امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 8620 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۵ |
۰
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت چند روز پیش در گفت و گویی تاکید کرد که یکی از اصلی ترین راهکارها برای مقابله با ویروس کرونا استفاده از ماسک و پوشاندن بینی و دهان است.

ویروس کرونا تا امروز جان بیش از هزار نفر را گرفته است و تعداد مبتلایان به آن روز به روز بیشتر می شود.

پوشاندن دهان و بینی با ماسک، گرفتن جلوی دهان و بینی در هنگام عطسه و سرفه، خودداری از دست دادن و در آغوش گرفتن و شستن مداوم دست ها اصلی ترین راه های جلوگیری از ویروس کرونا هستند.

اکنون بسیاری از مردم به منظور مقابله با ویروس کرونا ماسک می گذارند. حتی در ایران هم که خوشبختانه تا این لحظه هیچ مورد ابتلا به کرونا ثبت نشده بسیاری از مردم از ماسک استفاده می کنند.

اما این ماسک ها تا چه حد در جلوگیری از ویروس کرونا به بدن موثر هستند؟ در ادامه به بررسی انواع ماسک می پردازیم:

۱-ماسک جراحی سه لایه

برخی از کارشناسان باور دارند این نوع ماسک ها انتشار قطرات ناشی از عطسه و سرفه را تا حدی کنترل می کنند اما در برابر قطرات درشت تر ناتوان هستند. این نوع ماسک ها رطوبت را به خود جلب می کند و باید گفت حداقل در رابطه با ویروس کرونا کاملا بی فایده هستند.

۲-ماسک های کاغذی سرپوش دار فنجانی شکل

این ماسک که به عنوان ضد ویروس و آنفولانزا شناخته می شود ، از یک کاغذ فیلتر ضخیم تهیه شده است و به گونه ای طراحی شده است که پس از یکی دو روز غیر قابل استفاده می شود. اگر کسی مبتلا به آنفولانزا و یا ویروس کرونا باشد این نوع ماسک برای او مفید است چرا که اجازه نمیدهد قطرات بزاق آلوده او به اطراف پراکنده شود اما در مقابل نظریه دیگری وجود دارد که حتی این نوع ماسک ها هم در برابر کرونا مصون نیستند. در واقع دریچه ای که روی ماسک قرار دارد ویروس کرونا را به بیرون می فرستد. این ماسک به درد مردانی که ریش دارند نمی خورد.

۳-ماسک تنفسی فیلتر لاستیکی

این ماسک از لاستیک نرم ساخته شده و دارای فیلترهایی در هر دو طرف بینی است تا بتواند ذرات ورودی از جمله ویروس ها را کنترل کند. همچنین دارای یک دریچه خروجی در وسط است تا تنفس امکان پذیر شود. کارشناسان می گویند این نوع ماسک دارای بالاترین درجه حفاظتی است.

پوشیدن این نوع ماسک اصلا راحت نیست و نگه داشتن آن بر روی صورت در تمام روز کار بسیار سختی است اما موثرترین و کاربردی ترین نوع ماسک به شمار می رود.

در حالی که این نوع ماسک از سوی بسیاری از کارشناسان تایید می شود بسیاری دیگر نیز می گویند دریچه بزرگ روی آن باعث می شود تا ویروس به داخل ماسک کشیده شود.

۴-ماسک گاز با عینک داخلی

با استفاده از عینک های داخلی و فیلترهای گاز ، به نظر می رسد شما می خواهید به جنگ بروید! با اینکه این روزها حتی از این نوع ماسک عجیب هم بسیار استفاده می شود و قیمت بالایی هم دارد اما گفته می شود که این نوع ماسک هم در برابر ویروس کرونا چندان کارایی بالایی ندارد چرا که از فیلتر مناسبی برخوردار نیست.

۵-ماسک مشبک

این ماسک تنفس بر خلاف مدل های دیگر دارای ظاهر مشبک در قسمت بیرونی است. این بدان معنی است که لایه داخلی می تواند از ماده نازک تر و انعطاف پذیرتر ساخته شود تانفس کشیدن راحت تر شود.

این ماسک مقابل ویروس کرونا موثر به نظر می رسد اما با این وجود ، حتی اگر از مناسب و بالاترین سطح محافظت برخوردار باشد ، دریچه ای دارد. بنابراین ویروس با رطوبت موجود در نفس شما بیرون می آید و می تواند دیگران را آلوده کند. با این حال نسبت به دیگر ماسک ها ضریب بالاتری از اطمینان دارد.

۶- ماسک تاشوی سبک

این ماسک سبک وزن همانند ماسک جراحان به نظر می رسد. با اینکه گفته می شود این نوع ماسک نیز ضریب حفاظتی بالایی دارد اما باز هم این امکان وجود دارد که در هنگام عطسه یا سرفه کردن، ویروس از دریچه خارج شود و به فرد دیگری منتقل شود.

۷-ماسک مخصوص گرد و غبار

این ماسک اصولا برای فیلتر کردن ذرات غیرسمی به کار می رود. این ماسک از ماسک های جراحی بسیار موثرتر است اما در مقابل ویروس چندان قدرت حفاظت ندارد.

این نوع ماسک فاقد دریچه است و به همین دلیل در هنگام عطسه و سرفه قطرات آلوده به ویروس در اطراف پراکنده نمی شوند هر چند ماسک نمیتواند به مدت طولانی این قطرات آلوده را درون خود نگه دارد.

موارد بالا نشان می دهد حتی گران ترین و پیشرفته ترین ماسک ها هم در برابر ویروس کرونا دارای اشکالاتی هستند. هر چند ماسک ها در برابر این نوع ویروس خطرناک به طور کامل مصونیت ایجاد نمی کنند اما استفاده کردن از آنها بهتر از استفاده نکردن از آنهاست.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top