این مرکز از مراکز منحصر به فرد سازمان و کشور از نظر فضای آموزشی (توپولوژی)، دپارتمان های تخصصی‘ تجهیزات‘ امکانات رفاهی -ورزشی ، خوابگاهی، رستوران و دیگر امکانات جانبی می باشد. تنوع بخشهای آموزشی آن علاوه بر بخشهای مورد اشاره شامل:بخش های الکترونیک‘ آزمایشگاه ها‘ هیدرولیک و پنوماتیک‘ ماشین آلات کشاوزی‘ریخته گری‘ نقشه کشی‘ پداگوژی و تعلیمات سرپرستی‘ HSE’ تکنولوژی آموزشی ‘ IT و زبان های خارجی که مشتمل بر ۱۶ بخش آموزشی و امکاناتی شامل: سالن اجتماعات‘ کتابخانه ‘ غذاخوری‘ خوابگاهها‘ درمانگاه‘ مسجد‘ خانه های سازمانی‘ زمین ورزشی‘ تعاونی مصرف و نانوایی می باشد.
✍ رضا قاسمپور
احتمالا شما هم با من همدل باشین که برخی سورند و سرور، انرژی بخشند و مثبتاندیش، مهربانند و بیتوقع، متبسم اند و متعهد، تحول گرا هستند و انتقاد پذیر، چند بعدی اند و دوراندیش؛ یکی از این انسان های خوب استاد “حاجی پاشا” رئیس انجمن اولیاء و مربیان دبیرستان شهید مدرس کرج است.
وی فردی به غایت متین و دوست داشتنی است. امروز با هماهنگی قبلی بصورت غیررسمی و دوستانه، سری به محل کار ایشان میزنم تا ضمن آشنایی عمیقتر با مرکز ملی تربیت مربی و پژوهش های سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور (وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) زمینههای همکاری احتمالی آموزشی و تبادل تجربیات بین دستگاه تعلیم و تربیت و سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور را کندوکاو نماییم.
چرا که آموزش مهارتهای فنی از حلقههای گمشده ما در آموزش و پرورش و البته دانشگاههاست.حتی هنرستانها (کار و دانش و فنی) همچنین مراکز علمی و کاربردی نیز نتوانستند حلقه مفقود آموزشِ مهارتهای شغلی مورد انتظار بخش صنعت، کشاورزی و خدمات را به درستی چفت و بست کرده و هنرجو را مطابق با نیاز بازار کار منجر به اشتغال پایدار و مورد انتظار بخش خصوصی در حوزههای مختلف صنعت، تجارت و… آموزش مهارتی و تجربی داده و راهی بازار کسب و کار نماید.
مرکز ملی تربیت مربی بهروز و قوی است
با استقبال گرم حاجی پاشا وارد دفتر کارش میشویم “مهندس میرشجاعی” از کارشناسان قدیمی و مجرب و مسئول دپارتمان علوم تربیتی (پداگوژی)، راجع به چرایی، چیستی و فلسفه وجودی مرکز ملی تربیت مربی که از لحاظ جغرافیایی در شهرستان کرج واقع گردید، توضیحاتی داده است.
وی گفت: مرکز ملی تربیت مربی و پژوهش های فنی و حرفه ای زیرنظر سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بوده و ماموریت اصلیش ارتقا مهارت مربیان تحت پوشش این سازمان زیر نظر اساتید مجرب در گستره ملی و بین المللی است.
دوره های ارتقا مهارت مربیان سازمان برای بدو استخدامی ها در ۱۷ دپارتمان مرکز صورت میگیرد. همچنین دورههای بازآموزی و ضمنخدمت برای مربیان نیز از دیگر ماموریتهای سازمان میباشد.
میرشجاعی آموزشهای این دپارتمان را به دو بخش عمومی و تخصصی تقسیم کرده میافزاید: دورههای عمومی شامل تمام مربیان است. مانند ایمنی بهداشت، کمک های اولیه، مهارت اموزی مقدماتی و… از دورههای الزامی پداگوژی است دورههای تخصصی متناسب با هر رشته متفاوت میباشد.
وی برگزاری المپیاد ملی مهارت را کارویژه دیگر مرکز ملی تربیت مربی عنوان کرده میافزاید: ما به لحاظ امکانات بر اساس شاخصهای موجود، قوی و به روز هستیم. شروع دورههای المپیاد از شهرستان ها صورت گرفته و منتخبین برتر استانی در آزمون مهارتی، نهایتا به مرکز ما مراجعه مینمایند بعضا پس از ارائه اموزشهایی با آزمون مجدد نخبگان را مشخص کرده و نفرات برتر به المپیاد جهانی که هر دو سال برگزار می گردد، معرفی میگردند.
اندیشه جهانی عمل منطقه ای
“مهندس حاجی پاشا” دانش اموخته ارشد صنایع نیز در تکمیل معرفی مرکز ملی تربیت مربی میگوید: در ساختار اموزش های فنی و حرفهای حدود ۳۰ درصد آموزشها تئوری و ۷۰ درصد عملی (کارگاهی و مهارتی)است. تلاش ما زیرذره بین قرار دادن بر اموزش های کاربردی و مهارتی مخاطب جویای کار و اشتغال است. البته برخی از خدمات سازمان “سفارش محور” و با عقد قرارداد و تفاهمنامه با صنایع، شرکتها، ارگانهای دولتی، تعاونی، خصوصی و مردم نهاد در حوزه فعالیت های موازی، دانشگاه ها و مراکز آموزشی است. برای برگزاری دورههای درخواستی و صدور مدارک معتبر بین المللی زیر نظر ILO(سازمان جهانی کار)مورد قبول کشورهای عضو این سازمان جهانی، اقدام میکنیم.
حاجی پاشا میافراید: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور متولی آموزشهای غیر رسمی در کشور است.کسانی که مدارک مهارتی معتبر سازمان را دریافت میکنند، معمولا میتوانند از وامهای خود اشتغالی برای راه اندازی کسب و کار و دیگر امکاناتی که مطابق سیاست های اجرایی دولت در سند چشم انداز و برنامه های توسعه آموزش مهارتی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و …، استفاده کنند. در حوزه بینالملل نیز ما بر اساس، تفاهمنامههای بالادستی در تبادل مربی با کشورهای مورد توافق هستیم.
همچنین “سند حرفه ملی و استانداردهای شایستگی” به ما این امکان را میدهد تا استانداردهای جهانی را بومیسازی کرده و به قولی با اندیشه جهانی ملی و منطقهای عمل نمائیم و ضمن آموزش های کوتاه مدت مهارتی، کارآموزان، هنرآموزان و متقاضیان جویای کار و اشتغال در امر آبادانی و حرفه آموزی ارتباط مستقیم با جوامع ملی و فراملی داشته باشند و جذب بازار کار و مهارت گردند.
ساختار ماسوله ای مرکز ملی تربیت مربی
در ادامه جلسه در معیت حاجی پاشا از دپارتمان برق، جوشکاری،it و …بازدید کرده و از نزدیک و با توضیحات مهندسین بخشهای مختلف در جریان کم و کیف آموزشهای عملی و مهارتی قرار میگیریم.لازم به ذکر است که مرکز ملی تربیت مربی از سال ۱۳۵۳ زیر نظر مهندسین آلمانی در منطقه خوشآب و هوای کوهپایه عظیمیه شهرستان کرج تقریبا در ۱۵ هکتار شبیه ماسوله به صورت پلهکانی پیافکنده شده است و در سال ۱۳۶۳ فعالیت رسمی خود را آغاز نموده است.
“این مرکز از مراکز منحصر به فرد سازمان و کشور از نظر فضای آموزشی (توپولوژی)، دپارتمان های تخصصی‘ تجهیزات‘ امکانات رفاهی -ورزشی ، خوابگاهی، رستوران و دیگر امکانات جانبی می باشد. تنوع بخشهای آموزشی آن علاوه بر بخشهای مورد اشاره شامل:بخش های الکترونیک‘ آزمایشگاه ها‘ هیدرولیک و پنوماتیک‘ ماشین آلات کشاوزی‘ریخته گری‘ نقشه کشی‘ پداگوژی و تعلیمات سرپرستی‘ HSE’ تکنولوژی آموزشی ‘ IT و زبان های خارجی که مشتمل بر ۱۶ بخش آموزشی و امکاناتی شامل: سالن اجتماعات‘ کتابخانه ‘ غذاخوری‘ خوابگاهها‘ درمانگاه‘ مسجد‘ خانه های سازمانی‘ زمین ورزشی‘ تعاونی مصرف و نانوایی می باشد.
لازم به یادآوریست ششم مرداد هر سال بعنوان نام گزاری کارآفرینی و آموزش های فنی و حرفه ای، درب این مرکز ملی به روی علاقمندان، مخاطبان و بازدیدکنندگان محترم جهت بازدید، باز می باشد.
ضمنا به لحاظ موقعیت سیاسی، ارتباط ملی و بین المللی، امکانات آموزش مهارتی و … این مرکز، پذیرای بازدیدکنندگان وزرا، سفرا و مسئولان بلند پایه لشکری و کشوری در مناسبت های خاص بنابه صلاحدید و امکان، می باشد.
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
عرض ادب
تقدیر و سپاس …
فردوسی حاجی پاشا
۰۹۱۱۳۲۳۴۰۲۴
fh_536@yahoo.com
۱۴۰۲/۰۶/۰۸ ه.ش