امروز: یکشنبه, ۲۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 جماد ثاني 1446 | 2024-12-15

این نمایشگاه خصوصی به همت موسسه بن کار (برادران شریکیان) در موقعیت مناسب و کیفیت عالی برای بازدید عموم برپاست. در این نمایشگاه با کلکسیونی از آثار خلاقانه و جذاب در حوزه‌های مختلف از کیف و کفش تا لباس، از مجسمه‌ ها و تابلوهای هنری تا کارهای دستی فاخر از تندیس‌ها و سردیس‌ ها تا شخصیت‌ ها و ادوات موسیقی و… که جملگی از دورریز پسماند و ضایعات درست شده‌اند چشم نوازی و خودنمایی می‌کنند.

به قلم: رضا قاسمپور

پنج‌شنبه ۲۵ آبان در خیابان دادمان شهرک غرب تهران در معیت استاد بهاور (موسس پویش “نه به ته سیگار”) مهندس ارسطو نژاد (مخترع و پژوهشگر حوزه محیط زیست) و آقای قیاسوند (مجری طرح های محیط زیستی) از نمایشگاه و گالری آثار هنری حاصل از بازیافت و پسماند بازدید می‌کنیم.

 

 

 

این نمایشگاه خصوصی به همت موسسه بن کار (برادران شریکیان) در موقعیت مناسب و کیفیت عالی برای بازدید عموم برپاست. در این نمایشگاه با کلکسیونی از آثار خلاقانه و جذاب در حوزه‌های مختلف از کیف و کفش تا لباس، از مجسمه‌ ها و تابلوهای هنری تا کارهای دستی فاخر از تندیس‌ها و سردیس‌ ها تا شخصیت‌ ها و ادوات موسیقی و… که جملگی از دورریز پسماند و ضایعات درست شده‌اند چشم نوازی و خودنمایی می‌کنند.

 

 

 

مشارکت همگانی و فرهنگسازی

مهندس “امین شریکیان” در گپ و گفت رسانه‌ای می‌گوید: موسسه بن‌کار (ریشه و پیشه) مجموعه‌ ایست که با انواع امکانات همانند ارائه اپلیکیشن تا برگزاری انواع نمایشگاهها در بحث فرهنگسازی در حوزه زباله و پسماند فعال است. ما برای کسب موفقیت در این مهم به سراغ هنرمندان رفته و با واگذاری مکانِ رایگان و متریال مناسب آنها را تشویق و ترغیب به ساخت آثار هنری از آشغال و دور ریز زباله می‌کنیم. همچنین مقوله ترویج فرهنگ تفکیک زباله‌ی تر و خشک، جمع‌آوری و بازیافت پسماند و ایجاد صنایع تبدیلی نیز برای افزایش مشارکت عمومی و فرهنگسازی همگانی، روی میز کار و اولویت موسسه بن‌کار می‌باشد. این نمایشگاه تلنگری برای ماست تا بدانیم از برخی از دورریزها می‌توان آثار هنری و قابل استفاده ساخت.این نمایسگاه اولین کار ما بوده و ماه آتی نیز دومین نمایشگاه با کیفیت بهتر و کمیت بالاتر در شهسوار مازندران برگزار خواهد شد.

 

 

 

 

سوزاندن و دفن کردن راه‌حل نیست

مهندس ارسطونژاد (پژوهشگر و محترع حوزه محیط زیست) با مشارکت در  گپ و گفت محیط زیستی می‌گوید: در این نمایشگاه برای اولین بار آثار بسیار خوب و ستودنی به همت موسسه بن‌کار و برادران شریکیان به نمایش گذاشته شده است. آشغال طلاست و هر دورریز پسماند و زباله‌ در زمان و مکان خود می‌تواند یک دکور تلقی شود.
امروز تنها راه نجات انسان تبدیل زباله به مصالح با ارزشِ افزوده می‌باشد.

ارسطونژاد معتقد است که سوزاندن و دفن کردن زباله باید منقرض شود چرا که دفن کردن باعث تولید شیرآبه‌های خطرناک و همچنین سوزاندن نیز باعث اختلال در چرخه محیط زیست و تولید انواع سرطان‌ها خواهد شد.

 

 

دستگاه پاکسازی هوا در راه است

لازم به ذکر است که مهندس ارسطونژاد اخیرا در انستیتوی تحقیقات توتون ایران موفق به استخراج و تولید رنگ از ضایعات توتون شده‌اند.

وی می‌گوید: تصمیم دارم هوای تهران و سایر کلانشهرها را با دستگاهی که در دست ساخت می‌باشد با کمک مسئولین و مشارکت مردم پاکسازی، احیا و قابل استفاده نمایم.

 

 

تیم مهندس ارسطونژاد در حوزه پسماندِ سیگار نیز فعال بوده و در صورت جذب سرمایه‌گذار و پیدایی اسپانسر می‌توانند در پویش نه به ته سیگار نیز اقدامات عملی در جهت تبدیل ته‌ سیگارهای خطرناک به میز و نیمکت، آسفالت و تیر برق و… صورت دهند.

 

 

یاران جدید پویش”نه به ته سیگار”

سرکار خانم کبوتر بهاور (موسس پویش مردمی و ملی “نه به ته سیگار”) نیز ارزیابی خود را از کیفیت و کمیت نمایشگاه مثبت اعلام کرده می‌افزاید: برای محافظت از یگانه کره قابل سکونت، چاره‌ای جز فرهنگسازی در قالب آگاهی بخشی، اطلاع‌رسانی، آموزش و مشارکت همگانی نیست‌. برای شروع این مهم آموزش و پرورش بهترین مکان می‌باشد.

ما در سه سال گذشته در پویش “نه به ته سیگار” نشان دادیم که خواستن توانستن بوده و علی‌رغم موانع و چالش‌های چندلایه همچنان می‌توان با استقامت، پایمردی و استمرار از مشکلات و مصائب مردم فروکاست.

 

 

بهاور می‌افزاید: در بازدید از این گالری و نمایشگاه توانستم با رسته هنرمندان و دلسوزان عرصه محیط زیستی و زیست محیطی ارتباط گرفته و برای پویش مردمی و ملی “نه به ته سیگار”یارگیری نمایم از مسئولین برپایی نمایشگاه بابت ایجاد چنین فرصت‌های طلایی سپاسمندم.

 

 

رضا قاسمپور
به قلم: رضا قاسمپور
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

Scroll to Top