امروز: پنج شنبه, ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 12 شوال 1446 | 2025-04-10
کد خبر: 64008 |
تاریخ انتشار : یکشنبه, 19 سپتامبر 2021 |
۰
| 4
ارسال به دوستان
پ

سازمان مردمی حفاظت از حیوانات و محیط زیست کشور تنها مرکز در راستای حفاظت و احیا گونه های جانوری و کنترل جمعیت حیوانات شهری در استان البرز بیش از ۴ سال است که مشغول فعالیت می‌باشد.

به گزارش کرج رسا، این مرکز در ماه حداقل بیش از ۸۰ مورد پذیرش حیوانات آسیب دیده و تیمار گونه‌های جانوری را دارد. در سال گذشته بیش از ۵۸ درصد از گونه‌های جانوری بومی تحت پوشش که قابلیت رها سازی داشته باند به طبیعت بازگردانده می‌شوند.

به گفته فرشاد اربابی مدیر مجموعه عمده فعالیت این مرکز تیمار و احیاء حیوانات حیات وحش ایران است که متاسفانه این تنها مرکز فعال مردم نهاد در کشور می‌باشد و با کمک به محیط بانان در صدد مقابله با قاچاق و شکار گونه‌ های جانوری کشور است. این مرکز به دلیل فعالیت تخصصی در امر تیمار و رسیدگی به گونه‌های مختلف حیات وحش ایران به مرکز استعلام تخصصی مراجع قضایی (آسیب جسمی جانوران) در برخورد با تخلفات در حیطه محیط زیست و گونه‌های جانوری است.

هم اکنون در این مرکز بیش از ۲۴ عقاب طلایی و سار گپه و عقاب استپی، عقاب مار خور، عقاب دشتی و دو قلاده گرگ و شاه بوف و از خانواده شاهین‌ ها شاه رخ و طوطی سان‌ها است که به دلیل جدا شدن از طبیعت مانند شکار لانه دزدی و .. توسط انسان این موجودات ضعیف و زمین گیر شده و متاسفانه در وضعیت بحرانی به این مرکز ارجاع داده می‌شوند.

با این حال در سال گذشته بیش از ۵۸ درصد از گونه‌های جانوری بومی تحت پوشش که قابلیت رها سازی داشته باند به طبیعت بازگردانده می‌شود؛ و گونه‌های غیر بومی در مرکز نگهداری می‌شوند و در طبیعت ایران رها سازی نمی‌شوند؛ و گونه‌های تزئینی از تکثیر رهاسازی آن‌ها جلوگیری می‌گردد.

میانگین هزینه‌ های این مرکز بیش از پانصد میلیون ریال در ماه است که از طریق کمک‌های مردمی تامین می‌گردد. این مرکز در حال حاضر به‌ عنوان بزرگ‌ترین مرکز رسمی تیمار حیوانات و احیای گونه‌های جانوری وحشی در کشور لقب گرفته است.

 

 

 

عکاس :مهدی اللهیار بیگی
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top