امروز: دوشنبه, ۱۷ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 7 رجب 1446 | 2025-01-06
کد خبر: 71085 |
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۲:۱۸ |
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

رییس پلیس فتا البرز اعلام کرد که پلیس این استان متهم سایبری که از طریق ارسال بیش از هشت هزار پیامک جعلی «ابلاغ الکترونیکی قضایی » اقدام به کلاهبرداری کرده بود را شناسایی و دستگیر کرد.

به گزارش روز یکشنبه پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، سرهنگ رسول جلیلیان رئیس پلیس فتا استان البرز در تشریح جزییات کشف این پرونده گفت: در پی وصول یک فقره پرونده قضایی با موضوع برداشت غیر مجاز از طریق ارسال پیامک جعلی ابلاغ الکترونیک قضایی به مبلغ ۳۴ میلیون ریال، رسیدگی در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد : با بررسی های فنی واظهارات شاکی توسط کارشناسان پلیس فتا مشخص شد برداشت‌های غیرمجاز از طریق اینترنت و با ورود به لینک جعلی سامانه ابلاغ الکترونیکی قضایی صورت گرفته است.

این مقام انتظامی تصریح کرد: با تحلیل رفتاری و آنالیز اقدامات مجرمانه صورت گرفته در این پرونده و بررسی تخصصی بر روی لینک آلوده که در گوشی قربانی نصب شده بود سر نخ‌هایی از متهم بدست آمد.

این مقام مسئول بیان داشت : ترس مجرم از دستگیری توسط کارشناسان پلیس فتا باعث پیچیدگی در کشف این پرونده مالی شده بود، تا جایی که متهم برای گمنامی و فرار از دست قانون اقدام به جعل هویت کرده و مبالغ سرقتی را تبدیل به ارزهای دیجیتال نموده بود ، در نهایت متهم که فیشینگ کار حرفه ای و سابقه دار نیز بود مورد شناسایی قرار گرفت و در یک عملیات پیچیده پلیسی در یکی از استان های شمال غرب کشور دستگیر و به پلیس فتا البرز منتقل شد.

رئیس پلیس فتا استان البرز بیان داشت: این مجرم سایبری در ابتدا منکر هرگونه بزه ارتکابی شد و با سخنان گمراه کننده قصد فریب پلیس را داشت ولی پس از مشاهده ادله دیجیتال انکارناپذیر لب به سخن گشود و گفت با طراحی وارسال پیامک جعلی ابلاغ الکترونیکی قضایی به صورت انبوه به کاربران فضای مجازی برخی از آنها فریب خورده و با کلیک بر روی لینک آلوده به بدافزار به درگاه جعلی بانک (فیشینگ) هدایت و موجبات سرقت از حسابشان را فراهم می کردند.

وی با بیان اینکه متهم تا این لحظه متهم به برداشت ۳ میلیارد ریالی از بیش از ۱۱۰ نفر از هموطنان با این شگرد اعتراف کرده است ؛ به کاربران توصیه کرد : کاربران فضای مجازی به هیچ عنوان برروی لینک‌هایی که در پیامک‌ها و یا پیام‌های شبکه‌های اجتماعی از افراد ناشناس دریافت می کنند اعتماد نکرده و کلیک نکنند ، زیزا مجرمان سایبری در این فضا بدنبال کاربرانی هستند که با عملیات روانی آنها قربانی می شود.

سرهنگ جلیلیان ضمن تاکید بر اینکه کاربران باید برنامه های مورد نیاز خود را از منابع معتبر دانلود نموده و اگاه باشند که اپلیکیشن هایی که در دسترسی نامتعارف قرار می گیرند قابل اعتماد نیستند؛ اظهار داشت :هموطنان می توانند همواره با مراجعه به سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir از آخرین اخبار و اطلاعات سایبری و جدیدترین شگردهای مجرمانه مطلع شده و مجرمان سایبری را در رسیدن به اهدافشان ناکام بگذارند.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top