمز بانکی کند.

سرپرست پلیس فتا خاطرنشان کرد که برخی مجرمان در قالب فروشندگان دوره‌گرد با نصب اسکیمر بر روی کارتخوان‌های سیار و فروش کالا و یا خدمات با مبلغ کمتر از حد معمول و با وسوسه شهروندان به دنبال سرقت اطلاعات بانکی شهروندان هستند، از این رو شهروندان در هنگام خرید از آنها نیز باید خود عملیات بانکی را انجام دهند و به هیچ وجهی رمز خود را در اختیار فروشندگان دوره‌گرد قرار ندهند.

سرهنگ جلیلیان در پایان یادآور شد: هموطنان عزیز در صورت مواجهه با موارد مشکوک می‌توانند آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرسCyberpolice.ir بخش مرکز فوریت‌های سایبری، لینک ثبت گزارش‌های مردمی به پلیس فتا اعلام کنند.

 

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top