امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 55653 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۸ |
۰
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

فارغ از انگیزه‌های این تجمعات نرم، نفس متشکل شدن دانش‌آموزان در پیشبرد خواسته خویش حرکتی مدنی بوده و می تواند نوید روزهای آفتابی‌تری در تمرین دموکراسی و مطالبه‌گری برای نسل جدید قلمداد گردد.

✍️ رضا قاسمپور

? سیاسیون معتقدند که فرجه انتخابات بهار فعالیت احزاب، تشکل‌ها و گروه‌های صنفی سیاسی است. در نتیجه‌ی فضای باز حاصله در این روزها و همچنین یورش بی‌امان کروناویروس، دانش‌آموزان در اعتراض به برگزاری امتحانات حضوری در پایه نهم و دوازدهم در مقابل برخی از ادارات کل آموزش و پرورش کشور دست به تجمع اعتراضی زدند.

? دانش‌آموزان معترض می‌گویند وقتی آموزش الکترونیکی و در بستر فضاهایی چون اپلیکیشن شاد بوده پس منطق حکم می‌کند که امتحانات نیز مجازی برگزار گردد. عده ای نیز دلیل مخالفت را خطر احتمال شیوع و ابتلا به کرونا در موج چهارم این ویروس غیرقابل کنترل در آزمون‌های حضوری عنوان می کنند.
فرهنگیان درگیر با آزمون‌های نهایی نیز در حوزه‌های اجرا و تصحیح اوراق می‌گویند: اگر دولت مصر به برگزاری آزمون‌های حضوری است، حداقل دانش‌آموزان و فرهنگیان دخیل در سنجش را واکسینه کرده و فتیله ابتلا را پایین بکشد.

? در نتیجه‌ی حرکت دسته‌جمعی و قابل توجه دانش‌آموزان پایه دوازدهم و نهم در سراسر کشور و همچنین اظهار نگرانی اولیا و بخش‌هایی از جامعه و در نهایت تذکر برخی از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش احتمال جابجایی امتحانات نهایی و حتی مجازی شدن آن دور از انتظار نیست. خاصه آن که امروز مسئولین وزارتی قطعیت و زمان دقیق امتحانات حضوری خردادماه را منوط به تصمیم‌گیری روز شنبه ستاد ملی کرونا کرده اند:

?مدیر مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش: «اگر شیوع کرونا در ایام برگزاری امتحانات نهایی شدت یابد، آموزش و پرورش تابع تصمیمات ستاد ملی کرونا خواهد بود؛ زیرا سلامت دانش‌آموزان همواره در اولویت است. بنابراین اگر ستاد کرونا تشخیص دهد برگزاری امتحانات در خرداد ماه میسر نیست، ما امتحانات را به تیرماه منتقل می‌کنیم و باز هم تابع تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا هستیم و در آن صورت احتمالاً کنکور نیز جابجا خواهد شد.»

? فارغ از انگیزه‌های این تجمعات نرم، نفس متشکل شدن دانش‌آموزان در پیشبرد خواسته خویش حرکتی مدنی بوده و می تواند نوید روزهای آفتابی‌تری در تمرین دموکراسی و مطالبه‌گری برای نسل جدید قلمداد گردد.

پرسشگری و پاسخگویی دو مقوله گمشده در قاموس آموزش و پرورش بوده و تقویت این روحیه شاید اوایل به مثابه رو دادن به دانش‌آموز (از منظر برخی از فرهنگیان سنتی) تلقی شود، ولی در پروسه زمانی این حق‌طلبی به شدت در تقویت روحیه مطالبه‌گری مؤثر خواهد افتاد. با توجه به اینکه تاکنون اعتراضات صنفی معلمان، کارگران، بازنشستگان و… معمولا فرسایشی و بی‌نتیجه بوده است، پیشتازی و پیشقراولی جنبش دانش‌آموزان به نوعی تلنگر به سایر اعتراضات جسته گریخته صنفی است.

 

 

 

رضا قاسمپور
گزارش: رضا قاسمپور
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top