امروز: چهارشنبه, ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 4 شوال 1446 | 2025-04-02
کد خبر: 22970 |
تاریخ انتشار : ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۱ |
۰
| 4
ارسال به دوستان
پ

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان البرز اعلام کرد: تاکنون انتقال ویروس کرونا از حیوان به انسان تایید و مشاهده نشده به طوریکه در نمونه گیری های انجام شده هیچگونه مورد مثبتی تایید نشده و نمونه های آزمایشگاهی مستند از این موضوع نیز وجود دارد.

به گزارش کرج رسا؛ دکتر علیرضا جمالی به ایرنا گفت: ولی در بعضی از کشورها بر این ادعا هستند که این بیماری از انسان به حیوان منتقل می شود.

وی در ادامه در خصوص بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) نیز افزود: این بیماری که در فصل گرم سال بیشتر شیوع پیدا می کند که عامل انتقال آن کنه است.

وی اظهار داشت: این بیماری از طریق کنه به حیوان منتقل می شود و در صورتیکه انسان گوشت آلوده را مصرف کند و یا کنه را با دست بکشد، این بیماری به انسان منتقل می شود.

خرید ۳ هزار لیتر سم برای ضدعفونی دام

جمالی گفت: برای مبارزه و جلوگیری از شیوع این بیماری مشترک به ۲ روش اقدام کردیم که در نخستین گام اقدام به سمپاشی دام ها در واحدهای سنتی، بومی و کشتارگاه ها کرده ایم.

وی بیان داشت: برای سمپاشی این واحدها ۳ هزار لیتر توسط دامپزشکی خریداری و به صورت رایگان در اختیار دامداران قرار گرفته است.

وی افزود: دومین گام برای جلوگیری از شیوع و انتقال این بیماری به انسان، نگهداری لاشه به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه است به طوریکه کشتارگاه ها موظف هستند گوشت را قبل از عرضه به مدت یک شبانه روز در سردخانه نگهداری کنند.

تب کریمه کنگو یا تب خونریزی‌دهنده کریمه – کنگو، یک بیماری مشترک بین انسان و دام است.

این بیماری حاد تب‌دار و خون‌ریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود.

ویروس CCHF بر اثر گزش کنه و تماس با خون یا ترشحات دام به انسان منتقل می‌شود و بیشتر کارگران کشتارگاه‌ها، دامپزشکان و کشاورزان در معرض خطر هستند.

بیماری اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکراین شرح داده شد و نام تب خون‌ریزی دهنده به خود گرفت.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top