امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15

این متخصص در خصوص علایم سنگ کیسه صفرا گفت: حالت تهوع، استفراغ و درد از علائم آن است که با تحریک دیواره کیسه صفرا موجب درد شده و با منقبض شدن، خروجی کیسه صفرا بسته و این تجمع صفرا باعث ایجاد درد می شود و اگر سنگ، مسیر تخلیه کبد و لوزه المعده به روده را ببندد و ترشحات وارد این ارگان ها شود ، عوارضی مثل درد را ایجاد می کند.

به گزارش کرج رسا، دکتر محمد بحری متخصص جراحی عمومی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز در مورد یکی از مشکلات شایع که مردم به متخصص جراح عمومی مراجعه می کنند گفت: سنگ کیسه صفرا یا سنگ های صفراوی است. کیسه صفرا یک ارگان گلابی شکل کوچک است که زیر کبد قرار دارد و صفرا مایعی است که بدن و سیستم گوارش با ذخیره کردن مایع صفراوی به جذب و هضم غذا و چربی ها کمک می‌کند و ایجاد سنگ در کیسه صفرا باعث اختلال در عملکرد آن می‌شود.

دکتر بحری در مورد سنگ کیسه صفرا گفت: از غلیظ شدن مایع صفرا که در کیسه صفرا ذخیره شده سنگ بوجود می آید و گاها بسیار ریز و مانند سنگ ریزه های کوچک هستند و در برخی مواقع اندازه این سنگ ها حتی بیشتر از ۱۰ سانتی متر هم می رسد.

این متخصص در خصوص علایم سنگ کیسه صفرا گفت: حالت تهوع، استفراغ و درد از علائم آن است که با تحریک دیواره کیسه صفرا موجب درد شده و با منقبض شدن، خروجی کیسه صفرا بسته و این تجمع صفرا باعث ایجاد درد می شود و اگر سنگ ،مسیر تخلیه کبد و لوزه المعده به روده را ببندد و ترشحات وارد این ارگان ها شود ، عوارضی مثل درد را ایجاد می کند.

ممکن است درد در کیسه صفرا ، قسمت فوقانی شکم و سمت راست شکم بلافاصله یا یک ساعت بعد از صرف وعده غذایی بخصوص غذای چرب ایجادشود و گاهی این درد به ناحیه پشت و ناحیه شانه راست هم می رسد.

این متخصص جراحی عمومی افزود: این علائم همیشگی نیستند و ممکن است در بعضی مواقع وجود نداشته باشند اما معمولا فرد مبتلا با این علائم مواجعه است و معمولا هفته ای یک یا چند بار این علائم را تجربه می کند.

وی ادامه داد: نکته مهم در اکثریت سنگهای کیسه صفرا این است که بدون علائم هستند و این موضوع بیشترین دغدغه و ابهام را برای بیماران ایجاد می کند.

این عضو هیات علمی خاطر نشان کرد: براساس تحقیقات شیوع سنگهای کیسه صفرا ۳۰ است و در اکثر مواقع سنگ های صفراوی بدون علامت و نیاز به عمل جراحی ندارند.

وی توصیه کرد : در صورت تشخیص و مشاهده سنگ کیسه صفرا در سونوگرافی یا از هر طریق دیگر ،باید حتما به پزشک جراح مراجعه شود و بر اساس شرح حال بیمار و انجام معاینات لازم نوع درمان مشخص می شود.

 

 

 

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی البرز

 

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top