امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 54697 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۱۷ |
۰
| 3
ارسال به دوستان
پ

آخرین نظرسنجی انجام شده توسط ایسپا نشان می‌دهد نرخ تمایل فعلی مردم برای شرکت در انتخابات ۳۹ درصد است و ۳۶.۸ از مرددین شرکت در انتخابات می‌گویند اگر شرایط اقتصادی بهتر شود در انتخابات شرکت می‌کنند.

دکتر ادریس سالاری

در مورد انتخابات ریاست جمهوری خرداد به نظرم دلایلی وجود دارد که احتمال می‌دهم شاهد مشارکت بالای مردم و در نتیجه پیروزی اصلاح طلبان باشیم؛

۱- از نظر افکار عمومی داخلی و بین‌المللی جمهوری اسلامی در ابتدای سال ۱۴۰۰ در نامناسب ترین موقعیت خود از نظر مشروعیت قرار دارد که پس از انقلاب کم سابقه است.

از یک طرف فشارهای اقتصادی بر مردم طبقه متوسط و ضعیف جامعه و نارضایتی‌های مترتب بر آن و از سوی دیگر اتفاقات ناگواری مانند اعتراضات سال‌های ۹۶ و ۹۸، نظام را در موقعیتی قرار داده که برای ترمیم این شکاف و بازیابی اعتبار داخلی و بین‌المللی راهی جز برگزاری یک انتخابات پرشور و با مشارکت بالا باقی نمی‌گذارد. البته این سخن بنده به مفهوم تایید صلاحیت کسانی مانند مصطفی تاج زاده نیست بلکه زمینه سازی برای ایجاد یک دو قطبی با رقابت کسانی در حد رییسی به نمایندگی از اصولگرایان و جهانگیری یا ظریف به نمایندگی از اصلاح طلبان است که در نهایت برنده گزینه اصلاح‌ طلبان دردسر زیادی برای نهاد قدرت در ایران نیافریند اما شور و شوق پیروزی را برای اصلاح‌ طلبان به همراه داشته باشد. یا به عبارتی دیگر نسبت به دولت حسن روحانی یک گام و فقط یک گام به جلو حرکت کرده باشیم نه کمتر و نه بیشتر.

۲- عقلا و بزرگان دو جناح کشور به این نتیجه رسیده‌اند که با کاندیدای واحد وارد رقابت انتخاباتی شوند و این رویکرد برخلاف انتخابات مجلس گذشته تمام توان دو جناح را برای رویارویی با یکدیگر وارد عرصه رقابت دو قطبی خواهد کرد. به نظر می‌رسد سران اصلاح‌طلب به درستی درک کرده‌اند که حضور با ضعیف‌ترین گزینه هم می‌تواند مانع از برگزاری یک رقابت درون اصولگرایی شده و در بلندمدت کشور را از خطر دیکتاتوری مطلقه دور نگه دارد.

۳- آخرین نظرسنجی انجام شده توسط ایسپا نشان می‌دهد نرخ تمایل فعلی مردم برای شرکت در انتخابات ۳۹ درصد است و ۳۶.۸ از مرددین شرکت در انتخابات می‌گویند اگر شرایط اقتصادی بهتر شود در انتخابات شرکت می‌کنند.

این اتفاق بدان معنی است که اگر طی روز‌های آتی مذاکرات وین به نتیجه برسد و آمریکا به برجام برگردد این جمعیت مردد نه با لحاظ اثرات آنی بهبود شرایط اقتصادی بلکه به دلیل یافتن امیدواری به بهبود وضعیت اقتصادی پس از رفع تحریم‌ها در انتخابات شرکت کرده و به کاندیدایی که در مسیر بهبود روابط خارجی ایران بکوشد رای خواهند داد.

۴- تصور می‌کنم نقش ایرانیان خارج از کشور در روشن شدن موتور حرکت در این دوره از انتخابات بسیار تعیین کننده باشد. ایرانیان مهاجری که بیش از هر فرد ایرانی دیگری درک کرده‌اند رفع تحریم‌ها و عادی سازی روابط با دنیای خارج چه اثرات مثبتی می‌تواند بر تسهیل روابط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و … کشور بر جای بگذارد و این جمعیت چند میلیونی با توجه به وجود رسانه‌های مبتنی بر تکنولوژی‌های نوین، دسترسی بسیار ساده‌ای به افکار عمومی در داخل ایران دارند و می‌توانند در اقناع مردم به شرکت در انتخابات نقش تعیین کننده‌ای برعهده گیرند.

 

 

 

دکتر ادریس سالاری
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top