محققان ژاپنی احتمال میدهند که ویروس یزو از طریق حیوانات مانند نیش کنه به انسان منتقل شود. اما کشف رسمی این ویروس به دو سال قبل بر میگردد. به آن جا که یک مرد ۴۱ ساله با علائمی مانند تب و درد پا که گمان میرفت ناشی از گزش بندپایان در هنگام پیادهروی در حین قدم زدن در جنگل محلی هوکایدو باشد، در بیمارستان بستری شد.
به گزارش فرادی؛ محققان ژاپنی اخیراً از شناسایی یک ویروس عفونی تحت عنوان «یزو» خبر داده اند. ویروسی که البته برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ کشف شد و در طول سالهای اخیر مبتلایان انگشت شماری داشته است. اما دانشمندان معتقدند که باید تحقیقات بیشتری روی این گونه از ویروس انجام شود.
ویروس یزو که توسط پژوهشگران ژاپنی دانشگاه هوکایدو کشف شده است، میتواند فرد را مبتلا کند و منجر به شکل گیری عفونت در بدن میزبان شود. اما هنوز مشخص نیست که میزان شیوع و قدرت عفونت این بیماری به چه اندازهای است.
البته دانشمندان بر این عقیده اند که ویروس یزو نمیتواند منجر به شکل گیری یک پاندمی دیگر همچون کووید ۱۹ شود. اما همچنان میگویند که حیوانات، حامل ویروسهای ناشناخته بسیاری هستند و برخی از آنها میتوانند افراد را آلوده کنند.
در این رابطه مجله مشهور «نیوز ویک» به نقل از محققان دانشگاه هوکایدو، مینویسد: همه موارد ابتلا به عفونت ویروسی یزو که تاکنون شناسایی شده منجر به مرگ منجر نشده است، اما احتمال آنکه این بیماری در جایی به جز هوکایدو نیز یافت شود زیاد است؛ بنابراین محققان ژاپنی میگویند که فورا باید در مورد گسترش آن تحقیق شود.
تحقق محققان دانشگاه هوکایدو که در مجله نیچر منتشر شده، معتقد است که ویروس جدید بیشترین ارتباط را با ویروس سولینا و ویروس تامدی که به ترتیب در رومانی و ازبکستان شناسایی شدهاند، دارد.
همچنین اخیرا گزارش شده است که این ویروس در چین باعث تب حاد در انسان شده است.
ویروس یزو از کجا آمد؟
محققان ژاپنی احتمال میدهند که ویروس یزو از طریق حیوانات مانند نیش کنه به انسان منتقل شود. اما کشف رسمی این ویروس به دو سال قبل بر میگردد. به آن جا که یک مرد ۴۱ ساله با علائمی مانند تب و درد پا که گمان میرفت ناشی از گزش بندپایان در هنگام پیادهروی در حین قدم زدن در جنگل محلی هوکایدو باشد، در بیمارستان بستری شد.
طبق تحقیق منتشر شده دانشمندان دانشگاه هوکایدو، این مرد دو هفته تحت درمان قرار گرفت و سپس مرخص شد، اما آزمایشات نشان داد که وی به هیچ یک از ویروسهای شناخته شدهای که توسط کنه در آن منطقه منتقل میشوند، آلوده نشده است. سال بعد یک بیمار دیگر به دلیل نیش کنه و داشتن علائم مشابهی مراجعه کرد.
با این حال تجزیه و تحلیل ژنتیکی ویروسهای جدا شده از نمونههای خون این دو بیمار به شناسایی نوع جدیدی از ارتونایروویروس منجر شد. ارتونایروویروس نوعی از نایروویروسها هستند که شامل عوامل بیماریزایی مانند تب خونریزیدهنده کریمه-کنگو هستند.
در نهایت نیز محققان موفق به شناسایی آر. ان.ای ویروس یزو در سه گونه اصلی کنه در هوکایدو شدند.
این در حالی است که بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ مواردی از گزش و بیماری بر اثر نیش بندپایان در ژاپن گزارش شده است. اما کشف ویروس یزو اخیرا رسمیت یافته است.
با این حال نیوز ویک مینویسد که محققان قصد دارند احتمال گسترش سراسری ویروس جدید در حیوانات وحشی و بیماران را ردیابی کنند.
ویروس یزو چه علائمی دارد؟
محققان معتقدند که بررسی علائم دقیق ویروس یزو نیازمند بررسی بیشتر است. اما دانشمندان دانشگاه هوکایدو میگویند که برخی مبتلایان به این ویروس علائمی همچون تب و کاهش پلاکت خون و لکوسیتها و نشانههایی از عملکرد غیر طبیعی کبد داشتند.
طبق گزارش «نیوز ویک» به نقل از محققان دانشگاه هوکایدو، از سال ۲۰۱۴ تاکنون حداقل هفت نفر به این ویروس جدید در ژاپن مبتلا شدهاند، اما تاکنون هیچ مورد فوتی ثبت نشده است.
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.