با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی دانش آموزان سمپادی پایه نهم برای ورود به پایه دهم دیگر نیازی به شرکت در ازمون ورودی مدارس سمپاد ندارند و این آزمون فقط به منظور پذیرش دانشآموزان سایر مدارس برای ورود به پایه دهم سپاد برگزار می شود.
به گزارش کرج رسا، همواره مدارس سمپاد برای جذب دانش آموز ، دو آزمون ورودی یکی برای پایه هفتم و دیگری برای پایه دهم برگزار می کردند. درواقع دانش آموزان برای سمپادی شدن یا باید از پایه هفتم و یا از پایه دهم جذب این مدارس شوند.
از طرفی دانش آموزانی که در آزمون ورودی پایه هفتم قبول شوند برای یک دوره شش ساله جذب این مدارس شده اند و این به آن معنا است که در صورت داشتن شرایط درج شده در آیین نامه سمپاد از جمله داشتن معدل ۱۸ به بالا در پایه نهم، دیگر نیازی به شرکت در آزمون ورودی به متوسطه دوم و پایه دهم نبود و بدون آزمون ورودی می توانند وارد متوسطه دوم شده و تا پایه دوازدهم در مدارس سمپاد تحصیل کنند.
بنابراین آزمون ورودی پایه دهم فقط آزمون ورودی پایه دهم مدارس سمپاد فقط به منظور تکمیل ظرفیت دانش آموزان این مدارس و جذب دانش آموزان مستعد از مدارس دیگر به سمپاد برگزار می شود. در واقع فقط دانش آموزان سمپادی که معدل نهم آنها زیر ۱۸ شده باشد و دانش آموزانی که تا پایه نهم در مدارسی غیر از سمپاد تحصیل کرده اند برای ورود به متوسطه دوم سمپاد باید در آزمون ورودی پایه دهم شرکت کنند.
اردیبهشت امسال فردی از وزارت آموزش و پرورش به دیوان عدالت اداری در خصوص ابطال بخشی از ضوابط و شرایط ثبت نام مدارس سمپاد که مربوط به آزمون ورودی پایه دهم دبیرستانهای سمپاد میشد، شکایت کرد و نهایتا نیز هیات عمومی دیوان عدالت اداری با استناد به بند ۹ اصل سوم و اصل نوزدهم و بیستم قانون اساسی، این اقدام سمپاد را مصداق تبعیض ناروا و عدم ایجاد امکانات عادلانه برای آحاد ملت برشمرد و آن بخشی از ضوابط و شرایط ثبت نام مدارس سمپاد که مربوط به آزمون ورودی پایه دهم دبیرستانهای سمپاد میشود را ابطال کرد.
از این رو طبق رای مذکور از این پس همه دانش آموزان سمپادی و غیر سمپادی برای ورود به پایه دهم باید در آزمون ورودی شرکت و حد نصاب نمره را کسب کنند.
اما صدور این رای از سوی دیوان عدالت اداری دغدغهای برای دانش آموزان فعلی سمپاد ایجاد کرده بود که آیا این رای شامل حال دانش آموزان فعلی سمپاد که مشغول تحصیل در پایههای هفتم، هشتم و نهم هستند نیز میشود یا خیر؟.
نهایتا دیوان عدالت اداری اعلام کرد که این رای به موارد مربوط گذشته تسری نمی یابد و دانش آموزانی که قبلا و یا در حال حاضر در مدارس استعداد درخشان تحصیل کرده و می کنند، مشمول مفاد این رای دیوان عدالت اداری نیستند.
در واقع دانش آموزان سمپادی مقطع متوسطه اول که هم اکنون در پایههای هفتم، هشتم و نهم مدارس سمپاد مشغول به تحصیل هستند به شرط داشتن شرط شرایط همچون شرط معدل برای ورود به پایه دهم نیازی به شرکت در آزمون ورودی پایه دهم مدارس سمپاد ندارند و این رای دیوان عدالت اداری تا سه سال دیگر که تحصیل دانش آموزان فعلی سمپاد در پایههای هفتم تا نهم مقطع متوسطه اول به پایان برسد، اجرا نمیشود.
در عین حال، دیوان عدالت اداری اعلام کرد که آراء مزبور بر اساس ماده ۹۳ قانون دیوان عدالت اداری در رسیدگی و تصمیم گیری مراجع قضایی و اداری معتبر و ملاک عمل است و با توجه به ابتنای آن بر اصول تساوی و عدم تبعیض، در صورتی که دانش آموزان مدارس استعداد درخشان و خانواده های محترم آنان در رابطه با مفاد این آراء ملاحظاتی دارند، می توانند از طریق انعکاس موضوع به مبادی ذیربط و حل مساله از طریق وضع قانون و غیره اقدام نمایند.
علیرغم این رای که طبق آن از سه سال دیگر باید سمپادی هایی که از پایه هفتم جذب این مدارس شده اند نیز برای ورود به متوسطه دوم در آزمون ورودی پایه دهم شرکت می کردند؛ سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان معتقد است که دانش آموزان را برای تربیت در یک دوره شش ساله از پایه هفتم جذب می کند و سطح تربیت علمی و آموزشی و پرورشی ان دسته از دانش آموزان در سه پایه هفتم تا نهم در حدی است که دیگر نیازی به شرکت این دانش آموزان در آزمون مجدد برای ورود به پایه دهم نیست. در این میان طبق نظر دیوان عدالت اداری در صورت وضع قانونی جدید در راستای نحوه پذیرش دانش آموز در مدارس سمپاد ، امکان به کرسی نشستن نظر سمپاد وجود دارد.
طبق اساسنامه سمپاد هرگونه اصلاح یا تغییر در اساسنامه سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان باید به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد و در همین راستا ۲۰ آذر سال جاری مصوبه ماده واحده «تکمیل موادی از اساسنامه سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان» شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط رئیس جمهوری برای اجرا دستگاه ها ابلاغ شد.
طبق این مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی، «طراحی و برگزاری آزمونهای شناسایی استعدادها برای پذیرش در یک دوره ۶ ساله در ابتدای دوره متوسطه اول» به وظایف سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان اضافه شده است و بر این اساس از این پس پذیرش در ابتدای دوره متوسطه دوم صرفا برای تکمیل ظرفیت از دانشآموزان سایر مدارس است که جزئیات مربوط به نحوه پذیرش، ماندگاری و تکمیل ظرفیت دانشآموزان در مدارس سمپاد به تصویب هیأت امنا خواهد رسید.
همچنین این مصوبه تغییراتی در هیات امنا سمپاد داده است و طبق آن نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان و یک نفر از اعضای حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی به انتخاب این شورا به ترکیب اعضای هیات امنای سازمان موضوع ماده ۶ اساسنامه، اضافه میشود.
به گزارش ایسنا، طبق مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی از این پس دانش آموزان سمپادی پایه نهم سمپاد که معدل بالای ۱۸ دارند بدون شرکت در آزمون ورودی پایه دهم می توانند وارد متوسطه دوم شوند و تا پایه دوازدهم در سمپاد تحصیل کنند.
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.