امروز: دوشنبه, ۱۷ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 7 رجب 1446 | 2025-01-06

طی روزهای آتی که آزار زنان در سینما و مطرح شدن گلایه هایشان در رسانه های رسمی سر و صدا ایجاد کرده است؛ بهتر است جامعه نگاهی هم به زنان جویای کار و شاغلی داشته باشد که با توجه به نیازها و از روی اجبار به کار کردن روی آورده اند و با توجه به آزارها در محیط کار، باید بین ۳ راهی پذیرفتن خواسته ها، تغییر مداوم شغل و یا خانه نشینی یکی را برگزینند. و مثل سینماگران انجمنی برای ابراز این فشارهای آزار دهنده و انتشار بیانیه ندارند و نه تریبونی مانند رسانه ها که دردشان را فریاد کنند.

به گزارش کرج رسا، برخی از بانوان چه مجرد، چه متاهل و چه سرپرست خانواده با توجه به مولفه های مختلفی همچون شرایط بد اقتصادی، جدایی از همسر و درآوردن خرج تحصیل، کمک به معیشت خانواده و گرداندن چرخ اقتصادی آن، نیازمند ورود به بازار کار می شوند.

در این بین برخی بواسطه سطح سواد، دانش فنی، ارتباطات خانوادگی (پارتی) و .. جذب مشاغلی شده که به لحاظ درآمد، جایگاه اجتماعی و بیمه بازنشستگی قابل قبول هستند ولی مابقی این طیف، باید در مشاغلی که به لحاظ درآمد بسیار پایین با ساعت کاری های نامشخص و بدون بیمه را تجربه کنند که این قصه خود، سر درازی دارد.

با جست و جو برای کار در فضای مجازی آگهی های در جذب بانوان برای منشی گری، دستیار و … میتوان یافت که تنها دستاویز و ظاهر ماجرا است. ماجرایی که در پس آن، تنها معیار استخدام، پذیرش خواسته‌ های خارج از عرف و اخلاق مدیر و تأمین نیاز‌های غیر شغلی وی است.

 

 

در مواردی، برخی از زنان شاغل با پیشنهادهای بی شرمانه از سوی کارفرما روبرو می شوند که در صورت مقاومت، با قطع همکاری و اخراج مواجه می شوند و در مواردی دیگر نیز برخی همکاران مرد نیز در موقعیتی مشابه وقتی با جواب رد روبرو شوند برای اینکه دست پیش را در ماجرا داشته باشند به سراغ دوختن پاپوش و بازی با آبرو می روند.

 

 

بسیاری از مدیران با اطلاع از مشکلات مالی زنان و سو استفاده از آنها، با پیشنهاد افزایش حقوق خواستار تأمین نیاز‌های شخصی خود هستند و برخی از زنانی که به شغل نیاز دارند، به دلیل عدم از دست دادن کار خود مجبور به پذیرفتن آن می‌شوند. در برخی موارد نیز در محیط کار برخی زنان به دلیل ترس از اخراج شدن و نبود شغل، با گرفتن دستمزدی بیشتر مجبور به پذیرش آزار‌های جنسی کارفرما می‌شوند، اما مشخص است که این پذیرش از روی اجبار هست و رضایتی در این اقدام نیست.

در بازار مشاغل زنان معمولاً در شرکت‌ های خصوصی زنانی که ظاهر و رفتارشان مطابق میل مدیر باشد و با خواسته‌ های وی موافقت کنند حتی با وجود نداشتن مهارت لازم، ارتقای شغلی و حقوقی خواهند داشت، اما بانوانی که رابطه‌ ای صمیمانه با مدیر نداشته باشند و رفتار آن‌ ها رسمی باشد پیشرفت نخواهند کرد. البته در این میان مدیران، کارآفرینان و کارفرماهای شریفی هم هستند که بازار کار و امنیت شغلی مناسبی را برای زنان فراهم آورده اند.

 

 

در پایان امیدوار باید بود که فرهنگ جامعه به سمت و سویی برود که افراد به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و بزور وارد حریم شخصی کسی نشده و برخی مدیر نماها نیاز مالی زنان نیازمند را دستاویز امیال شیطانی خود نکنند.

 

 

بردیا گودرزی/ کرج رسا

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top