امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 55101 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۴ |
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

سردار اسماعیل کوثری در مصاحبه با روزنامه اعتماد در واکنش به حواشی انتشار فایل مصاحبه ظریف، می‌گوید که دیپلماسی از میدان جدا نیست.

بخشی از این مصاحبه را می خوانید:

آقای کوثری! در فایل صحبت‌های آقای ظریف که روز گذشته ظاهرا به ‌طرز تقطیع‌ شده و بدون اطلاع وزیر امور خارجه منتشر شد، گفته می‌شود که بسیاری از اقدامات در میدان جنگ سوریه در هماهنگی با روسیه بوده و برخی ناظران ابهاماتی را درباره نوع تعامل سیاسی- امنیتی دو کشور مطرح کردند؛ نظر شما در این‌باره چیست؟

آنها می‌رفتند در میدان و می‌دیدند که چه خبر است. نه‌ تنها آقای ظریف بلکه هر کسی سخنی در این باره دارد. هر کس می‌خواست بداند که فرمانده میدان چه کسی است باید وارد میدان می‌شد. نه اینکه از ۲ هزار کیلومتر دورتر در این باره اظهارنظر کند. بالاخره حرف زدن بسیار راحت است. اما اینکه در عمل وارد میدان شوی، بحث دیگری است و برخی حتی جرأت نزدیک شدن‌به آنجا را هم ندارند. اگر این طور بود که بسیاری هم در زمان جنگ- جنگی که در کشور خودمان بود- از فاصله هزار کیلومتری دورتر از میدان نبرد می‌ایستادند و نظر می‌دادند. حرف زدن که خرجی ندارد. متاسفانه همه خود را صاحب‌نظر می‌دانند. اما در عمل چه؟! باید دید خود روس‌ها یا نیروهای سوریه‌ای چه می‌گویند. آن وقت می‌توان قضاوت کرد. چون ما خودمان از طرف کمیسیون امنیت ملی به سوریه رفتیم و از نزدیک تحولات را دیدیم، متوجه شدیم که فرماندهی و تصمیم‌گیرنده میدان کسی جز نیروی قدس نبود و این بچه‌ها مانند حاج‌قاسم عزیز هم ادعا یی نداشتند. می‌گفتند ما تکلیف را انجام داده‌ایم. اما برخی که متاسفانه می‌خواهند زحمات بچه‌ها را به نفع افراد دیگر جلوه بدهند باید به‌ نظرم بروند و استغفار کنند.

آقای ظریف در بخشی دیگر از از این فایل صوتی از نقش روسیه در گرایش جمهوری اسلامی به سوی فرستادن نیروی زمینی به سوریه می‌گویند.

زمانی که بچه‌های ما آنجا بودند، روسیه نبود. حاج‌قاسم رفت با آقای پوتین صحبت کرد و برای او توضیح داد که وضعیت به چه صورت است. بله، یک تعداد از روسیه مستشار نظامی بودند ولی این حرف‌ها به نظر من جز اختلاف انداختن میان ایران و روسیه نتیجه دیگری ندارد. این حرف‌ها و نظراتی است که معمولا شب انتخابات منتشر می‌شود. درباره این مسائل باید نتیجه را ببینیم. امریکایی‌ها به ‌خاطر ضرباتی که از ما خوردند فقط بلدند که یا تحریم کنند یا اختلاف ایجاد کنند. اینجاست که وقتی رفتیم و صحنه را دیدیم، متوجه شدیم فرماندهی میدان توسط نیروی قدس انجام می‌شد و روس‌ها هم البته از طریق هوایی بسیار کمک می‌کردند اما این هم با هماهنگی مرکز فرماندهی که همان نیروی قدس، روسیه و سوریه با هم بودند، انجام می‌گرفت اما فرماندهی زمینی در اختیار نیروی قدس بود.

بحث دیگری که برخی با اشاره به مسائل مطرح شده در این فایل صوتی تحلیل کردند به‌ نحوی ناظر بر نقش مخرب روس‌ها در مسائل ایران در حوزه سیاست خارجی ایران بود. به‌ خصوص نقش این کشور در برجام.

نه این را قبول ندارم؛ چون هر روز با روس‌ها ارتباط ما بیشتر شده است. از نظر تجاری، صادرات و واردات و از نظر دیپلماسی رابطه ما با روس‌ها بیشتر شده است. این مساله‌ای که مطرح می‌کنند، مسائل عادی نیست که در این مقطع از زمان آن را مطرح کنند.بیشتر می‌خواهند کاری کنند که میان ایران و روسیه اختلاف ایجاد کنند.

بالاخره ما در اصل این را قبول داریم که آن ابرقدرت شرقی از بین رفت و روسیه به عنوان یک کشور با ما در حال همکاری است و ما هم با آنان کار می‌کنیم و ارتباط داریم و این ارتباط به صورت دو طرفه است و یک‌ طرفه نیست. اینجاست که صهیونیست‌ها و امریکایی‌ها دنبال این هستند به گونه‌ای وانمود کنند که برخی درون کشور این را می‌گویند که روسیه قابل اطمینان نیست.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top