امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 9699 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۴ |
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت درخصوص نیاز به کیت‌های تشخیصی بیشتر در ایران و ارتباط آن با مساله تحریم‌ها، منشاء شیوع ویروس کرونا در قم و نیز این‌که کدام نهاد مسئول صدور دستور قرنطینه کردن آن است و دیگر موارد مرتبط با کرونا در ایران توضیح می‌دهد.

مینو محرز عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکیدر پاسخ به این سوال که آیا وزارت بهداشت باید قرنطینه استان قم را در دستور کار قرار دهد، گفت: می‌توانند توصیه کنند که قرنطینه انجام شود، اما این تصمیم با وزرات بهداشت نیست و ارگان‌های دیگر باید قرنطینه را انجام دهند. اما آنطور که شنیده‌ام، اماکنی را که تجمع در آن زیاد است، تعطیل کرده‌اند. مدارس نیز تعطیل شده‌اند و از تجمع در این شهر در حال جلوگیری هستند که اقدامات خوبی است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا وزارت بهداشت باید درخواست دهد شهرهایی که در آنها شیوع بیماری بالاست، قرنطینه شوند، اظهار کرد: درخواست باید از سوی وزارت بهداشت انجام شود.

  • باید کیت تشخیصی بیشتری وارد شود

محرز درباره کمبود کیت تشخیصی کروناویروس در کشور نیز گفت: الان که شروع اپیدمی است، به کیت‌های تشخیصی بسیار بیشتر نیاز است، چراکه باید بیماری مشخص شود و از طرفی وقتی بیماری شروع می‌شود و تعداد تست‌ها بالا می‌رود، به کیت تشخیصی نیاز بیشتر می‌شود. اما باید این نکته را در نظر گرفت که ما در شرایط تحریم قرار داریم و البته در این شرایط خاص برنامه‌ داریم و می‌شود از طریق  سوئیس دارو و تجهیزات پزشکی وارد کرد و فکر نمی‌کنم مشکلی در این زمینه داشته باشیم، اما این فرایند طول می‌کشد.

عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت تاکید کرد: با توجه به اینکه در آغاز اپیدمی هستیم و احتیاج به تست گرفتن از مراجعه‌کننده‌ها بیشتر است، باید کیت بیشتری وارد کشور شود.

وی درباره علت شیوع سریع و گسترده بیماری کرونا در برخی شهرهای کشور گفت: زمانی که مشخص می‌شود این بیماری در کشور وجود دارد، در نتیجه شک و شبهه بیشتر می‌شود و موارد بیشتری پیدا می‌شود. وقتی که هنوز موردی گزارش نشده است، کسی به فکر بیماری نیست و از زمانی که گزارش می‌شود، وحشت  و اضطراب در جامعه ایجاد می‌شود که چه در جامعه عمومی و چه در جامعه پزشکی بدترین چیز برای مقابله با بحران است.

  • پرسنل پزشکی وحشت‌زده هستند

عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت بیان کرد: در این شرایط همه باید خونسردی خود را حفظ کنند و مسائل علمی و توصیه‌هایی را که از طریق رسانه‌های معتبر منتشر می‌شود، مورد توجه قرار دهند. همچنین پزشکان، پیراپزشکان و کارکنان بهداشتی حاضر در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی باید اطلاعات دقیقی درباره چگونگی حفاظت از خودشان داشته باشند و احتیاط‌های همه‌جانبه استاندارد را رعایت کنند. اما متاسفانه آگاهی راجع به این بیماری به نگرش مثبت و تاثیر بر عملکرد منجر نشده است، در نتیجه اکنون پرسنل پزشکی هم وحشت‌زده هستند، در حالی که باید علمی و منطقی و براساس ضوابط سازمان جهانی بهداشت با این بیماری برخورد کنند تا هم خود حفظ شوند و هم انتقال به بقیه کمتر شود.

  • منشا ویروس در قم

محرز در خصوص منشا انتقال کرونا ویروس در قم گفت: در قم تعدد کارگاه‌ها زیاد است و کارگران خارجی از جمله کارگران چینی در این استان حضور دارند که تعداد آنها زیاد هستند و حتما در کشور رفت و آمد هم کرده‌اند.

وی در پاسخ به این سوال که این بیماری از چه زمانی وارد کشور شده است، اظهار کرد: اینکه از چه زمانی ویروس وارد کشور شده را نمی‌دانم، اما از چند روز پیش رسما مشخص شد که بیماری وجود دارد. اما قاعدتا باید از همان زمانی که شروع شده، در ارتباط با مسافرت‌ها برخورد می‌کردند، چراکه از همه دنیا در قم حضور دارند،. از طرفی، با توجه به تعداد زیاد کارگاه در قم و اطراف آن، افراد چینی و خارجی زیاد هستند.

  • دوره  نهفتگی بیماری

محرز در پاسخ به این سوال که ابهامات بسیاری برای مردم درباره دوره نقاهت و درمان بیماری وجود دارد که نگرانی‌های زیادی را ایجاد کرده است، توضیح داد: دوره کمون یا نهفتگی ویروس کرونا ۲ تا ۱۴ روز و به طور متوسط ۷ روز است. در این مدت بیماری علائم ندارد، اما وجود دارد و سازمان جهانی بهداشت به طور قطعی مطمئن نیست که آیا این دوره آلوده‌کننده است یا خیر. اما بیماری دیر نشان داده می‌شود و قدرت بیماری‌زایی و انتقال آن به دیگران بیشتر از بقیه انواع ویروس کروناست،‌ اما میزان مرگ و میر و شدت بیماری خیلی کمتر از  بقیه است.

  • کرونا بین ویروس‌ها استثناست

عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت درباره مدت بهبود فرد مبتلا به کرونا گفت: این امر نسبی است و برخی از بیمارانی که خودم با آنها برخورد داشتم بعد از ۲ هفته شدت علائم را نشان دادند و عارضه ریوی پیدا کردند. این مساله متفاوت است، اما در مجموع دوره بیماری‌های ویروسی کوتاه است. دوره نهفتگی کرونا نسبت به سایر ویروس‌ها طولانی‌تر است، در حالی که برای عفونت‌های ویروسی بعید است که دوره نهفتگی تا ۱۴روز طول بکشد. ویروس معمولا وقتی وارد بدن شد، سریعا علائم وجود آن ظاهر می‌شود، اما کرونا استثناست و اینگونه نیست و یکی از خصوصیات آن این است که دوره نهفتگی طولانی‌تری دارد.

وی ادامه داد: چک کردن تب مسافران در فرودگاه‌ها، تنها افرادی را که به‌تازگی مبتلا شده باشند مشخص می‌کند. اما ممکن است فردی در دوره نهفتگی باشد و بیماری او معلوم نباشد و بعد مشخص شود. در نتیجه باید به مسافران این آگاهی داده شود که اگر به کشوری که در آن شیوع ویروس شدید است سفر می‌کنند، ۲ هفته را برای بروز علائم ویروس کرونا در نظر بگیرند.

محرز اظهار کرد: دو ویژگی می‌توان برای کرونا در نظر گرفت. ویژگی اول این است که دوره نهفتگی آن طولانی است و ممکن است بعد از ۲ هفته یا یک هفته خود را نشان دهد و همچنین قدرت بیماری‌زایی و انتقال آن از یک انسان به انسان دیگر بیشتر از سایر ویروس‌هاست،‌ در حالی که میزان مرگ‌ و میر آن خیلی پایین‌تر از باقی ویروس‌هاست.

وی در پایان درخصوص موارد بهداشتی که باید توسط مردم رعایت شود، گفت: در مجموع وقتی مشکلی برای سلامت جامعه پیش می‌آید، تنها وظیفه معطوف به وزارت بهداشت نیست و همه باید دست به دست هم دهند و اطلاع‌رسانی صحیح صورت گیرد. فضای مجازی مردم را سردرگم کرده است، چراکه برخی از آنها اطلاعات خیلی خوبی می‌دهند، در حالی که برخی اطلاعات را بسیار بزرگنمایی می‌کند. عدم اطلاع‌رسانی به کل جامعه و حتی گروه پزشکی و ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی به مردم باعث ایجاد ترس و وحشت بین آنها می‌شود و باید به این مساله توجه و دقت شود.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top