امروز: دوشنبه, ۱۷ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 7 رجب 1446 | 2025-01-06
کد خبر: 44182 |
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱:۵۲ |
۰
| 3
ارسال به دوستان
پ

برنج پخته‌ای که برای مدتی در فضای باز نگهداری می‌شود، حاوی باکتری «باسیلوس سوئوس» است که باعث اسهال و حالت تهوع فرد می‌شود.

به گزارش کرج رسا، برنج یکی از مواد غذایی است که در خانواده‌های ایرانی زیاد مصرف می‌شود و معمولا خانم‌های خانه دار برنج را در حجم زیادی می‌پزند و اضافه پخته شده آن را در یخچال نگهداری می‌کنند یا این روز‌ها در هوای سرد بیرون از یخچال نگه می‌دارند.

وقتی به ظاهر این برنج نگاه می‌کنید به نظر سالم است، اما بار‌ها به این نکته اشاره کرده‌ایم که نباید برنج پخته شده و مانده را استفاده کرد بلکه بهتر است برای هر وعده به صورت تازه تهیه و مصرف شود.

برنج پخته‌ای که برای مدتی در فضای باز نگهداری می‌شود، حاوی باکتری باسیلوس سوئوس است که باعث اسهال و حالت تهوع فرد می‌شود.

نشانه‌های ابتلا به عفونت این باکتری شامل درد ماهیچه شکمی، اسهال آبکی و استفراغ است که ممکن است با علایم کرونا اشتباه گرفته شود و خود را ۵ تا ۶ ساعت بعد از مصرف نشان می‌دهد.

برای هر وعده به اندازه مصرف همان وعده برنج بپزید، زیرا بهترین راهکار توصیه‌شده برای مصرف برنج، خوردن آن بلافاصله پس از پخت است.

برنجی که تازه پخته‌شده محتوای رطوبتی خیلی بالایی دارد و اگر در دمای محیط بیش از ۲ ساعت نگهداری شود، مکان مناسبی برای رشد باکتری‌هاست.

برای نگهداری برنج پخته از ظروف دردار استفاده کنید. از قراردادن برنج پخته به صورت بدون محافظ در یخچال پرهیز کنید، زیرا امکان آلودگی آن با مواد خام، میوه‌ها، سبزیجات، تخم‌مرغ و… وجود دارد.

برای استفاده مجدد از برنج پخته‌ شده باید آن را به طور کامل گرم کنید. برای اطمینان از داغ شدن همه قسمت‌ها حتماً هر ۳۰ ثانیه یک بار آن را هم بزنید.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top