امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15
کد خبر: 50884 |
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲:۳۲ |
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

با اندکی تدقیق در تعاریف فوق از بانکداری اسلامی به راحتی میتوان وجوه بارز مشترک آنرا با بانکداری نوین دریافت کرد.

همانگونه که میدانیم اساس بانکداری اسلامی، تسهیم سود، مشخص بودن مسیر مصرف منابع و نظارت بر عملیات بانکی می باشد که حاصل بهره وری از عوامل تولید، بالاخص عامل کار و سرمایه است؛ درواقع در بانکداری اسلامی، وجوه نزد خود را در فعالیت‌ های تجاری و سرمایه‌گذاری به کار می گیرد؛ یعنی براساس مشارکت درسود.

در بانک‌های اسلامی شخص سپرده‌گذار بانک را وکیل خود می‌داند تا سرمایه‌گذاری کند و سود معامله را به او بدهد. بانک سود علی‌ الحساب را در موعد روزانه، ماهانه یا سالانه پرداخت می‌کند؛ اما سود قطعی را پس از گذشت مدت کامل معامله و محاسبات دقیق، پرداخت می‌کند. بانک به‌عنوان عامل، حق عاملیت و وکالت دارد. با اندکی تدقیق در تعاریف فوق از بانکداری اسلامی به راحتی میتوان وجوه بارز مشترک آنرا با بانکداری نوین دریافت کرد. در واقع اگر بپذیریم که بانک به عنوان یکی از مراجع تخصصی سرمایه گذاری میتواند در توسعه اقتصادی جوامع ایفای نقش کند، پذیرش بانکداری نوین و استفاده از وجوه ممیزه آن که بویژه در بانکداری خرد ( Retail Banking) مطرح میباشد همانند دریافت، پرداخت، افتتاح حساب و … با مدیریت کردن معایبی که در بانکداری ریوی وجود دارد، نه تنها کار چندان سختی نیست بلکه مسیر ارائه خدمت و توسعه اقتصادی را هموارتر میکند.

برای روشن تر شدن موضوع اندکی به بانکداری نوین میپردازم تا ارتباط بسیار نزدیک این دو حوزه بانکداری بیشتر روشن شود. در بانکداری نوین مؤلفه های متعددی وجود دارند که برروند تجهیز منابع پولی بانک‌ها ومؤسسات مالی تأثیر میگذارند. شناسایی وتعیین میزان تأثیر و نوع ارتباط این مؤلفه ها با موفقیت بانک‌ها در تجهیز منابع پولی مقوله ای مهم می باشد. امروزه شرایط و موقعیتهای مؤسسات مالی وبانک‌ها با یکدیگر یکسان نیست و ممکن است مؤلفه های تأثیرگذار بر تجهیز منابع پولی حتی برای هر یک از شعب یک گروه بانکی متفاوت باشد. مؤلفه هایی مانند موارد زیر که در بانکداری نوین ابزارهای مهمی هستند و برای جذب بهینه منابع پولی ازآنها استفاده میشود:

❖ مهارت نیروی انسانی شاغل در بانک‌ها
❖ فناوری اطلاعات و ارتباطات
❖ تنوع وکیفیت خدمات بانکی
❖ رضایت مشتریان ازکارکنان
❖ مطلوبیت محیط داخلی ومحل استقرار شعب و …
لذا همانگونه که عنوان شد بانکداری نوین میتواند به عنوان یک مسیر توسعه در خدمت بانکداری اسلامی قرار گیرد که این مسئله با تدبیر و تخصص لازم و استفاده از توان مدیریتی کارامد ممکن خواخد بود. … ( ادامه دارد)

 

 

 

به قلم پیمان پیل پایه دانشجوی دکترای مدیریت کسب و کار و رییس شعبه بانک صادرات تهران
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top