روش درست کردن خیارشور بستگی به سلیقه شما دارد. در این مطلب به صورت سنتی روش درست کردن خیارشور را به شما آموزش میدهیم تا بتوانید در منزل به راحتی درست کنید. این روش بسیار آسان و راحت است.
به گزارش کرج رسا، خیارشور یکی از خوشمزههای دورچین غذاهاست که به روشهای مختلف تهیه میشود. روش درست کردن آن بستگی به سلیقه شما دارد. خیارشور به دو روش سنتی و صنعتی تهیه میشود. ما در اینجا به صورت سنتی روش درست کردن خیار شور را به شما آموزش میدهیم تا بتوانید در منزل بهراحتی درست کنید. این روش بسیار آسان و راحت است.
مواد لازم
خیار تازه قلمی؛ ۲ کیلو
ترخون؛ ۳ یا ۴ ساقه
شوید خرد شده به اندازه نصف استکان
سیر؛ یک بوته
آب جوشیده سرد شده به اندازه لازم
سرکه سفید یا سیب؛ یک فنجان
ادویه ترشی؛ نصف قاشق غذاخوری
نمک دریایی؛ ۲ قاشق غذاخوری
فلفل سبز تند؛ ۲ عدد
طرز تهیه خیارشور
► ابتدا ظرف شیشهای را انتخاب کنید. سیر را پاک کنید، بشویید و کنار بگذارید.
► سبزیجات را هم همین طور شسته و اجازه دهید آب آنها کاملاً گرفته شود. سپس خیارهایی را که از قبل شسته بودید خشک کنید و در شیشه مرتب بچینید لابلای خیارها سیر و شوید و ترخون قرا دهید. در حین کار ظرف را چندین بار به زمین بکوبید تا فضاهای خالی بین خیارها گرفته شود و مقدار بیشتری خیار در ظرف جایی بگیرد حتما از این روش استفاده کنید.
► پیش از اضافه کردن سرکه سفید و نمک برای اینکه نمک و سرکه زودتر حل شود بهتر است کمی در ماکروفر گذاشته (حدوداً یک دقیقه)، تا نمک در سرکه حل شود. بعد از سرد شدن سرکه آن را روی خیارشورها بریزید. توجه کنید اگر مقدار سرکه بیشتر شود خیارشورهای شما نرمتر و طعم ترشتری خواهند گرفت. اگر مقدار سرکه کمتر باشد خیارشورهای شما طعم ترشی کمتری خواهند داشت و تردتر خواهند شد. اغلب خیارشورهای تجاری از نوع دوم هستند.
این خیارشور را حدود ۳ ماه میتوانید در یخچال نگهداری کنید.
► در آخر آب جوشیده سرد شده را روی خیارها ریخته و یک حبه قند را روی آن بیندازید و سر ظرف را محکم ببندید و حدود ۲۴ ساعت بگذارید بماند.
► نکته مهم: بعد از باز کردن سر ظرف باید خیارشورها را در یخچال نگهداری کنید، رعایت این موضوع هم از کپک زدن خیارشور جلوگیری میکند و هم مدت خیلی بیشتری میتوانید آنها را نگهداری کنید. علاوه بر این مراقب باشید بههیچ عنوان دست چرب، قاشق چرب یا هر شیء چرب دیگری وارد محلول خیارشور نشود. در اکثر موارد عدم رعایت این نکته موجب کپکزدن خیارشور میشود.
نکات کلیدی در تهیه خیارشور
► برای اینکه خیار شما ترد و خوشمزه شود میتوانید چند دانه نخود داخل شیشه خیارشورتان بریزید. این کار خیارشورتان را تردتر میکند. یا میتوانید سه تکه هویج، کرفس داخل دبه قرار دهید تا خوشمزهتر شود.
► سعی کنید سیرتان بیشتر از حد نباشد. اگر برگمو دم دست داشتید میتوانید داخل دبه قرار دهید. این کار طعم خاصی به خیارشور شما میدهد.
► برای اینکه هوا داخل دبه وارد نشود بهتر است از نایلون استفاده کنید. اول نایلون تمیزی را روی دبه بگذارید بعد در را روی نایلون ببندید تا هوا وارد دبه یا شیشه نشود.
► حدود یک هفته زمان میبرد تا خیارشورها برسد زمانی که استفاده میکنید حتماً بعد از استفاده درون یخچال قرار دهید.
► برای اینکه خیارشور شما رنگ روشنی داشته باشد پشت پنجره بگذارید تا نور بخورد.
► زمانی که آب به جوش آمد دما را کنترل کنید. باید در حدی باشد تا دستتان نسوزد در حد ولرم باشد.
► برای تردی خیارشورتان میتوانید از هویج و زاج سفید درون خیارشور به مقدار کمی استفاده کند.
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.