امروز: چهارشنبه, ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 4 شوال 1446 | 2025-04-02

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: دو اصل تنوع و تعادل در میان وعده‌های دانش آموزان باید رعایت شود یعنی از همه گروه‌های غذایی در برنامه غذایی باشد.

به گزارش کرج رسا؛ فاطمه یعقوب لو با بیان اینکه نیاز به انرژی، پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی در دانش آموزان وجود دارد گفت: ویتامین A برای تقویت سیستم ایمنی، بینایی و رشد مغذی در دانش آموزان باید به صورت روزانه مصرف شود. مواد حاوی این ویتامین شامل شیر، زرده تخم مرغ و پیش ساز‌های ویتامین A در سبزیجاتی که برگ سبز و زرد دارند و در میوه‌های زرد رنگ وجود دارد.

وی افزود: این موارد حاوی بتا کاروتن هستند. اسفناج، فلفل دلمه‌ای رنگی، هویج، کدو حلوایی، زردآلو، خرمالو و طالبی حاوی ویتامین A هستند.

یعقوب لو گفت: ویتامین D نیز از طریق نور خورشید جذب پوست می‌شود. آلودگی هوا و پوشش بدن با لباس ممکن است مانع جذب این ویتامین شود. مکمل‌های ویتامین D بر اساس دستور العمل‌های کشوری هر ۲ ماه یک بار یک عدد قرص ویتامین D پنجاه هزار واحدی برای دانش آموزان توصیه می‌شود.

وی با بیان اینکه ویتامین B از طریق مصرف غلات و کربوهیدارت‌های پیچیده جذب بدن می‌شود گفت: ویتامین C در میوه‌ها و سبزیجات تازه وجود داردهم چنین منبع آهن، گوشت، حبوبات و سبزیجات با برگ سبز است کلسیم نیز از طریق لبنیات دریافت می‌شود. روی از طریق حبوبات، مغز دانه‌ها و گوشت و شیر جذب می‌شود.

کارشناس تغذیه گفت: ید در غذا‌های دریایی وجود دارد. توصیه می‌شود در حین پخت و پز نیز از نمک‌های ید دار استفاده شود. این نمک در مراحل پایانی پخت به غذا اضافه شود تا در اثر حرارت از بین نرود.

وی افزود: توصیه می‌شود از تمام گروه‌های غذایی شامل نان و غلات، سبزیجات و میوه ها، شیر و فرآورده‌های لبنی، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغز دانه‌ها به صورت روزانه در برنامه غذایی دانش آموزان استفاده شود.

یعقوب لو گفت:مواد غذایی سالم و تازه باشند و میان وعده‌های دانش آموزان سبک و مغزی باشد، از خوراکی‌های فاقد ارزش غذایی مفید و ناسالم اجتناب شود.

لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top