امروز: شنبه, ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 7 شوال 1446 | 2025-04-05
کد خبر: 53279 |
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۰:۲۵ |
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه توصیه کرد داروی ضد انگلی ایورمکتین در بیماران کووید-۱۹، به جز در کارآزمایی‌های بالینی، مصرف نشود، چرا که هنوز شواهدی درباره سودمندی آن وجود ندارد.

به گزارش کرج رسا به نقل از رویترز این توصیه سازمان جهانی بهداشت به دنبال توصیه مشابه آژانس دارویی اروپا در هفته پیش در همین مورد است. سازمان غذا و داروی آمریکا نیز توصیه کرده است داروی ایورمکتین در بیماران کووید-۱۹ مصرف نشود.

قرص‌های ایورمکتین برای درمان عفونت برخی از کرم‌های انگلی و نیز برای درمان انگل‌ها در حیوانات تایید شده‌اند. شرکت مرک که تولیدکننده ایورمکتین است نیز گفته است بررسی‌اش از بی‌خطربودن و اثربخشی این دارو در کووید-۱۹ حمایت نمی‌کند.

جانت دیاز، مقام سازمان جهانی بهداشت در بخش پاسخ مراقبت بالینی به خبرنگاران گفت: «این توصیه درباره همه بیماران کووید-۱۹ با هر شدت بیماری صادق است» چرا که شواهدی قوی درباره سودمندی ایورمکتین در این بیماران وجود ندارد.

بازبینی سازمان جهانی بهداشت بر اساس بررسی ۱۶ کارآزمایی بالینی استفاده از ایورمکتین در ۲۴۰۰ نفر شامل مقایسه این دارو با داروی هیدروکسی کلروکین، یک داروی قدیمی ضد مالاریا است که اثربخشی آن هم در درمان کووید-۱۹ رد شده است. شمار بررسی‌های ایورمکتین که با کنترل دارونما انجام شده باشند، بسیار اندک است.

بران روشورگ، استادیار دانشگاه مک‌مستر کانادا و یکی از روسای هیاتی در سازمان جهانی بهداشت که ایورمکتین را بازبینی کرد، گفت: «ما یقینا به داده‌ های بیشتری نیاز داریم تا بتوانیم تصمیمی آگاهانه در این باره بگیریم.»

او گفت داده‌های در دسترس فعلی بسیار پراکنده و احتمالا بر اساس شانس هستند، اما افزود که این دارو هنوز استحقاق «انجام کارآزمایی‌های بالینی با کیفیت بالای قابل‌اعتماد» را دارد.

به گفته او در بیمارانی که به طور اتفاقی ایورمکتین دریافت کرده بودند، افزایش عوارض جانبی از جمله اختلالات گوارشی و سردرد مشاهده شده است.

او گفت که در سراسر جهان ۶۶ کارآزمایی بالینی با ایورمکتین ثبت شده است که شامل ۶۰۰۰۰ مشارکت‌کننده می‌شوند، بنابراین ممکن است در آینده داده‌های بیشتری درباره تاثیر این دارو بر کووید-۱۹ به دست آید.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top