امروز: شنبه, ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 6 ذو القعدة 1446 | 2025-05-03

کاهش وزن در پزشکی، بهداشت و تناسب اندام، به صورت کاهش حجم بدن تعریف می‌شود.

به عنوان اولین و کلیدی ترین نکته، باید بدانیم که بسیار مهم است کاهش وزن به شیوه ای پایدار و سالم صورت بگیرد. در این مقاله، بینش‌های ارزشمند، نکات کاربردی و استراتژی‌های موثری را در اختیار شما قرار می‌دهیم تا به شما در دستیابی به اهداف کاهش وزن تان کمک کنیم. فرقی نمی کند به تازگی سفر کاهش وزن خود را شروع کرده اید، یا به دنبال ایجاد تغییرات مثبت در روتین فعلی خود هستید.

 

 

پروتئین، دوست سیری

مصرف پروتئین کافی می‌تواند باعث کاهش سطح هورمون گرلین یا همان مهمترین هورمون گرسنگی شود. منابع خوب پروتئین شامل تخم مرغ، ماهی، گوشت کم چرب، حبوبات و لبنیات کم چرب است. (گرلین هورمونی است که در معده و روده کوچک تولید می شود. اغلب از آن به عنوان هورمون گرسنگی یاد می‌شود زیرا اشتها را تحریک می کند و باعث افزایش مصرف غذا می شود)

فیبر، دشمن پرخوری

فیبر با کند کردن سرعت هضم، احساس سیری را طولانی‌تر می‌کند. غذاهای پر فیبر شامل سبزیجات، میوه‌ها، نان سبوس‌دار و جو دوسر هستند.

آب، آغازگر سیری

نوشیدن یک لیوان آب حدود نیم ساعت قبل از وعده‌های غذایی، می‌تواند حجم معده را افزایش دهد و میزان غذای مصرفی را کاهش دهد.

 

 

خواب کافی

کم خوابی باعث بر هم خوردن تعادل دو هورمون کلیدی گرلین و لپتین در کنترل اشتها می‌شود. افرادی که کمتر از پنج ساعت خواب شبانه دارند، تمایل بیشتری به خوردن غذاهای پر کالری دارند. (لپتین هورمونی است که از سلول های چربی در بافت چربی آزاد می شود. لپتین به مغز، به ویژه به ناحیه ای به نام هیپوتالاموس، سیگنال می دهد و اشتها را کنترل می کند)

ورزش روزانه

فعالیت بدنی، حتی ۳۰ دقیقه پیاده‌روی سریع در روز، می‌تواند سوخت و ساز بدن را افزایش و احساس گرسنگی را کاهش دهد. ورزش همچنین در کنترل استرس و بهبود خلق و خو نقش دارد.

 

 

آرامش، نه با خوراکی

استرس مزمن با افزایش هورمون کورتیزول، میل به خوردن غذاهای شیرین و چرب را بیشتر می‌کند. تمرینات تنفسی، مدیتیشن یا یوگا می‌توانند در کاهش این نوع اشتها موثر باشند.

 

 

نتیجه گیری؛ هیچ راه حل معجزه‌آسایی برای کاهش وزن وجود ندارد. داروها ممکن است ابزار کمکی باشند، اما راه حل نیستند. تغییر پایدار تنها زمانی اتفاق می‌افتد که تغذیه سالم، تحرک کافی، خواب منظم و آرامش ذهنی در کنار هم قرار گیرند و مهمتر از همه، هر برنامه‌ای را با مشورت پزشک یا متخصص تغذیه آغاز کنید.

 

 

سمیه حسنی؛ مدرس دانشگاه و فدراسیون

کارشناس ارشد آسیب‌شناسی و حرکات اصلاحی

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top