امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 87761 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۱ |
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

نماینده کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی عملکرد بانک‌ های البرز در ۱۱ سال گذشته را تکان‌دهنده عنوان کرد و گفت: بانک‌ های البرز طی این مدت ۱۱۷ هزار میلیارد تومان سپرده‌ از مردم دریافت کرده‌اند که ۵۱ هزار میلیارد تومان از این سپرده‌ها از استان خارج و به سمت اقتصاد رانتی و بنگاه داری رفته و تبدیل به تورم شده است.

به گزارش کرج رسا، مهدی عسگری در جلسه شورای اداری استان البرز، با بیان اینکه بانک‌های خصوصی باید نسبت به اقتصاد سوداگرانه و سفته‌بازی که در کشور تقویت کرده‌اند پاسخگو باشند، گفت: با پول مردم بنگاه‌داری می‌کنند و قیمت زمین و مسکن را افزایش می‌دهند و در آخر هم خود مردم باید این تورم را تحمل کنند.

عسگری افزود: یکی از مهمترین مولفه‌های نامساعد در محیط کسب و کار استان البرز دشواری تأمین مالی از بانک‌هاست، بررسی داده‌های بانک مرکزی از ابتدای استان شدن البرز در سال ۸۹  تا سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که طی این ۱۱ سال سپرده‌های بانکی استان با ۱۹۶۰ درصد رشد به ۱۱۷ هزار میلیارد تومان رسیده ولی تسهیلات بانکی معادل ۵۳ هزار میلیارد تومان بوده است. این یعنی حتی به میزان نصف سپرده‌ها هم تسهیلات پرداخت نشده است. با این ارقام، استان البرز در نسبت تسهیلات به سپرده در کشور از آخر دوم است؛ این آمار تکان‌ دهنده است.

وی خاطرنشان کرد: در این ۱۱ سال ۵۱ هزار میلیارد تومان از سپرده‌های مردم البرز از استان خارج و به سمت اقتصاد رانتی و بنگاه داری رفته و تبدیل به تورم شده است. با در نظر گرفتن کاهش ارزش ریال، این حجم از خروج سرمایه از استان باعث وارد شدن ده‌ها هزار میلیارد تومان زیان به مردم و اقتصاد استان البرز شده است.

این عضو کمیسیون صنایع با بیان اینکه پول مردم را گرفته‌اند ولی به خود مردم وام نداده‌اند، گفت: میزان تسهیلات پرداخت شده توسط بعضی از بانک‌های خصوصی کمتر از پنج درصد بوده است. مثلاً تسهیلات یکی از بانک‌های خصوصی فقط دو درصد بوده و ۹۸ درصد آن از استان خارج شده است. این اعداد تکان‌دهنده است. مردم باید این را بدانند.

 

 

ایسنا

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top