امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 57795 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۹:۰۵ |
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان میوه و تره بار البرز با بیان اینکه در بهمن ماه سال گذشته، ۳۰۰ کانتینر محصولات کشاورزی استان البرز در باکو تخریب و فاسد شد.

به گزارش کرج رسا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سید کاظم میرجلیلی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان میوه و تره بار البرز در دیدار با مدیرکل گمرک استان البرز در ارتباط با ضرورت راه‌اندازی مرکز قرنطینه محصولات کشاورزی در محل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام و در نزدیکی گمرک استان گفت: بعد از گذشت ۴ تا ۵ سال از طرح این موضوع در نهایت اواخر سال گذشته اختصاص محلی برای فعالیت این مرکز در محل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام در دستور کار قرار گرفت.

او با اشاره به این که محل مورد نظر برای راه اندازی مرکز قرنطینه محصولات کشاورزی بازسازی و مجهز شده است، افزود: در حال حاضر تنها تامین شبکه اینترنت این مرکز باقی مانده است.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان میوه و تره بار البرز گفت: اکنون به دلیل فعال نبودن مرکز قرنطینه محصولات کشاورزی صادرکنندگان بار‌های صادراتی مدتی طولانی برای اقداماتی مانند انجام آزمایش کشت معطل می‌مانند، به نحوی که روزانه ۸۰ تا ۱۰۰ کانتینر محموله صادراتی بعد از بارگیری، ۲۰ ساعت بعد به بنادر جنوبی از جمله جاسک، دیر و لنگه و شهید باهنر می‌رسد.

او افزود: در بنادر کشور توسط مسئول حفظ نباتات در زمان کوتاهی نمونه‌های محصولات صادراتی مشتمل بر میوه و تره بار کنترل شده و ارسال می‌شود.

میرجلیلی با تاکید بر اینکه انتظار ما این است تا ارزیابی محصولات کشاورزی صادراتی استان در محل سردخانه‌های صادرکنندگان انجام شود، گفت: بار‌های صادراتی کشاورزی که بیشتر مشتمل بر سبزی و صیفی است همه بسته بندی شده است، در نتیجه باید در کوتاهترین زمان ارسال شود تا از خرابی محصول جلوگیری شود.

او افزود: برخی از صادرکنندگان محصولات کشاورزی البرز به دلیل عدم تمدید کارت بازرگانی خود یا تعلیق آن تحت تاثیر مسئله برگشت ارز‌های صادراتی از کارت‌های بازرگانی متفرقه استفاده می‌کنند و به همین دلیل صادرات خود را از خارج استان انجام دهند.

میرجلیلی با اشاره به این که در بهمن ماه سال گذشته بیش از ۳۰۰ کانتینر بار ایرانی مشتمل بر محصولات کشاورزی صادراتی مانند خیار، کیوی و گوجه فرنگی حدود ۲۵ روز در باکو نگه داشتند، گفت: به دلیل عدم همکاری رایزن بازرگانی در کشور آذربایجان تا این مدت بار‌ها نگه داشته شد و خسارت جبران ناپذیری به صادرکنندگان وارد گردید در صورتی که بانک مرکزی درخواست برگشت ارز را از صادرکننده طلب می‌کنند و کارت صادر کننده تعلیق می‌شود.

او با بیان این که این محصولات فاسد شدند، افزود: صادرکنندگان این محصولات خسارت‌های ۵ تا ۲۰ میلیارد تومانی متحمل شدند.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top