امروز: جمعه, ۲۱ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 11 رجب 1446 | 2025-01-10
کد خبر: 73854 |
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۲:۴۱ |
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

دبیر علمی جشنواره ملی امیرکبیر گفت: نظام آموزش عالی در کشور با چالش‌هایی مثل عدم کارآفرینی، کمبود فرصت شغلی، خروج دانشجویان نخبه از کشور، صندلی‌های خالی دانشگاه مواجه است.

به گزارش کرج رسا به نقل از ایسنا، محمد نبیونی روز دوشنبه ۲۷ دی ماه در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی امیرکبیر که در اتاق بازرگانی البرز برگزار شد، اظهار کرد: هر چند طی سال‌های گذشته نظام آموزش عالی کشور به دستاوردهایی از قبیل افزایش کمی دانشجویان، سهولت دسترسی به منابع داخلی و بین المللی علمی، گسترش مراودات علمی و کسب رتبه‌های بین المللی در حوزه‌های مختلف علمی دست یافته، اما نتوانسته‌ایم در برقرای ارتباط بین دانشگاه، صنعت و جامعه موفق عمل کنیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر نظام آموزش عالی در کشور با چالش‌هایی مثل عدم کارآفرینی، کمبود فرصت شغلی، خروج دانشجویان نخبه از کشور، صندلی‌های خالی دانشگاه مواجه است .

وی افزود: چالش‌های مذکور باعث شده کشور ما برخلاف رتبه مناسب تولید علم ( پانزدهم)، در حوزه نوآوری و فناوری رتبه پایینی داشته باشد و از میان ۱۴۰ کشور در جایگاه ۷۰ قرار بگیرد.

این مسئول اضافه کرد: قرار بود تا پایان سال ۱۴۰۰، حدود ۴ میلیون و ۳۰۰ دانشجو داشته باشیم که تا کنون ۷۵ درصد این هدف یعنی حدود سه میلیون و ۲۶۰ هزار نفر آن محقق شده است.

وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر شاهد کاهش نرخ ثبت نامی های دانشگاه‌ها هستیم به طوری که نرخ ثبت نام از ۵۴ درصد به ۴۳ درصد کاهش یافته و این یعنی بخشی از افرادی که دانشگاه قبول می‌شوند تمایلی به ثبت نام ندارند.

نبیونی در ادامه به سهم ناچیز اعتبارات پژوهشی در بودجه کشور گفت: هر چند در دهه ۶۰ قرار بود سهم اعتبارات پژوهشی کشور به ۵ درصد تولید ناخالص ملی برسد ولی اعتبار در نظر گرفته شده در این حوزه برای سال ۱۴۰۱ تنها ۲۵ صدم درصد مجموع تولید ناخالص ملی است.

رئیس بنیاد نخبگان البرز با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۰۰ رساله و پایان نامه به این جشنواره ارسال شد، توضیح داد: سال گذشته تصور داشتیم شیوع کرونا و شاید موقعیت استان البرز به گونه ای نبوده که تعداد شرکت کنندگان زیاد باشد ولی با نگاهی به وضعیت رساله ها و پایان نامه‌های کاربردی و کارفرما محور ثبت شده در پژوهشگاه ایرانداک به واقعیت‌هایی در این خصوص می‌رسیم.

وی ابراز کرد: تا پایان آذر سال ۹۹ در مجموع ۳۸ هزار و ۷۶۱ پایان نامه و رساله در ایرانداک به ثبت رسیده که تنها ۷۳۱ مورد از آنها یعنی ۱.۸ درصد آنها تقاضا محور بوده‌اند.

این مسئول اضافه کرد: هر چند امسال تعداد رساله و پایان نامه‌های ارسالی به دبیرخانه جشنواره ۲.۵ برابر شده بود ولی بسیاری از آنها به دلیل اینکه واقعا کارفرما محور نبودند، از چرخه داوری حذف شدند.

وی گفت: در این رساله و پایان نامه‌ها از ۷۵ دانشگاه و مرکز علمی به دبیرخانه ارسال شدند که داورانی از ۴۵ دانشگاه، مرکز کارآفرینی و علمی وظیفه داوری آنها را به عهده داشتند.

گفتنی است در پایان دومین جشنواره ملی امیرکبیر، سونیا محمدنیا، عباس اکبری، غزاله محبی تفرشی، مهسا حبیبی، علیرضا کربلایی، محسن عباس نژاد، مهران رضایی، زینب موسی نیا، هدیه میرزاخانی و سجاد دوستداری خسروانی به عنوان نفرات برگزیده معرفی شدند.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top