امروز: دوشنبه, ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 22 ذو القعدة 1446 | 2025-05-19

ستاندار البرز گفت: نقش بانک‌ها از صرف پرداخت تسهیلات فراتر رفته و به بازوی توانمند توسعه اجتماعی و اقتصادی محلات تبدیل شوند.

به گزارش کرج رسا، مجتبی عبداللهی روز یکشنبه در نشست شورای بانک های استان البرز افزود: در برخی مناطق مردم با سرمایه‌های کوچک با همت خود کارگاه تولیدی راه انداخته‌اند و برای جوانان اشتغال ایجاد کرده‌اند.

وی بیان کرد: این تجربه‌ها باید الگو و توسط بانک‌ها حمایت مالی شوند بنابراین لازم است نقش بانک‌ها از صرف پرداخت تسهیلات فراتر رفته و به بازوی توانمند توسعه اجتماعی و اقتصادی محلات تبدیل شوند.

عبداللهی افزود: پیشنهاد راه‌اندازی طرحی ویژه برای حمایت از جوانان، ایجاد اشتغال درون‌محلی و تبدیل سرمایه‌های خرد مردمی به بنگاه‌های کوچک و زودبازده، یکی از محورهای قابل اجرا در البرز است؛ اگر نظام بانکی همراهی کند، این مدل قابل تسری به کل کشور است.

استاندار البرز بااشاره به لزوم افزایش عدالت در توزیع منابع بانکی، خاطرنشان کرد: باید توجه داشته باشیم که یک /سوم جمعیت استان نیازمند توجه ویژه هستند.

حمایت از کسب‌وکارهای کوچک، شرکت‌های دانش‌بنیان و خانواده‌هایی که به سختی معیشت خود را تأمین می‌کنند، وظیفه‌ای ملی است.

وی با اشاره به رتبه بالای البرز در تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان کشور افزود: البرز اکنون در کنار استان های اصفهان و خراسان رضوی در رتبه سوم کشور به لحاظ تعداد شرکت های دانش بنیان قرار دارد که با کمی تلاش بیشتر می‌توانیم جایگاه دوم را کسب کنیم. این افتخار مرهون تلاش فعالان اقتصادی، دانشگاهیان و حمایت‌های بخش بانکی است.

استاندار از مدیران بانکی خواست تا ضمن افزایش تعامل با مردم و ارتقاء فرهنگ پاسخگویی در شعب، در شرایط سخت اقتصادی، همراهی بیشتری با اقشار آسیب‌پذیر داشته باشند و آموزش کارکنان برای تقویت ارتباط انسانی با مراجعه‌کنندگان را در دستور کار قرار دهند.

وی تاکید کرد: هر رفتاری که در یک شعبه بانک رخ می‌دهد به طور مستقیم در اعتماد عمومی به نظام بانکی و حتی کلیت نظام جمهوری اسلامی اثرگذار است. در این دوران سخت، همدلی و درک متقابل مهم‌ترین سرمایه ماست.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز نیز دراین نشست گفت: باید تسهیلات بانکی به‌صورت هدفمند در راستای رشد سرمایه‌گذاری و حمایت از تولید پرداخت شود.

“عزیزاله افضلی” بیان کرد: با وجود همه تنگناهای مالی، همراهی بانک‌های استان البرز در مسیر رشد اقتصادی مشهود بوده، ولی هنوز با استانداردهای مورد انتظار متناسب با جمعیت استان فاصله داریم.

وی افزود: جمعیت البرز در حال افزایش است و خدمات بانکی باید متناسب با این رشد توسعه یابد چراکه متاسفانه در حال حاضر تعداد شعب بانکی و تسهیلات متناسب با این جمعیت نیست و لازم است بانک مرکزی با نگاه ویژه‌تری به البرز ورود کند.

افضلی ضمن انتقاد از برخی محدودیت‌ها در پرداخت تسهیلات به ویژه در حوزه‌های اشتغال‌زایی مددجویان بهزیستی و کارآفرینان، گفت: در کنار اقدامات نظارتی باید سیاست‌های تشویقی نیز به‌کار گرفته شود تا بانک‌ها از سخت‌گیری‌های بی‌مورد در ارائه تسهیلات پرهیز کنند.

وی با اشاره به لزوم راه‌اندازی پنجره واحد خدمات مالی برای تسهیل امور تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران استان البرز یادآورشد: باید با هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی و بانک‌ها، مسیر سرمایه‌گذاری در استان هموارتر شود و همچنین ایجاد صندوق‌های مشترک بانکی و افزایش تسهیلات هدفمند، می‌تواند بخشی از مشکلات موجود را برطرف کند.

وی همچنین با اشاره به عملکرد متفاوت بانک‌ها در نسبت تسهیلات به سپرده، خاطرنشان کرد: برخی بانک‌ها عملکرد بالاتری داشتند که نشان‌دهنده همراهی بیشتر آن‌ها با اهداف توسعه‌ای استان است. اما همچنان نیازمند هم‌افزایی بیشتری در نظام بانکی برای دستیابی به اهداف سال ۱۴۰۴ در حوزه سرمایه‌گذاری هستیم.

وی ابرازامیدواری کرد با همت مضاعف بانک‌ها، بخش تولید و حمایت‌های دولت، سال ۱۴۰۴ به‌عنوان «سال سرمایه‌گذاری برای تولید»، فصل جدیدی در رشد اقتصادی البرز رقم بخورد.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top