البرزنشینان که این روزها با موج پنجم کرونا دست و پنجه نرم میکنند و باید پروتکل های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند، با مشکل کمبود مرغ روبه رو شده اند و به ناچار باید ساعاتی را در صف ها طولانی به انتظار بایستند تا دست خالی به خانه برنگردند.
به گزارش کرج رسا به نقل از همشهری، مردم البرز براساس آمار ارائه شده از سوی مراجع ذیصلاح استان روزانه ۲۶۰ تن مرغ مصرف میکنند که در این روزهای سخت که اغلب شهرهای البرز درگیر با موج پنجم کروناست میزان عرضه این کالای اساسی در استان به شدت کاهش یافت.
فروردین امسال اغلب استانهای کشور و به همراه آنها البرز نیز با مشکل کمبود مرغ مواجه بود. به نحوی که اغلب فروشگاهها چندین روز مرغی برای عرضه به مردم نداشتند. به دنبل این مساله وزارت جهاد کشاوری و صمت، طبق برنامهریزیهای انجام شده به مساله ورود کردند و با ایجاد سایتی نظارت جدی بر روند تولید، کشتار و عرصه مرغ داشتند و توانستند چالشهای پیش رو را بردارند.
ولی بعد از مدتی مساله دو نرخه شدن قیمت مرغ پیش آمد که کم کم همین موضوع شرایط را برای عرضه مرغ در استان به وجود آورده است و معلوم نیست شرایط دوباره بهبود یابد یا اینکه به گرانتر شدن قیمت مرغ بینجامد.
عرضه مرغ منجمد در استان
معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت استان البرز امروز ۱۶ مرداد در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه به دنبال اصلاح شبکه توزیع مرغ هستیم، اضافه کرد: بر این اساس در کرج اقدام به عرضه مرغ از طریق فروشگاههای زنجیرهای و غرفههای میادین میوه و تره بار شهرداری اقدام کردهایم.
محسن بوستانی فر با اشاره به میزان مرغ مصرفی روزانه در البرز اظهار کرد: بر اساس سرانه جمعیتی استان و با محاسبه میزان مصرفی خانوار، البرزنشینان روزانه ۲۶۰ تن مرغ نیاز مصرف میکنند.
عرضه و تقاضا همخوانی ندارد
معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت استان البرز با اشاره به اینکه از این مجموع حدود ۱۹۰ تن مصرف خانوار است، گفت: طی هفته گذشته روزانه حدود ۹۸ تن ورودی مرغ استان بوده که این به آن معناست که عرضه و تقاضا با هم همخوانی ندارد و میزان مرغ تامینی حدود ۵۰ درصد از نیاز واقعی استان را تامین میکند.
توزیع در همه مناطق
بوستانی فر با تاکید بر اینکه به دنبال اصلاح شبکه توزیع مرغ هستیم، اضافه کرد: بر این اساس در کرج اقدام به عرضه مرغ از طریق فروشگاههای زنجیرهای و غرفههای میادین میوه و تره بار شهرداری کردهایم.
وی توضیح داد: در برخی مناطق مثل کمالشهر، ولدآباد، جاده چالوس و گرمدره هم که غرفه عرضه کم داشتیم، عرضه مستقیم در دستور کار قرار است.
معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت استان البرز گفت: برای حل بخشی از مشکل کمبود مرغ در استان اقدام به توزیع مرغ منجمد با محوریت محلات کم برخوردار کردهایم.
بوستانی فر افزود: مرغهای منجمد از طریق شبکه سوپرمارکت داران در میان جامعه هدف توزیع میشود.
تامین مرغ از تهران
معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت استان البرز همچنین گفت: برخی مغازهداران چون کمبود هست برای تامین مرغ مورد نیاز، این کالا را از مبادی دیگری تامین میکنند.
بوستانی فر توضیح داد: برخی از مغازه داران با مراجعه به میدان بهمن تهران بخشی از مرغ مورد نیاز مردم را تامین میکنند که این امر باعث دو نرخی شدن قیمت مرغ شده و شاهد آن هستیم که برخی واحدها مرغ را با نرخ آزاد و بیش از مصوبه رسمی به فروش میرسانند.
آیا در میدان بهمن تهران مرغ را گرانتر میفروشند؟
مساله دونرخی شدن قیمت مربوط به کی دو هفته اخیر نیست. بعد از اینکه دولت قیمت مرغ را در همین امسال ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام کرده بود، زمزمههایی مبنی بر فروش مرغ با قیمتی بیشتر در برخی فروشگاهها شنیده میشد که در این رابطه مسئولان توزیع از یک طرف و مسئولان تولید از طرف دیگر توپ مشکلات را به زمینهای یکدیگر میانداختند. حالا معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت استان البرز توپ افزایش قیمت و دو نرخی شدن را به زمینی دیگر انداخته و مجموع استان را در این رابطه بیتصیر دانستهؤ زیرا معتقد است افزلیش قیمت در برخی فروشگاهها را مربوط به تامین مرغ از میدان بهمن تهران میداند و به نوعی برای این تخلف دلیل قانع کننده آورده است. حال این سوال پیش میآید که آیا در میدان بهمن تهران، مرغ را برخلاف قیمت و نرخگذاری مصوب دولتی میفروشند؟
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.