دکتر مهراب رجبی طی مراسمی در استانداری البرز رسما به عنوان رئیس بنیاد ایران شناسی شعبه استان البرز معرفی شد.
✍️ رضا قاسمپور
سه شنبه ۱۵ آبان ۴۰۳ دکتر مهراب رجبی، بزرگِ البرز پژوهان استان البرز طی مراسمی در استانداری البرز رسما به عنوان رئیس بنیاد ایران شناسی شعبه استان البرز معرفی شد.
در این مراسم که با حضور مهندس مجتبی عبدالهی (استاندار البرز) دکتر محمدحسین رجبی دوانی (رییس بنیاد ایران شناسی) و…برگزار گردید استاندار البرز ضمن برشمردن مراتب علمی دکتر رجبی افزود: “جای خرسندی دارد که دکتر مهراب رجبی یکی از چهره های موفق، محبوب و پرتلاش استان هستند که با علاقه و اشتیاقی ویژه موضوعات البرز شناسی و معرفی ویژگی های طبیعی و تاریخی، فرهنگی و اجتماعی البرز را دنبال می کنند.”
وفاق لازمه رشد و توسعه البرز است
در ادامه برنامه معارفه دکتر محمد حسین رجبی نیز ضمن تمجید از فعالیتهای فرهنگی استاندار البرز افزود: “دکتر مهراب رجبی به عنوان یک چهره فرهنگی و علمی در استان البرز، مطالعات شایان توجهی در راستای البرز شناسی داشته اند و در زمینه های مختلفی آثار دست به قلم شده اند تا همگان از این آموخته ها و تحقیقات گسترده بهره مند شوند. دکتر رجبی دوانی به اتحاد، انسجام و وفاق استان اشاره کرد و گفت: بی شک در چنین شرایطی پیشرفت و توسعه حاصل خواهد شد.”
مردی از تبار ونیز ایران، واریان
یکی از خوشبختیها و دستاوردهای حضورم در کرج آشنایی به هنگام با فرهیختگان حوزه های مختلف و البته البرزپژوهان برجسته ای چون دکتر مهراب رجبی و دکتر حسین عسکری است.
برای هر دو استاد بیبدیل و مکمل، آرزوی توفیقات روزافزون دارم.
رجبی اهل روستای واریان جاده چالوس بوده و برادر هنرمند نجیب مهران رجبی و نویسنده و قرآن پژوه نجیب، استاد فرهاد رجبی میباشد.
رجبی متولد ۱۳۳۶ جاده چالوس، مؤلف ۱۵ کتاب و صدها مقاله بوده و روح زندگی و امید و اشتیاق به توسعه در پس کلمات و انحنای چشمان نافذش موج میزند. ۱۶ سال معلمی در مدارس کرج و همان قدر حضور در وزارت خارجه به عنوان دیپلمات ارشد و تدریس در دانشگاه بخشی از زندگی پربار این معلم فرهیخته میباشد.
استان شدن البرز فرصت یا تهدید؟
یک دههایست که رجبی است که بازنشسته شده و سه دهه پیش، ایده استان شدن کرج را در سر میپروراند، ولی به خاطر درهم تنیدگی مسائل تهران کرج و همچنین میراث مشترک، امروز پشیمان از ایده خود بوده و میگوید: «اعتراف میکنم که من در این خصوص اشتباه کردم. تهران و کرج تفکیک ناپذیرند سال ۸۹؛ استان البرز ناقصالخلقه متولد شده است و ای کاش این اتفاق نامیمون هرگز رخ نمی داد.»
رجبی معتقد است که برای فهم روشن و علمی از مقوله “جای نامها” در ایران حداقل باید علاوه بر زبان فارسی (اوستایی، اشکانی و پهلوی) بر ده زبان مسلط بود. لذا وی در ۶۶ سالگی با علاقه تمام در حال آموزش زبان ترکان ایرانی برای درک بهتر از جای نام های ایرانی است.
البرز قلب، تهران مغز و تبریز جان ایران است
استاد رجبی میگوید: «متأسفانه اهتمامی جدی به البرز شناسی و مسائل فرهنگی در بین مسئولین مرتبط دیده نمیشود. از چهار دهه قبل به پاس علاقمندی به زادگاهم یک تنه پیگیر بنیاد البرز شناسی و ایدههای مشابه بودم و در این راه تاکنون ریالی مزد از شخص حقیقی و حقوقی دریافت نکردهام و بیتوجهی مسئولین ادوار مختلف و بیتفاوتی مردم و… هرگز تأثیری در پیگیری اهدافم نداشتهاند.»
رجبی معتقد است که البرز قلب، تهران مغز و تبریز جان ایران است.
لازم به ذکر است که فعالیتهای البرزپژوهان در استان سابقهای دیرینه داشته و طیف وسیعی از علاقمندان همچون اساتید شاه محمدی، ذکریا مهرور، آل احمد، آقایی و… سالهاست در این مسیر استخوان خورد کرده و پایههای بنیاد ایران شناسی را بنا نهادهاند.
ضمن اعلام آمادگی برای کمک به راهاندازی بنیاد ایرانشناسی، مراتب خوشحالی خود را از این انتصاب فرخنده و میمون کتمان نمیکنم.

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.