امروز: سه شنبه, ۲۷ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 16 جماد ثاني 1446 | 2024-12-17
کد خبر: 59418 |
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰:۱۴ |
۰
| 4
ارسال به دوستان
پ

روابط عمومی اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی استان البرز اعلام کرد که یک شرکت تولیدی داروی «یدوفولیک”»ریز مغذی ید برای مادران باردار و جنین را در این استان تامین کرده است.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، امیراسماعیل ثقفی نیا مدیرعامل شرکت درسا دارو گفت : حدود ۲۴ سال پیش کارهای تحقیقاتی در زمینه تولید این محصولات را بنا به نیاز سازمان غذا و دارو آغاز کردیم.

وی افزود: سرانجام پس از ۹ سال کار آزمایشگاهی، تولید نیمه صنعتی و صنعتی و همچنین انجام آزمایشات فارماکوپه ای و بالینی محصولات متنوع نیتروگلیسیرین را به تولید انبوه رساندیم و در حال حاضر ۶ محصول نیتروگلیسیرین دارویی در کشور تولید می شود که بخشی تولید درسا دارو و بخشی دیگر تولید ۱۱ شرکت دارویی دیگر است که مواد اولیه را از این تولیدکننده تهیه می کنند.

عضو کمیسیون سرمایه گذاری(پول و بانک) و توسعه خدمات اتاق بازرگانی البرز با بیان اینکه در زمان حاضر ۷۶ محصول دارویی توسط شرکت درسا دارو تولید می‌شود،بیان داشت: علاوه بر محصولات نیتروگلیسیرین دارویی محصولات دارای ریز مغذی ید که با همکاری پژوهشکده غدد بعد از ۴ سال فرآیند تحقیق و توسعه تولید شده است از دیگر فرآورده‌های دارویی عرضه شده توسط این شرکت دارویی است.

وی در مورد هدف مهم از تولید داروهای دارای ریزمغذی ید گفت: ایران در کمربند کمبود ید جهانی قرار دارد و خطر این کمبود در میان رده های مختلف سنی در کشور جدی است، به همین دلیل با اضافه کردن ید به نمک سعی به جبران این کمبود شده است.

ثقفی نیا بیان داشت: زنان باردار از مصرف نمک پرهیز می کنند و از طرف دیگر ۲ برابر فرد عادی نیازمند دریافت ید هستند، در این راستا محصول یدوفولیک به منظور تامین ریز مغذی ید برای مادران باردار و جنین تولید شده است.

وی بیان داشت: بر اساس پایش ملی کمیته کشوری جلوگیری از کمبود ید تاثیر داروی یدوفولیک در جبران این کمبود در مادران باردار و شیرده اثبات شده است.

مدیرعامل شرکت درسا دارو در بخش دیگری با بیان اینکه محصول بیوتکنولوژی گامارک از دیگر داروهای تولیدی این شرکت است که برای بیماری نادر سی. جی. دی تجویز می شود، افزود: این محصول بعد از یک دهه تحقیق در سال ۱۳۸۷ در اختیار بیمارانی قرار گرفت که از نقص ایمنی در سیستم دفاعی بدن رنج می برند و با عفونتهای گسترده روبرو هستند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴۲۰ بیمار مبتلا به سی. جی. دی در کشور شناسایی شده است، گفت: با تزریق داروی گامارک از وقوع عفونت در بدن این بیماران جلوگیری می شود.

ثقفی نیا در بخش دیگری با تاکید بر اینکه موانع سد راه تولید در ایران از جمله دستیابی به محصولات داروئی جدید متنوع و گسترده است، افزود: دلیلش این است که ایران کشوری واردات محور است، علیرغم اینکه از سال ها قبل تلاش زیادی برای کاهش واردات بر اساس افزایش توان تولید داخل صورت گرفت،اما جزء در چند مورد استثنایی توفیقی در این زمینه حاصل نشده است.

وی در مورد قیمت تمام شده محصولات مختلف از جمله تولیدات دارویی هم توضیح داد: بحث افزایش بهای تمام شده اکنون به یک رقابت تبدیل شده است،رقابتی که از ناحیه دولت آغاز شد و بخش خصوصی آن را دنبال می کند.

عضو کمیسیون سرمایه گذاری(پول و بانک) و توسعه خدمات اتاق بازرگانی البرز گفت: در صورت ادامه این فرآیند آسیب رسان در بحث بهای تمام شده کالاهای داخلی، ممکن است نرخ محصولات مختلف تولیدی ایرانی در ۸ سال آتی به اندازه ای بالا رود که واردات محصولات خارجی حتی یک بلوک سیمانی در قیاس با نمونه داخلی آن از لحاظ قیمتی به صرفه تر باشد.

وی با بیان اینکه از سال ۱۳۵۵ شمسی دو شاخص بهای تولید شده و شاخص بهای مصرف کننده در کشورمان دچار دگرگونی های زیادی شده است، توضیح داد: نتیجه آن تورم افسار گسیخته ای شد که در طول این سالها به کشور تحمیل شده است.

ثقفی نیا تاکید کرد: باید دولتمردان تدابیر موثری برای کنترل شاخص بهای تولید شده و بهای مصرف کننده داشته باشند تا از بالا رفتن بهای تمام شده تولید و خدمات در کشور جلوگیری شود.

وی ادامه داد: در زنجیره تولید یک محصول چه دارویی باشد چه محصول تولیدی دیگر، به یقین با کنترل هزینه‌های دریافتی از سوی نهادهایی مانند شهرداری، تامین اجتماعی، آب، برق و یا شهرک های صنعتی می توان در کنترل بهای محصولات تولیدی به نتایج خوبی دست یافت.

این تولید کننده دارویی با بیان اینکه در حال حاضر تمامی هزینه‌ها با شیب تندی رو به افزایش است، افزود: با این روند تا دو سال دیگر سودهی بنگاه های اقتصادی کشور به زیان دهی تبدیل می شود، برای درمان این بیماری پنهان باید نهادهای دولتی و خصوصی بایکدیگر همکاری کنند.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top